Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiJane Fonda: „Vrijeme da se zatvore svi bijelci! Oni uzrokuju klimatske promjene!“

Jane Fonda: „Vrijeme da se zatvore svi bijelci! Oni uzrokuju klimatske promjene!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Otišla“…

Klimatske promjene uzrokuju isključivo muškarci, točnije bijelci, smatra Jane Fonda koja smatra da “ti muškarci” moraju biti uhićeni i zatvoreni.

Holivudska glumica također je okrivila “patrijarhat” i “rasizam” za globalno zatopljenje.

Govoreći na retrospektivi karijere na Filmskom festivalu u Cannesu u Francuskoj, Jane Fonda promovirala je svoje radikalne klimatske aktivističke napore, rekavši da svijet ima “oko sedam, osam godina” da prepolovi potrošnju fosilnih goriva.

Također je rekla da će “siromašni obojeni ljudi”, kao i stanovništvo na južnoj hemisferi, biti najteže pogođeni globalnim zagrijavanjem.

“To je tragedija koju moramo apsolutno zaustaviti. Moramo uhititi i zatvoriti te ljude – svi su oni muškarci”, dodala je, prema izvješću Deadlinea.

Kasnije je Fonda nastavila svoju antimušku klimatsku harangu.

“Dobro je da svi shvatimo da ne bi bilo klimatske krize da nije bilo rasizma. Ne bi bilo klimatske krize da nije bilo patrijarhata. Razmišljanje koje stvari vidi na hijerarhijski način. Bijelci su stvari koje su važne, a onda je sve ostalo na dnu.”
Fonda je propustila spomenuti da je Kina — koju ne vode bijelci — najveći svjetski zagađivač, emitirajući više stakleničkih plinova nego sve razvijene zemlje zajedno.
Jo je dodala:

„Dakle, kada kažem da se borim protiv klimatske krize, također osjećam da se borim protiv patrijarhata i rasizma. Važno je jer moramo izaći iz silosa — feministice ovdje, ekolozi ovdje. To sam naučila kad sam počela biti aktivistica oko Vijetnamskog rata. Što se više bavite bilo kojom temom, koja god ona bila, shvaćate da je sve to povezano. I ako riješimo klimatsku krizu, a nismo riješili te druge stvari, bit ćemo u nevolji.“

Kako je izvijestio Breitbart News, Jane Fonda je prethodno ponudila svoju teoriju klimatskih promjena tijekom gostovanja u siječnju u NBC-jevom showu The Kelly Clarkson Show.

“Pa, znaš, možeš uzeti bilo što -– seksizam, rasizam, mizoginiju, homofobiju, što god, rat, i ako stvarno uđeš u to, i proučavaš to i učiš povijest o tome – sve je povezano. Ne bi bilo klimatske krize da nije bilo rasizma”, rekla je.

Fondin klimatski aktivizam ozbiljno je započeo 2019. kada je vodila niz prosvjeda u Washingtonu, uključujući i onaj u kojem je uhićena na Capitol Hillu. Od tada je organizirala “Firedrill Fridays” — seriju osobnih i virtualnih klimatskih prosvjeda koji regrutiraju holivudske slavne osobe da zastupaju njezin cilj.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije