Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiMediji se pitaju zašto su u Australiji sad svi odjednom bolesni?!

Mediji se pitaju zašto su u Australiji sad svi odjednom bolesni?!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Iznenađenje

„Australija je pod napadom razornog ‘multidemijskog’ opakog koktela virusa“, vrište naslovi svjetskih mainstream medija, dok „stručnjaci“ obrazlažu da se sve događa zbog smanjenja imuniteta koji je uzrokovan „zaključavanjima“ (?!).

Kako se objašnjava naivnom narodu, obrambena snaga stanovništva od niza virusa i bolesti koje se šire zimi smanjena je samim mjerama izolacije koje su trebale pomoći u zaustavljanju širenja Covida, a brzo širenje potaknuto je hladnim i vlažnim zimskim uvjetima.

„Suočavamo se s multidemijom respiratornih virusa, a neki kao što su gripa, RSV, parainfluenca, adenovirus i HMPV stvaraju posebne probleme“, rekao je stručnjak za zarazne bolesti Sveučilišta Sydney, profesor Robert Booy, te nastavio:

„Budući da smo bili zaključani dvije godine, pala je razina prirodnog imuniteta protiv gripe i Covida, pa imamo puno slučajeva i umrlih zbog Omicrona i otvaranja društva s manje prirodnog imuniteta. Ako želite širiti zarazu, otvorite društvo“, rekao je Booy. 

Već smo izvještavali o eksploziji tzv. „pandemijske djece“ smanjenog imuniteta u saveznoj državi Novi Južni Wales (NJW), ali sada se diljem istočne obale događa desetkovanje zdravstvenog osoblja, zbog širenja niza virusa.  

I dok je svima s malo razuma jasno što se događa, profesorica epidemiologije sa Sveučilišta Deakin, Catherine Bennett poručuje: „Injekcije protiv gripe i Covid pojačivači su ključni za zaustavljanje širenja, zajedno s povratkom nošenja maski!“ 

Glavna zdravstvena dužnosnica NJW-a, dr. Kerry Chant, pozvala je na nošenje maski, čak i ako to nije obavezno kad god se ljudi ne mogu distancirati, te poručila:

„Zabrinuta sam zbog ove slike, virus se promijenio. Dakle, sada s Omicronom, dokazi su jasni da su nam potrebne tri ili u nekim slučajevima četiri doze kako bismo pružili najbolju zaštitu od ozbiljnih bolest.“

Komentar?

Foto naslovnice: unsplash.com

Provjeri

VEZANO

najnovije