Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeKomedija se nastavlja…ni treća neće biti dovoljna

Komedija se nastavlja…ni treća neće biti dovoljna

Kako smo to i najavljivali u našem članku s početka kolovoza, u kojem smo na temelju rezultata studije prestižnog časopisa The Lancet, tvrdili da dvije doze primljenog cjepiva neće biti dovoljne, ovih dana dobivamo potvrdu u obliku priznanja iz farmaceutskih tvrtki Pfizer i BioNTech, kako ni treća doza neće biti dostatna.

Naime, prema rezultatima provedene predmetne studije, dokazan je trend opadanja razina S-antitijela u relativno kratkom vremenskom periodu od trenutka primanja „cjepiva“ kod ljudi koji su primili dvije doze AstraZenecina i Pfizerova pripravka.

S obzirom na to, nije nas iznenadila najnovija informacija iz Pfizerovog odjela za odnose s javnošću, koji su za Slobodnu Dalmaciju poručili da su spremni i u mogućnosti proizvesti poboljšano cjepivo u roku od oko 100 dana, ukoliko se utvrdi da treća doza s trenutačnim cjepivom BNT162b2 ne štiti od delta varijante ili drugih budućih varijanti.

“Dok Pfizer i BioNTech vjeruju da treća doza BNT162b2 ima potencijal očuvanja najviše razine zaštitne učinkovitosti u odnosu na sve trenutačno poznate varijante, uključujući deltu, tvrtke su i dalje na oprezu i razvijaju ažuriranu verziju cjepiva Pfizer-BioNTech koja cilja na proteine s punim šiljcima varijante delta. Prva serija mRNA za pokus već je proizvedena”, poručila je Francesca Russo iz Pfizerovog odjela za odnose s javnošću.

Dakle, komedija se nastavlja. Treću dozu, koja je sada već upala u sferu „pa, to je samo treća doza“, nazvali su Booster-dozom. Prema svemu sudeći, ovu četvrtu će nazvati Ažurirana booster-doza, pa eto imamo prijedlog za nazive i nekoliko slijedećih koje dolaze. Peta neka se zove Poboljšana, šesta Sveobuhvatna, sedma Cjelovita…

Za kraj, opet ponavljamo riječi Jacquesa Attalia, savjetnika francuskog predsjednika Francoisa Mitteranda, koje je navodno izrekao davne 1981.godine, a faktograf demantirao:

„U budućnosti ćemo naći jedan put da reduciramo stanovništvo. Počet ćemo od starijih, jer čim čovjek navrši 60 godina, on živi duže nego što producira, a to je skupo za društvo. Onda ćemo slabije i beskorisne, koji ne koriste društvu i na kraju glupe. Eutanazija će biti značajan instrument našeg budućeg društva. Mi ćemo izmisliti pandemiju, koja će ciljati na određene ljude, jedan virus koji će napasti starije. Glupi će vjerovati i moliti za te terapije, koje će biti rješenje. Selekcija idiota će se sama izvršiti, oni će sami ići na klanje…“ 

Podijeli!

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije