Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeI dok HZJZ skriva službenu statistiku, u Britaniji i dalje očigledan „pomor...

I dok HZJZ skriva službenu statistiku, u Britaniji i dalje očigledan „pomor cijepljenih“

Cjepivo je najveće dostignuće znanosti...

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Britanska agencija za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva iz tjedan u tjedan, sustavno, pravovremeno i dosljedno objavljuje tjedne podatke o praćenju stanja cijepljenja protiv COVID-19, ne skrivajući ništa od tih podataka, za razliku od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), koji te podatke niti objavljuje sustavno, niti pravovremeno, niti dosljedno.

Da podsjetimo, HZJZ je iz svog posljednjeg tjednog izvješća (posljednje tjedno izvješće je za tjedan 20. – 26. prosinca 2021.godine!?) odlučio izbaciti detaljne tablice s praćenim parametrima (hospitalizacije, respiratori, umrli) prema cijepnom statusu i zamijeniti ih nakaradnim „pie chart-ovima“. Ovakve grafičke prikaze bismo još mogli i „progutati“ da su oni bili prezentirani s istaknutim postotcima, no „stručnjaci“ koji brinu o našem zdravlju smatrali su to bespotrebnim zamaranjem naših mozgova. No, nismo se dali prevariti, pa smo sami napravili elementarnu grafičku analizu i došli do zaključka što su to „genijalci“ htjeli zamaskirati. Ako vas ovo zanima podsjetite se klikom na ovaj link.

No, vratimo se najnovijem britanskom tjednom izvješću iz kojeg smo tablice s novim slučajevima COVID-19, hospitalizacija i umrlih, grafički interpretirali u stilu našeg HZJZ. No ovaj put na pravilan način koji neće nikoga dovesti u zabludu. Šta znate, možda nas čita netko iz njihove ekipe, pa neka i oni nauče ponešto…

Bilo kako bilo, podaci iz Britanije govore slijedeće. Od 3.161.258 novih slučajeva COVID-19, njih 72,48% je iz redova cijepljenih, a tek 20,27% nisu primili nikakav pripravak. Što se hospitalizacija tiče, situacija je slijedeća: od 13.514 hospitaliziranih, 63,39 % su cijepljeni, a 35,06% necijepljeni. I na kraju kategorija umrli…od 3.895 umrlih, 70,86% su bili cijepljeni, a 28,14% necijepljeni.

Novi slučajevi

Hospitalizacije

Smrti

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije