Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaEkonomijaKako bi uveli univerzalni osobni dohodak, globalisti sustavno rade na totalnom ekonomskom...

Kako bi uveli univerzalni osobni dohodak, globalisti sustavno rade na totalnom ekonomskom slomu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Mišolovka

Da biste mogli implementirati novi sustav nekog društvenog okvira, morate prethodno ukloniti ispravno funkcioniranje starog. Ukoliko govorimo o ekonomskom okviru, postojeći ekonomski sustav baziran na fiat valutama, kreditnim zaduženjima i gotovom novcu, praktički je od samog početka na vrlo klimavim nogama. No, mora mu se odati priznanje da je zapanjujuće izdržljiv i prilagodljiv, što ne ide baš u prilog globalističkoj „eliti“ koja je odlučila intenzivnije krenuti putem transhumanističkog preustroja čitavog našeg društva, pa tako i ekonomskog sustava.

Kako bi uspostavili totalnu kontrolu nad svima i nad svime, globalisti žele potpuno izbaciti iz opticaja gotovinu, kao legalni način plaćanja, jer gotovina ljudima nudi prostor za ekonomske i gospodarske aktivnosti koje nisu potpuno pod nadzorom. Kupnja gotovinom ne nudi informacije o kupcu, pa čak niti o kupljenom proizvodu, robi ili usluzi. A to globalistima nije prihvatljivo, oni želu apsolutnu kontrolu nad svima vama, žele kontrolirati što kupujete, koje usluge koristite, da bi mogli još više nametnuti vlastitu dominaciju.

Ideja univerzalnog osobnog dohotka već je neko vrijeme prisutna u javnosti, a pojedine države i regije su počele s njegovom eksperimentalnom primjenom, pa čak i ratnim vihorom zahvaćena Ukrajina. Slučajno?

Univerzalni osobni dohodak je zamišljen da funkcionira kao digitalni novac kojeg izdaju digitalne centralne banke i njega bi dobivali svi koji pristanu na pravila igre koja budu propisana. Detalji se još uvijek razrađuju, ali osnovni koncept je da morate zadovoljiti određeni popis uvjeta kako biste „besplatno“ dobili ovaj novac kojeg onda možete trošiti samo na ono što vam bude dozvoljeno.

Potpuno je jasno da ljudi nikad ne bi samovoljno pristali na ovakav ekonomski koncept, pa je zato neophodno prethodno učiniti sve kako bi se ljude potpuno razvlastilo svega i dovelo u situaciju očaja iz koje će im prihvaćanje ovog koncepta izgledati kao jedina opcija.

Dakle, potpuno uništenje funkioniranja postojećeg ekonomskog i gospodarskog, ali posredno i društvenog sustava je neminovno ukoliko želite predstaviti novi totalitaristički koncept kao jedini izlaz iz umjetno stvorenog kaosa. Kako bi se izbjegli veći društveni nemiri, globalisti ovo uništavanje rade iznimno pažljivo, rekli bismo kontroliranom brzinom. I to je upravo ono što nam se događa posljednje dvije i po godine…svijet ide iz jedne umjetno stvorene krize u drugu…

Nakon što procijene da je čovječanstvo upalo u dovoljnu razinu očaja, spasonosno će mu ponuditi koncept univerzalnog osobnog dohotka i to je upravo ono o čemu priča monstruozni Klaus Schwab – „Nećete posjedovati ništa, a bit ćete sretni!“

Naravno, sve su to samo njihovi planovi…

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije