Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiHrvatska će plaćati 20.000 eura za svakog migranta kojeg ne prihvati

Hrvatska će plaćati 20.000 eura za svakog migranta kojeg ne prihvati

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

EU tiranija

Pregovarači iz Europskog parlamenta i Vijeća jučer su postigli politički dogovor o migraciji i azilu.

“Uspjeli smo”, napisala je Ylva Johansson, povjerenica EU za unutarnje poslove.

Prema sporazumu, koji je preliminaran i još ga trebaju službeno ratificirati Europski parlament i Vijeće, zemlje na prvoj liniji južne Europe uvest će stroži postupak azila na svojim granicama izvan EU i imat će više ovlasti za odbijanje tražitelja azila. Zemlje u unutrašnjosti Europe, među koje spada i Hrvatska, imat će izbor hoće li prihvatiti određeni broj migranata ili će uplatiti novac u zajednički fond EU.

Prema novim pravilima, zemlja koja ne prihvaća izbjeglice trebala bi plaćati 20.000 eura za svaku osobu koju ne primi, a trebala bi prema kvoti određenoj s obzirom na broj stanovnika.

Pretpostavka je kako siromašne zemlje, poput Hrvatske, to neće moći platiti pa će postati hot-spotovi. Primjerice za samo 50.000 migranata trebalo bi platiti više od milijardu eura.

Novi hot-spotovi

Uvodi se i brzi postupak provjere prava na azil na vanjskim granicama EU. U tim brzim postupcima bi za najviše 12 tjedana trebalo biti utvrđeno čiji zahtjev za azilom je očito neutemeljen jer dolazi iz relativno sigurne zemlje.

Ljudi koji budu odbijeni mogu, prema novim pravilima, brzo biti vraćeni u svoju domovinu ili u neku treću zemlju. Je li neka treća zemlja prikladna, o tomu će odlučivati zemlje na vanjskim granicama EU, primjerice Grčka i Italija. Ne postoji više zajednički popis sigurnih zemalja. Brzim postupcima na granici bit će podvrgnute i obitelji s djecom i maloljetnici bez pratnje.

Za postupak na granici se sad moraju stvoriti nova, gotovo zatvorena prihvatilišta u zemljama na vanjskim granicama EU, primjerice Grčkoj i Italiji. Švedsko predsjedništvo je u početku predlagalo stvaranje 120.000 mjesta u prihvatnim centrima. Na kraju se došlo do jedne trećine toga, dakle 40.000 mjesta. Shodno tomu je smanjen i broj izbjeglica koje ostale članice EU moraju prihvatiti u sklopu premještanja izbjeglica iz logora u Italiji ili Grčkoj. Sve druge članice EU bi morale plaćati određeni iznos u europski fond iz kojeg se financira zaštita granica i druge zadaće u sklopu sprječavanja migracija.

Izbjeglice iz Sirije i Afganistana neće biti obuhvaćeni postupcima na granicama jer je kod njih postotak priznavanja prava na azil oko 50 posto. Za te ljude će vrijediti “normalni” postupci. To znači da će oni biti registrirani u Grčkoj ili Italiji i da će onda produžiti putovanje, najčešće prema Njemačkoj.

Provjeri/paraf.hr

Foto naslovnice: screenshot paraf.hr

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. jučer su svi mainstream mediji javili o smrti Jacquesa Delorsa koji je umro u dobi od 98 godina. i naravno pravili hvalospjeve o njemu, kao jednom od “arhitekata” današnje EU i slično bla bla. Koji je najzaslužniji za “mastrihtski ugovor” , sa kojim je 1992. dotadašnja Europska ekonomska zajednica pretvorena u političku Europsku uniju, čime je udaren temelj za stvaranje buduće jedinstvene europske države, (po starim mokrim snovima Roschildovog operativca Kalergija). Delorsa također hvale za uvođenje eura 2001.

  Delors, stara iskusna masonska ljiga, je desetljećima bio jedan od glavnijih političara u službi globalističkog kulta. Francuski socijalist, ranih 80-ih je bio francuski ministar ekonomije i financija. Onda je 10 godina bio predsjednik Europske komisije u 2 mandata, 1985-1995. Javnosti na ovim prostorima je vjerojatno po tome ostao u sjećanju, jer je bio predsjednik EK, u vrijeme rata 90-ih.

  Delors je za života bio istaknuti član Rimskog kluba.

  Delors je bio i jedan od vodećih član organizacije “Spinelli grupa”.
  To je jedna od više sličnih organizacija europske elite iz mreže kulta, organizacija takozvanih “federalista”. To su oni koji dakle žele ostvariti te stare mokre snove Rotschilsa, Rockefellera i ostalih i njihovog nekdašnjeg glavnog operativca Kalergija, snove o stvaranju jedne jedinstvene europske federalne države. Tojest pretvaranje sadašnje EU, koja je savez 27 država u jednu saveznu (federalnu) državu, po uzoru na SAD, dakle “Sjedninjene europske države”. Da te buduće SED , budu slične SAD-u, ne samo po formalnom federalnom uređenju, već, naravno i po sadržaju, da stanovništvo bude izmješano, kao i u SAD-u. A preduvjet za to je naravno postepeno nestajanje i ukidanje europskih nacija i naroda i miješanjem stvaranje jedne nacije. Baš kako je fantazirao Kalergi prije 100 godina, sa parama židovskih bankara Warburga i Rostchilda.

  Spinelli grupu sufinancira Soros, a članovi u njoj su mnogi bivši i sadašnji istaknuti europski političari, među njima i bivši talijanski premjer, goldman saksovac, mason i Bilderbergovac, Mario Monti, bivši njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer, danas jedan od glavnih likova u samom vrhu kulta, njegov veliki pajdo iz vremena 68-aške revolucije, poznati borac za prava djecoljubaca, Daniel Cohn-Bendit.. i mnogi drugi. Također i nekadašnji Merkeličin brko, Elmar Brok, inače veliki prijatelj HDZ-a.
  Organizacija je nazvana po Altieriju Spineliju (1907-1986), koji je također bio dugogodišnji operativac kulta iz pozadine, kao i Kalergi. Spinelli je kao talijanski komunist za vrijeme 2. sv,. rata, napravio takozvani “Manifest iz Ventotonea”-, “Manifest za jednu ujedinjenu Europu”, i nakon 2,. sv, rata je u pozadini bio dugogodišnji operativac. On je bio idejeni tvorac tog europskog “federalizma”. Odmah po završetku 2. sv. rata osnovao je organizaciju “Unija europskih federalista”(UEF), koja postoji i danas. Kasnije je bio dugogodišnji zastupnik parlamenta EU-a i po njemu je nazvana jedna zgrada EU parlamenat u Briselu.

  Delors je također bio i član “Institut Aspen France” – još jedne organizacije iz mreže kulta. To je francuska podružinca istoimene američke kultove organizacija, tojest, poznatog think tanka “The Aspen Institite”.

  pored toga, Delors je bio osnivač i do smrti, predsjednik vlastite slične organizacije zvane “Note Europe” (naša europa), koja je kasnije preimenovana u “Institut Jacques Delors”. Također jedna od ovih organizacija “federalista”, dakle za stvaranje federalne europske države “Sjedinjenih europskih država” Ovu njegovu organizaciju sufinancira Europska komisija i naravno mnogi koncerni i “filantropi”.

  Delors je također bio dobitnik “Karlove nagrade” i to baš 1992. nakon što je tada za vrijeme dok je bio predsjednik EK;-a usvojen mastrihtski ugovor.

  Delorsova kći, Martine Aubry, također članica francuskih sociojalista i gradonačalnica grada Lille, je bila Schwabova učenica u poznatom prohramu WEF-a “Young global leaders”,. gdje se dresiraju budući kadrovi za služenje kultu.

VEZANO

najnovije