Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiJedan od glavnih promotora prošle „pandemije“ u svojoj novoj knjizi najavljuje još...

Jedan od glavnih promotora prošle „pandemije“ u svojoj novoj knjizi najavljuje još jednu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

“Sve je gotovo?”

Teško da je tijekom „pandemije“ korone ijedan „stručnjak“ bio toliko u njemačkoj javnosti kao Christian Drosten.

U svojoj novoj knjizi “Sve je gotovo?”, ovaj njemački virolog i ravnatelj Instituta za virusologiju u Charité Berlinu se u intervjuu s glavnim urednikom Spiegela Georgom Mascolom osvrće na posljednjih nekoliko godina i istovremeno upozorava na izbijanje nove pandemije.

„Pandemija je prirodna katastrofa u usporenom snimku”, kaže Drosten, koji je uspoređuje s vulkanskom erupcijom ili izbijanjem rata.

- Advertisement -

Drosten poručuje kako se “Sve može pokvariti, ali to se događa polako”, kritizirajući, po njemu presudnu, činjenicu da „pandemija nije adekvatno obrađena i da iz nje nisu izvučene prave lekcije“.

“Nismo bolje pripremljeni za sljedeći put, nego lošije.”

U opisu Drostenove nove knjige stoji slijedeće:

„Pandemija je gotova – ali hitna potreba da se pomirimo s njom još uvijek nije riješena. Otkako je opasnost od virusa smanjena, oslabio je i interes za kritičko propitivanje uloge politike, znanosti i medija u suočavanju s pandemijom.

Ali samo će nam spremnost da budemo odgovorni i suočiti uočene istine s činjenicama pomoći da naučimo doista odlučujuće lekcije kako bismo izbjegli daljnje zdravstvene katastrofe ako je moguće.“

Kako to Drosten vidi, neminovna je još jedna – nova pandemija, a najopasniji kandidat trenutno je virus ptičje gripe H5N1, koji je razvio novi mehanizam infekcije kod krava.

- Advertisement -

„U ovom trenutku nemoguće je procijeniti što to znači u smislu zadržavanja i potencijalne opasnosti za ljude.“

No, prema Drostenu, virus ptičje gripe nije jedini kandidat. Tu su još i MERS koronavirus, Nipah virus i virus majmunskih boginja, kao „ravnopravni“ kandidati za novu pandemiju…

Dobra stvar koju smo naučili tijekom prošle „pandemije“ je da ne vjerujemo raznim „stručnjacima“, već samo i isključivo svojoj logici i intuiciji…

Provjeri/oe24.at

Foto naslovnice: screenshot oe24.at

- Advertisement -

Slobodni Promatrač

Rađe opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!

1 KOMENTAR

  1. Javne ličnosti uglavnom izbegavaju da potpuno otvoreno iznesu svoje mišljenje kako bi izbegli da ih optužuju za šarlatanstvo (kako se najčešće kategorišu teoretičari zavere – bez ulaska u suštinu njihovih tvrdnji… jer je to u suprotnosti sa MSM narativom) ili čak fanatizam.
    Mi, “anonimni”, nemamo taj problem pa možemo slobodno da pričamo. I da kažemo da nema nikakve sumnje da je korona pandemija veštački kreirana! Kako bi moglo da bude sumnje kad je čak najavljena a sada znamo i da je vakcina pripremana PRE pojave ovog virusa!?! Tako da jedino pitanje koje ostaje je šta su nam sledeće “skuvali”.

    A konkurencija postaje sve oštrija. Moj “favorit” je bio Marburg virus zbog posledica koje podsećaju na “zombi apokalipsu” međutim ptičiji grip preuzima vođstvo. Zašto ptičiji grip? Probajte da zamislite organizovanje karantina u uslovima gde price prenose opasni patogen ali ga ne prenose samo ljudima već masi drugih životinja koje takođe postaju izvor zaraze! Zamislite da nemate pojma ko sve može biti nosilac patogena – tada je sve što mrda potencijalna smrtna opasnost!

    Ako ste uspeli to da zamislite… ništa drugo vam ne treba da shvatite zašto su izabrali ptice.

VEZANO

najnovije