Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiMark Zuckerberg gradi bunker „Sudnjeg dana“ na Havajima

Mark Zuckerberg gradi bunker „Sudnjeg dana“ na Havajima

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Spašavaj se tko može…

Istraga koju je proveo wired.com otkriva da izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg gradi masivni podzemni bunker s “vratima otpornim na eksploziju”.

Zuckerberg je godinama dodavao stotine hektara svom kontroverznom ranču od 1500 hektara u Kauaiju na Havajima. Mnogo toga je bilo poznato, ali sada novi planski dokumenti otkrivaju da se gradi “podzemno sklonište od 5000 četvornih stopa opremljeno vlastitim zalihama energije i hrane”, navodi tehnološki blog, pozivajući se na javne planske dokumente dobivene putem zahtjeva za javnu evidenciju.

„Detaljni planski dokumenti koje je WIRED dobio putem niza zahtjeva za javnim zapisima pokazuju nastanak raskošnog tehno-Xanadua, zajedno s podzemnim skloništem i nečim što izgleda kao vrata otporna na eksploziju.“

Na površini, imanje, također nazvano “Koolau Ranch”, imat će dvije središnje vile spojene tunelom povezanim s podzemnim bunkerom.

Građevinski dokumenti također pokazuju da će kompleks biti samodostatan, s vlastitom proizvodnjom električne energije, zalihama hrane i spremnikom za vodu promjera 55 stopa i visokim 18 stopa.

Wired je primijetio: “Građevinske dozvole navode cijenu glavne izgradnje na oko 100 milijuna dolara, uz 170 milijuna dolara u kupnji zemljišta, ali to je vjerojatno podcijenjeno.”

Nekoliko bivših ugovornih radnika na ranču otkrilo je da su svi koji tamo rade bili vezani NDA-om, odnosno Ugovorom o povjerljivosti (tajnosti).

Anonimni bivši zaposlenik je rekao da je “vrlo stroga” provedba NDA-a učinila da bilo tko na licu mjesta nije voljan “iskoristiti priliku da bude uhvaćen čak i pri fotografiranju”.

Drugi milijarderi, poput osnivača PayPala i Palantira Petera Thiela, izgradili su ili planiraju bunkere sudnjeg dana na udaljenim mjestima diljem svijeta.

Postoji nekoliko razloga zašto se milijarderi osjećaju zabrinuti za budućnost i prisiljeni su graditi bunkere sudnjeg dana, a neki od njih uključuju rizike prelijevanja rusko-ukrajinskog rata, mogući regionalni sukob na Bliskom istoku, imploziju zapadnih gradova u kriminalne paklene rupe, porast ilegalnih migranata diljem Zapada, pogoršanje financijskih uvjeta na Zapadu, a popis ide u nedogled.

Provjeri/activistpost.com

Foto naslovnice: screenshot activistpost.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije