Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiMerck agitira da se smanji dob za „cjepivo“ protiv HPV-a

Merck agitira da se smanji dob za „cjepivo“ protiv HPV-a

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Gardasil

Istraživači Mercka u ponedjeljak su objavili studiju u časopisu Pediatrics koja sugerira dokaze da pomicanje „rutinskog cijepljenja“ protiv HPV-a u dobi od 9 do 10 godina može poboljšati stope pokrivenosti cijepljenjem u ranoj i srednjoj adolescenciji, ali kritičari su prozvali proizvođača cjepiva da se fokusira na profit, a ne na zdravlje.

Merck želi da djeca dobiju njegovo cjepivo Gardasil protiv humanog papiloma virusa (HPV) s početkom u dobi od 9 ili 10 godina, umjesto s 11 ili 12 godina kako trenutno preporuča Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Vezano: Ne cijepite djecu protiv HPV-a!

“Iako je možda istina da početak cijepljenja Gardasilom u dobi od 9 ili 10 godina povećava vjerojatnost da će djeca dovršiti seriju cjepiva, cilj medicine trebao bi biti zdravlje, a ne dovršetak protokola usmjerenog na profit”, rekla je Mary Holland, predsjednica of  Children’s Health Defence i autorica knjige “The HPV Vaccine On Trial: Seeking Justice For A Generation Betrayed.”

Merck je objavio studiju usred sve većeg broja tužbi, uključujući protupravnu tužbu za smrt u kojoj se navodi da je tvrtka namjerno prikrila poznate nuspojave svog cjepiva Gardasil.

Ali kritičari su tvrdili da studija ne testira Gardasilovu hvaljenu sposobnost da spriječi rak grlića maternice i zanemaruje činjenicu da je Merckovo cjepivo Gardasil protiv HPV-a izazvalo autoimune poremećaje i druge ozljede kod stotina mladih ljudi.

„Samo još jedan Merckov marketinški trik“

Otkako je cjepivo Gardasil uvedeno 2006. godine, brojna su ga izvješća povezivala s iscrpljujućim autoimunim poremećajima, neurološkim nuspojavama i drugim komplikacijama, što je potaknulo mnoge obitelji ozlijeđene djece da podnesu tužbe tvrdeći da je tvrtka znala da cjepivo može uzrokovati ozbiljne nuspojave, navodi AboutLawsuits.com.

U kolovozu 2022. federalno vijeće sudaca objedinilo je više od 31 tužbu protiv Mercka u jedan slučaj koji će ići pred američkog okružnog suca Roberta J. Conrada, Jr., u Sjevernoj Karolini.

Michael Baum, odvjetnik koja zastupa konsolidirane tužbe koje sada uključuju stotine mladih muškaraca i žena diljem SAD-a koji su doživjeli ozbiljne ozljede nakon cijepljenja protiv HPV-a, rekao je da je studija “samo još jedan Merckov marketinški trik za proširiti korištenje Gardasila među djecom od 9-10 godina.”

„Ova cjepiva više ne bi trebala biti na tržištu“

“Djeca i odrasli diljem svijeta bili su onesposobljeni i umrli od cijepljenja Gardasilom”, rekla je Mary Holland za The Defender, te dodala: “Ova cjepiva više ne bi trebala biti na tržištu, a tužbe koje su u tijeku na saveznom sudu u Sjevernoj Karolini vjerojatno će to i dokazati.”

U svojoj novoj studiji Merckovi istraživači nisu spomenuli činjenicu da je cjepivo Gardasil izazvalo autoimuna stanja kod stotina mladih ljudi, rekao je odvjetnik Baum, te dodao da studija također nije “zapravo testirala sposobnost Gardasila da spriječi rak.”

Sve do nedavno, Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) primila je više izvješća o nuspojavama vezanim uz Gardasil nego bilo koje drugo cjepivo u povijesti.

Prema onima koji navode štetu od cjepiva Gardasil, ne samo da Merck nije uspio na odgovarajući način otkriti prisutnost sastojaka za koje se zna da ponekad uzrokuju autoimune probleme – već ih je Merck koristio u placebu koji je davan “kontrolnim” ispitanicima tijekom kliničkih ispitivanja, što je dovelo do netočnih procjena nuspojava Gardasila.

“U nekom trenutku, savjesna farmaceutska tvrtka bi ispitala obrasce štete, izolirala tko bi ih mogao pretrpjeti, a kada bi ih mogli pretrpjeti, zatim bi dala preporuke kako ih izbjeći”, rekao je Baum i dodao: “Ali Merck je jednostavno odlučio biti sofisticirana marketinška tvrtka koja plaši roditelje i djecu na rano, široko rasprostranjeno cijepljenje, što ova studija samo produžava.”

Roditelji ozlijeđene djece koji tuže Merck duboko su zabrinuti da će i druga djeca pretrpjeti slične posljedice ako budu prisiljena na cijepljenje kako bi pohađala škole u Kaliforniji.

Kathy Robi, majka kćeri iz Kalifornije koja je sada u invalidskim kolicima, rekla je:

“Ovo nije cjepivo koje bi trebalo biti obavezno. Nema dokaza da će Gardasil dugoročno spriječiti rak vrata maternice; to je potpuno teoretski, temeljeno na studijama koje testiraju samo surogat krajnje točke (lezije), a ne sam rak, i kao i svaka medicinska intervencija, Gardasil ima rizike, a ti rizici mogu biti razorni.

Jesu li rizici, koji mogu uključivati ​​smrt, vrijedni toga? Ne bih rekla.”

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: screenshot francesoir.fr

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije