Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaEkonomijaKako je BlackRock izazvao globalnu energetsku krizu

Kako je BlackRock izazvao globalnu energetsku krizu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Gospodari kriza

Posljednjih su godina vlade diljem svijeta gurale radikalne politike koje su potaknule globalnu energetsku krizu.

Bilo bi lako pretpostaviti da su odluke koje su izazvale skok cijena energije obična nesposobnost. Međutim, globalna energetska kriza prikladno je u skladu s dugo planiranom strategijom zapadnih korporativnih i političkih krugova da razgrade industrijska gospodarstva u ime globalističke „zelene“ agende.

Administracija SAD-a i Europska unija inzistiraju na tome da su sve veći troškovi energije posljedica Vladimira Putina i ruskih vojnih akcija u Ukrajini. Ali to jednostavno nije istina i situacija je bila goruća godinama prije nego što je Rusija pokrenula vojnu akciju u Ukrajini u veljači 2022.

- Advertisement -

U siječnju 2020., uoči ekonomski i društveno razornih zaključavanja zbog covida, Larry Fink, izvršni direktor najvećeg svjetskog investicijskog fonda BlackRock, uputio je pismo kolegama s Wall Streeta i izvršnim direktorima kompanija o budućnosti tokova ulaganja.

U dokumentu, skromno nazvanom “Temeljno preoblikovanje financija”, Fink je najavio radikalno odstupanje od korporativnih ulaganja. Izjavio je da će novac “postati zelen”.

U to je vrijeme BlackRock upravljao oko 7 milijardi dolara.

U svom pismu iz 2020. koje se pomno prati, Fink je ustvrdio da će se sredstva preraspodijeliti u ulaganja u „zelenu“ agendu.

“U bliskoj budućnosti – i prije nego što većina predviđa – doći će do značajne preraspodjele kapitala.

Klimatski rizik je rizik ulaganja.

- Advertisement -

Svaka vlada, tvrtka i dioničar moraju se suočiti s klimatskim promjenama”, rekao je Fink.

U zasebnom pismu klijentima Blackrock investitorima, Fink je dostavio novi plan za kapitalna ulaganja u kojem je izjavio da će Blackrock izaći iz određenih visokougljičnih investicija poput ugljena, najvećeg izvora električne energije za SAD i mnoge druge zemlje.

Dodao je da će Blackrock provjeriti nova ulaganja u naftu, plin i ugljen kako bi utvrdio njihovu privrženost Agendi Ujedinjenih naroda 2030. “održivost”, čime je jasno dao do znanja da će najveći svjetski fond prestati s investiranjem u nafti, plinu i ugljenu.

“Tijekom vremena, tvrtke i vlade koje ne odgovaraju dionicima i ne bave se rizicima održivosti naići će na rastući skepticizam tržišta, a zauzvrat, na višu cijenu kapitala”, napisao je Fink.

“Klimatske promjene postale su odlučujući čimbenik u dugoročnim izgledima tvrtki… na rubu smo temeljnog preoblikovanja financija”, dodao je.

Od tog trenutka nadalje, takozvano ESG investiranje, koje kažnjava tvrtke koje emitiraju CO2 poput ExxonMobila, postalo je rastući trend među hedge fondovima i bankama s Wall Streeta.

- Advertisement -

Veliki investicijski fondovi, uključujući State Street i Vanguard, od tada su se “probudili”.

Takva je snaga BlackRocka.

Fink je također uspio pridobiti četiri nova člana uprave ExxonMobila koji su se obvezali na okončanje poslovanja tvrtke s naftom i plinom.

Finkovo ​​pismo iz siječnja 2020. bilo je objava rata velikih financija protiv konvencionalne energetske industrije.

BlackRock je bio jedan od osnivača Radne skupine za financijske objave povezane s klimom (TCFD) i potpisnik je UN PRI — Principles for Responsible Investing, mreže ulagača koju podržava UN i koji potiču ulaganja s nultom razinom emisija ugljika koristeći visoko korumpiranu ESG kriteriji—Ekološki, društveni i upravljački čimbenici u odlukama o ulaganju.

Ne postoji objektivna kontrola nad lažnim podacima za ESG tvrtke.

BlackRock je također potpisao izjavu Vatikana iz 2019. koja zagovara režime cijena ugljika.

Godine 2020. BlackRock se pridružio Climate Action 100, koaliciji od gotovo 400 investicijskih menadžera koji upravljaju s 40 bilijuna američkih dolara.

S tim kobnim pismom CEO-u iz siječnja 2020., Larry Fink pokrenuo je kolosalno dezinvestiranje u globalnom sektoru nafte i plina vrijednom milijarde dolara.

Iste godine BlackRockov Fink imenovan je u Upravni odbor distopijskog Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) Klausa Schwaba, korporativnog i političkog neksusa Zero Carbon UN Agende 2030.

U lipnju 2019. WEF i Ujedinjeni narodi potpisali su okvir strateškog partnerstva za ubrzavanje provedbe Agende 2030.

WEF ima Strategic Intelligence platformu koja uključuje 17 ciljeva održivog razvoja iz Agende 2030.

U svom pismu izvršnom direktoru iz 2021. Fink je udvostručio napad na naftu, plin i ugljen.

“S obzirom na to koliko će energetska tranzicija biti ključna za izglede za rast svake tvrtke, tražimo od kompanija da objave plan o tome kako će njihov poslovni model biti kompatibilan s neto nultom ekonomijom”, napisao je Fink.

Drugi čovjek BlackRocka rekao je nedavnoj energetskoj konferenciji: “Kamo ide BlackRock, drugi će ga slijediti.”

U samo dvije godine, do 2022. procijenjenih 1 trilijun dolara izašlo je iz ulaganja u istraživanje i razvoj nafte i plina na globalnoj razini.

Vađenje nafte je skup posao i prekid vanjskih ulaganja BlackRocka i drugih investitora s Wall Streeta znači polaganu smrt industrije.

Krajem 2019., na početku svoje tada slabe predsjedničke kandidature, sadašnji predsjednik Joe Biden imao je sastanak iza zatvorenih vrata s Finkom. Fink je navodno demokratskoj kandidatkinji rekao: “Ovdje sam da pomognem.”

Nakon sudbonosnog sastanka s Finkom iz BlackRocka, kandidat Biden je najavio: “Riješit ćemo se fosilnih goriva…”

U prosincu 2020., čak i prije nego što je Biden inauguriran u siječnju 2021., imenovao je BlackRockovog globalnog voditelja održivog ulaganja, Briana Deesea, za pomoćnika predsjednika i direktora Nacionalnog ekonomskog vijeća. Radi se o čovjeku koji je za Obamu odigrao ključnu ulogu u izradi Pariškog sporazuma o klimi 2015., tiho oblikovavši “Bidenov” rat protiv energije.

To je bilo katastrofalno za industriju nafte i plina.

Finkov čovjek Deese bio je aktivan u davanju novom predsjedniku Bidenu popisa mjera protiv nafte koje treba potpisati izvršnom uredbom od prvog dana u siječnju 2021.

To je uključivalo zatvaranje golemog naftovoda Keystone XL koji bi dopremao 830.000 barela dnevno iz Kanade do teksaških rafinerija.

Biden je zaustavio sve nove zakupe Arktičkog nacionalnog rezervata za divlje životinje (ANWR) i ponovno se pridružio Pariškom klimatskom sporazumu koji je Deese ispregovarao za Obamu 2015., a predsjednik Donald Trump kasnije otkazao.

Istog dana, Biden je pokrenuo promjenu takozvane “društvene cijene ugljika” koja nameće kaznenu kaznu od 51 dolar po toni CO2 za industriju nafte i plina.

Taj jedan potez, koji je pokrenut isključivo pod ovlastima izvršne vlasti bez pristanka Kongresa donosi razorne troškove ulaganja u naftu i plin u SAD-u, zemlji koja je samo dvije godine prije toga bila najveći svjetski proizvođač nafte.

Što je još gore, Bidenova agresivna ekološka pravila i BlackRock ESG investicijski mandati ubijaju kapacitete američkih rafinerija. Bez rafinerija, nije važno koliko barela nafte uzimate iz Strateških rezervi nafte.

U prve dvije godine Bidenovog predsjedništva, SAD je zatvorio kapacitete za preradu benzina i dizela za oko milijun barela dnevno. Nešto od toga bilo je zbog pada potražnje zbog covida, koji je bio najbrži pad u povijesti SAD-a.

Međutim, isključenja su trajna.

U 2023. planira se zatvoriti dodatnih 1,7 milijuna BPD kapaciteta kao rezultat dezinvestiranja BlackRocka i Wall Street ESG-a i Bidenovih propisa.

Navodeći veliko dezinvestiranje Wall Streeta u naftu i Bidenovu politiku protiv nafte, izvršni direktor Chevrona u lipnju 2022. izjavio je da ne vjeruje da će SAD ikada izgraditi još jednu novu rafineriju.

Larryju Finku, članu odbora WEF-a Klausa Schwaba, pridružuje se EU.

Predsjednica Komisije EU-a, notorno korumpirana Ursula von der Leyen, napustila je Upravni odbor WEF-a 2019. kako bi vodila ultramoćnu neizabranu komisiju.

Njezin prvi veliki čin u Bruxellesu bilo je progurati agendu EU Zero Carbon Fit for 55, što je nametnulo velike poreze na ugljik i druga ograničenja za naftu, plin i ugljen u EU mnogo prije ruskih akcija u Ukrajini u veljači 2022.

Kombinirani utjecaj Finkove lažne ESG agende u Bidenovoj administraciji i EU Zero Carbon ludila stvaraju najgoru energetsku i inflacijsku krizu u povijesti.

Provjeri/slaynews.com

Foto naslovnice: screenshot slaynews.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

Najodvratnije laži često su izrečene u šutnji.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!

3 KOMENTARI

 1. Zvanicno stoji da su “osnivaci” investicionog fonda Black Rock, “teskog” preko 10 biliona (10 000 milijardi $) “amerikanci” Larry Fink, Robert Kapito i Susan Wagner… Kad malo zagrebe ispod povrsine i raspita se o njihovoj biografiji nadje se da su svi podrijetlom Zidovi bas kao i vlasnici “americkih” Federalnih rezervi i cjelokupnog svjetskog bankarskog sustava putem kojeg “izabrani” porobljavaju gojime slijedeci prastara uputstva:

  Lihvarstvo

  „Bog je naredio da se nežidovu novac pozajmi samo uz lihvarsku kamatu. Mi mu na taj način ne pomažemo nego štetimo.“ (Talmud, Sefer Mikvod 73).

  „Židov treba svoj imetak pomoću lihvarstva povećati. On treba pomoću lihvarstva nežidove upropastiti.“ (Talmud, Baba Mecija 70b).

  Black Rock je produzena ruka vlasnika FED-a, koji stoje i iza WEF i Schwaba koji “prorokuje” izgovarajuci rijeci koje mu “oni” stave u usta. Iza isturenih imena glasnogovornika “Novog doba”, ukljucujuci i cionistickog Zidova Finka, stoje imena judeo masona i centralnih bankara: Rotsildi, Rokfeleri, Warburg, Windzor, Du Pont… koji su i vlasnici “nasih” “careva”, “predsjedika”, “premijera”, “kancelara”, “vlada”, “drzavnih” medija, ratova, revolucija, pLandemija… nase “stvarnosti”, osim za one koji su provali matriks i spozanali Istinu…

  Zvanicni osnivac WEF, Klaus Schwab je gojima javno dao do znanja da je i “ruski” tzv. car Putin jedan od globalnih “lidera” skole WEF, sto ce reci da je rat u Ukrajini osmisljen unaprijed kao druga faza zamisljenog tzv. Velikog reseta posle kojeg gojimi ne bi nista imali i bili bi “srecni”.
  “Vlade” tzv. Zapada i tzv. Istoka su bile suglasne u pogledu sprovodjenja pLandemijskog terora nad obicnim ljudima i potrebi da ih se zigose kao stoku “cjepivima” grafen oksida, a “protivnicke” “vlade” se slazu i u pogledu sveopce digitalizacije javnog zivota tzv. beskorisnih izjelica i uvodjenja digitalnih valuta CBDC cionistickih privatnih centralnih banaka, posle cega je za ocekivati i ukidanje gotovine, uvodjenje digitalnog tzv. univerzalnog dohodka i uvodjenja poreza na disanje i ispustanje CO2. Medjutim, pokusaj nametanja digitalnog totalitarnog rezima ce propasti jer ce se zlo samounistiti. Ko pretrpi do kraja blago njemu.

 2. slijedeći citati su iz njihovih biografija sa mainstream vikipedije na engleskom:

  “Fink was born on November 2, 1952. He grew up one of three children in a Jewish family in Van Nuys, California…”

  “..Kapito was born into a working-class Jewish family….”
  “..In 2012, he received the Gustave L. Levy Award from the United Jewish Appeal Federation of New York for his donations…”

  “Susan Wagner was born in 1961 in Chicago to a Jewish family..”

VEZANO

najnovije