Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaNajnovije„Mir sa SAD-om moguć tek nakon uspostave Novog svjetskog poretka“

„Mir sa SAD-om moguć tek nakon uspostave Novog svjetskog poretka“

Svi pušu u isti rog…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Visoki ruski politički dužnosnik Aleksej Puškov izjavio je kakonade da će se odnosi između Moskve i Washingtona moći preokrenuti trenutno su malo vjerojatne“, tvrdeći da će tek kada se uspostavi novi svjetski poredak biti manje sukoba između ovih dviju država.

Govoreći u sklopu intervjua za Ukraina.ru ranije ovog tjedna, Aleksej Puškov iznio je svoj pogled na trenutnu dinamiku moći na svjetskoj pozornici:

“SAD su hegemon koji postupno gubi svoju poziciju u svijetu. Doživjeli su vrlo ozbiljan poraz na Bliskom istoku, izgubili su Siriju, izgubili su bitku za Afganistan, bili su prisiljeni povući gotovo sve svoje trupe iz Iraka krajem 2021. Nastoje održati svoj dominantni utjecaj tako što istovremeno vode sukobe s Rusijom i Kinom, iako s različitim stupnjevima intenziteta”.

Želeći istaknuti kako ponašanje SAD-a stvara nervozno okruženje u Americi i u ostatku svijeta, Puškov je dodao:

“SAD nas više ne tretiraju kao sekundarnu siluTretiraju nas kao najveću silu, zbog čega navode Rusiju, a ne Kinu, kao jedan od glavnih problema s kojima se Bidenova administracija suočava 2022.“

- Advertisement -

Puškov je upozorio da će ovo biti “godina krize između Washingtona i Moskve”.

“Koliko ja razumijem, oni sada žele riješiti ‘ruski problem’, to jest, pokoriti praktički cijelu Europu, gurajući Rusiju na njene margineUpravo za to trebaju Ukrajinu. Slijedeća faza bit će politički ili čak vojni sukob s Kinom.”

Puškov je dodao da američka politička i financijska elita vjeruje da su oni jedini koji mogu upravljati svijetom i ne namjeravaju dopustiti da bilo tko drugi preuzme kormilo.

“Dakle, sve dok se ne uspostavi novi svjetski poredak u kojem su SAD slabije i njihova uloga smanjena, mi ćemo s njima biti u manje-više akutnom političkom sukobu”, zaključio je Puškov.

Radi li se tek samo o igri riječi i je li Puškov govorio o Schwabovom Novom svjetskom poretku teško je sa sigurnošću tvrditi, no ovakva retorika ostavlja jako malo prostora za sumnju. Pogotovo ako se prisjetimo izjave bivše njemačke kancelarke Angele Merkel iz lipnja 2020. godine, koja je tada zvučala dramatično i u kojoj je upozorila kako se „treba pripremiti na stvarnost u kojoj SAD više nije svjetska sila“.

U tom svjetlu treba promatrati i zaoštravanje retorike između Rusije i Ukrajine i međusobno pokazivanje mišića Istoka i Zapada.

- Advertisement -

Za kraj ćemo samo podsjetiti da lider Svjetskog ekonomskog foruma (Klaus Schwab) pod terminom New World Order podrazumijeva jednu naciju, jednu religiju, jednu vladu, jednu valutu………..jednu čizmu!

Foto naslovnice: screenshot endtimeheadlines.org

Conscious Pilat

Najodvratnije laži često su izrečene u šutnji.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije