Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upKatastrofom pogođeni gradić East Palestine pokrenuo je digitalni ID samo nekoliko dana...

Katastrofom pogođeni gradić East Palestine pokrenuo je digitalni ID samo nekoliko dana prije nesreće

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kakve li „slučajnosti“…

Kao što je nedavno rekao Klaus Schwab, budućnost globalne hegemonije ovisit će o ovladavanju avangardnim tehnologijama koje su nekoć bile potisnute u područje znanstvene fantastike. S tom mišlju na umu, tehnologije koje unapređuju umjetnu inteligenciju, sintetičku biologiju i druge stupove takozvane četvrte industrijske revolucije Svjetskog ekonomskog foruma počele su prodirati u naše svakodnevne živote. 

Digitalni ID je možda najbolji primjer imperativa tehnokratske elite da iskoristi ove tehnologije. Premisa sveobuhvatnog digitalnog identiteta kao mehanizma za opsežni vladin nadzor bila je jedan od temelja autoritarnog odgovora na “pandemiju” COVID-19. Očigledno, ta kriza nije bila jedini primjer prilike za beta testiranje alata distopijske opresije.

Gradić East Palestine u Ohiju pokazuje koliko je ova agenda duboko ukorijenjena u planove elite. Prije nego što je grad ušao u javni diskurs postavši poprištem jedne od najgorih ekoloških katastrofa u povijesti SAD-a, čini se da je najveća vijest koja je izašla iz njega još jedna iteracija tekuće inicijative za implementaciju alata digitalnog nadzora u javnu infrastrukturu.

Vezano: Je li strašni ekološki incident s vinil kloridom u SAD-u o kojem mediji šutnje planiran?

Krajem siječnja East Palestine službeno je pokrenuo svoj program MyID kako bi stanovnike grada i susjednog Unity Townshipa opremio digitalnim osobnim iskaznicama. Cilj je navodno bio opremanje hitnih službi digitalnim zdravstvenim profilima onih koje će liječiti. Inicijativa za digitalnu identifikaciju za East Palestine prvi put je najavljena u listopadu 2022.

Uvođenje programa MyID povjereno je Vatrogasnoj službi East Palestine.

“To je nešto poput stare narukvice Medical Alert ili starog programa Vials of Life, no ovo je s novom tehnologijom. To je QR kod koji možemo skenirati i prikazat će vaše relevantne informacije vezane uz medicinu. Ne postoji informacija s kojom bi vam netko mogao uzeti i ukrasti osobnu iskaznicu. To je samo za nas da bismo se mogli brinuti za pacijente koji ne mogu komunicirati s nama”, rekao je zapovjednik vatrogasne službe East Palestine Keith Drabick.

Vatrogasna postrojba East Palestine održala je prijavni događaj u gradskom društvenom centru ovog siječnja u nastojanju da potakne upis u informacijski sustav temeljen na informacijama u oblaku (cloud). Uspjeli su prikupiti 5000 dolara donacija za pomoć u pokretanju programa kako bi prvih 250 nosivih uređaja bilo besplatno dostupno sudionicima. QR kodovi se mogu pričvrstiti na narukvicu ili ključeve, ali ovise o softveru za digitalnu identifikaciju koji pohranjuje podatke o zdravlju osobe u bazu podataka u oblaku u oba slučaja.

Tijekom događaja, Drabick je naglasio da je pilot program MyID trebao imati ograničen opseg koji se usko odnosi na osjetljive medicinske podatke onih koji su uključeni, prešutno aludirajući na temeljnu zabrinutost oko privatnosti koja izaziva suzdržanost skeptika prema tehnologiji digitalnih osobnih iskaznica. 

Drabick je tijekom događaja pokušao preobratiti i skeptike: “Je li netko toliko skeptičan? Molim te siđi dolje. Sjednite, razgovarajte s nama. Rado ćemo vam pokazati sve što se s njime događa. Rado ćemo vam pokazati koliko je siguran.”

Unatoč inicijativi da se provede MyID program, čak ni dužnosnici vatrogasne službe zaduženi za njegovo uvođenje vjerojatno nisu mogli predvidjeti razaranje koje će East Palestine pretrpjeti nakon neuspješnog kontroliranog spaljivanja izlijevanja kemikalija koje je mali grad pretvorilo u američku verziju Černobila. 

Međutim, iskusni „teoretičari zavjera“ znaju za ovakve obrasce pokretanja raznih inicijativa, kao što je u ovom slučaju inicijativa za digitalni ID, prije „neočekivanih i nepredviđenih“ kriza.

Sjetimo se kako je prije nego što je kovid histerija zahvatila svijet, održan događaj u suradnji sa Zakladom Bill & Melinda Gates i Sveučilišta Johns Hopkins, kojim se nagovijestila mogućnost pandemije. 

Događaj 201 stvorio je simulaciju za procjenu globalnog odgovora na epidemiju koronavirusa kao sredstvo za promicanje samih tehnologija koje su u središtu vizije budućnosti Svjetskog gospodarskog foruma, a koje su također implementirane u East Palestine, prije prijelomne krize koja će promijeniti pejzaž grada zauvijek. 

Jedan od partnera za Event 201 bio je ID2020, inicijativa za digitalnu identifikaciju u koju je Bill Gates uložio velika sredstva, a koja je poslužila kao arhetip za cjepne putovnice koje su globalne nevladine organizacije i suverene vlade ustrajno pokušavale implementirati.

Razaranja u East Palestine s pravom stavljaju naglasak na učinkovitu hitnu reakciju kako bi se oko 5000 stanovnika grada spasilo od opasnosti s kojom su suočeni dok su zahvaćeni kancerogenom miazmom koja prijeti njihovom kratkoročnom i dugoročnom zdravlju. 

Iako je to razumljiv prioritet, temeljni obrasci koji su prethodili hitnim slučajevima, stavljaju kemijsku katastrofu u novo svjetlo. Prvo, došlo je do realizacije scenarija viđenog u filmu Bijeli šum (2022), koji je naizgled služio kao dio prediktivnog programiranja jer je njegov zaplet bio usredotočen na posljedice kemijske eksplozije koja je pogodila mali gradić u Ohiju. 

Sada, uvođenje programa za digitalnu identifikaciju, kao što je onaj prikazan tijekom događaja 201, ostavlja puno otvorenih pitanja o tome što se stvarno događa u East Palestine.

Provjeri/technocracy.news

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

2 KOMENTARI

 1. da prvo mjesto koje uvodi digitalnu kontrolu se zove baš Istočna Palestina..i da doživi katastrofu
  Radi se ustvari o selu od oko 4700 stanovnika…duboko u provinciji Ohija

  mjesto je osnovano još negdje u prvoj polovici 19. stoljeća, a osnovali su ga religijska zajednica protestantskih kvekera.. Otuda i naziv “Istočna Palestina”. Naziv se dakle odnosi na biblijsku Palestinu, jer kada je dakle osnovan ovaj gradić, u 19. stoljeću, država Izrael uopće nije ni postojala. Tu u toj regiji ima još jedan gradić sa nazivom Palestina, pa je ovvcaj da bi se razlikovali pridodao još ovo “Istočna”, – jer se dakle nalazi istočno od ovo drugog gradića koji se naziva samo Palestina, tojest na engleski Palestine.

  eh sad ako bi naziv “Istočna Palestina” primjenuli na današnjost, radi se o istočnom dijelu sadašnje države Izrael, u kojem se nalazi palestinska automna oblast West Bank, ali i Jeruzalem.. za kojege se vežu mnoge legende… a jedna od njih je da se ispod nekadašnjeg hrama kralja Solomona, današnje džamije Al aksa, nalaze prastari tajni okultni demonski spisi, crne magije tako nekako… koji su navodno stoljećima , još od Babilona, zlim vladarima davali okultnu moć.. od babilonskih vladara, koji su navodno prvi sklopili savez sa nekakvim demonima, pa preko drugih antičkih vladara, pa dalje preko srednjovjekovnih europskih vladara.. tojest spisi su navodo bili pali u ruke Iluminatima…koji su pomoći njih uspostavili tajnu vladavinu svijetom

  inače, ovakve slične narukvice viđene su u filmu “Contagion” (2011), o kojem je ovdje nedavno bilo riječi u članku o prediktivnom programiranju.. Taj film, rađen po savjetima WHO-a faktilki je prikazao scenarij pandemije korone , 9 godina prije.
  U filmu , samo oni koji su cjepljeni ili imuni, ili preboljeli navodnu bolest nose narukvice oko ruku

  a 2021. i 2022. u mnogim državama, za vrijeme plandemije, građani su bili obilježavani vrpcama oko ruke. kao potvrdiu da su testirani ili cjepljeni ili preboljeli.. I dok su vlaale plandemijske mjere, samo sa takvim vrpcama oko ruke, mogli su ići npr u kazališta utakmice, kina,. koncerte..itd

  I kod nas u Hrvatskoj.. sjećam se slika koje sam vidio u ljeto 2021.. sa koncerta Thompsona negdje u Slavnoiji, zaboravio sam u kojem gradu.. Iako je koncert bio vani na otvorenom, gledatelji pred pozornicom su svi imali , da ih tako nazovem, “identifikacijske vrpce” oko ruku..
  dakle i kod “domoljuba” Thompsona, a pogoovo kod ljevičarsko-naprednih pjevača i rokera kao Masimo Savič, Hladno pivo i slični

 2. uh zaboravih početak komentara.. pa evo još jednom opet sve..
  ———————————

  znakovit je naziv grada “East Palestine”, Istočna Palestina.

  ako se zna da okultne antikristne sotonjare iz kulta posvuda rado furaju neku simboliku, možda je i ovo neka simbolika…

  da prvo mjesto koje uvodi digitalnu kontrolu se zove baš Istočna Palestina..i da doživi katastrofu
  Radi se ustvari o selu od oko 4700 stanovnika…duboko u provinciji Ohija

  mjesto je osnovano još negdje u prvoj polovici 19. stoljeća, a osnovali su ga religijska zajednica protestantskih kvekera.. Otuda i naziv “Istočna Palestina”. Naziv se dakle odnosi na biblijsku Palestinu, jer kada je dakle osnovan ovaj gradić, u 19. stoljeću, država Izrael uopće nije ni postojala. Tu u toj regiji ima još jedan gradić sa nazivom Palestina, pa je ovvcaj da bi se razlikovali pridodao još ovo “Istočna”, – jer se dakle nalazi istočno od ovo drugog gradića koji se naziva samo Palestina, tojest na engleski Palestine.

  eh sad ako bi naziv “Istočna Palestina” primjenuli na današnjost, radi se o istočnom dijelu sadašnje države Izrael, u kojem se nalazi palestinska automna oblast West Bank, ali i Jeruzalem.. za kojege se vežu mnoge legende… a jedna od njih je da se ispod nekadašnjeg hrama kralja Solomona, današnje džamije Al aksa, nalaze prastari tajni okultni demonski spisi, crne magije tako nekako… koji su navodno stoljećima , još od Babilona, zlim vladarima davali okultnu moć.. od babilonskih vladara, koji su navodno prvi sklopili savez sa nekakvim demonima, pa preko drugih antičkih vladara, pa dalje preko srednjovjekovnih europskih vladara.. tojest spisi su navodo bili pali u ruke Iluminatima…koji su pomoći njih uspostavili tajnu vladavinu svijetom

  inače, ovakve slične narukvice viđene su u filmu “Contagion” (2011), o kojem je ovdje nedavno bilo riječi u članku o prediktivnom programiranju.. Taj film, rađen po savjetima WHO-a faktilki je prikazao scenarij pandemije korone , 9 godina prije.
  U filmu , samo oni koji su cjepljeni ili imuni, ili preboljeli navodnu bolest nose narukvice oko ruku

  a 2021. i 2022. u mnogim državama, za vrijeme plandemije, građani su bili obilježavani vrpcama oko ruke. kao potvrdiu da su testirani ili cjepljeni ili preboljeli.. I dok su vlaale plandemijske mjere, samo sa takvim vrpcama oko ruke, mogli su ići npr u kazališta utakmice, kina,. koncerte..itd

  I kod nas u Hrvatskoj.. sjećam se slika koje sam vidio u ljeto 2021.. sa koncerta Thompsona negdje u Slavnoiji, zaboravio sam u kojem gradu.. Iako je koncert bio vani na otvorenom, gledatelji pred pozornicom su svi imali , da ih tako nazovem, “identifikacijske vrpce” oko ruku..
  dakle i kod “domoljuba” Thompsona, a pogoovo kod ljevičarsko-naprednih pjevača i rokera kao Hladno pivo i slični

VEZANO

najnovije