Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNadbiskup Vigano će vjerojatno biti ekskomuniciran jer je govorio protiv pape i...

Nadbiskup Vigano će vjerojatno biti ekskomuniciran jer je govorio protiv pape i Vatikana

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Gdje se istina ne tolerira

Vigano, papinski nuncij u Washingtonu od 2011. do 2016., rekao je 20. lipnja da je dobio poziv da se javi u Palaču Svetog Ureda u Vatikanu, ili osobno ili preko odvjetnika. “Pretpostavljam da je kazna već pripremljena, s obzirom na to da je to izvansudski proces”, objavio je Vigano na platformi X, referirajući se na ubrzani mehanizam koji koristi Crkva.

Nadbiskup Vigano se povukao iz javnosti 2018. nakon što su mediji objavili njegovu izjavu u kojoj optužuje Papu da je znao da je američki kardinal Theodore McCarrick, bivši nadbiskup Washingtona, godinama spolno zlostavljao sjemeništarce i svećenike i da nije ništa učinio po tom pitanju.

Vatikan je odbacio optužbe da je zataškao slučaj. U četvrtak nije bio dostupan za komentar. Vigano je rekao da ga je Dikasterij za nauk vjere obavijestio o optužbama.

- Advertisement -

“Smatram optužbe protiv mene čašću”, dodao je.  Vatikanski dokument upozorio je Vigana da će mu biti suđeno u odsustvu ako se ne pojavi ili ne pošalje pisanu obranu do 28. lipnja, a moguće kazne uključuju uklanjanje s religijske dužnosti ili zabranu obnašanja svećeničke službe.

“Nadbiskup Vigano zauzeo je neka stajališta i poduzeo neke poteze za što mora odgovarati”, rekao je kardinal Pietro Parolin, vatikanski državni tajnik, po izvješću objavljenom na vatikanskom portalu.

Talijanski mediji prije su pisali kako je Vigano bio nezadovoljan jer ga papa Benediktnije proglasio kardinalom, a papa Franjo blokirao njegovo napredovanje u Crkvi.

Inače, nadbiskup Carlo Maria Viganò, ranije ove godine uputio je ukor američkom biskupu koji je dopustio izvođenje poganskog rituala u njegovoj katedrali. Nadbiskup je rekao da “šamanska ceremonija oskvrnjuje katedralu Gornje biskupije (Wisconsin) na sam dan na koji je sveta krizma posvećena”.

U nastavku pročitajte čitavu objavu nadbiskupa Vigana sa stranice exsurgedomine.it (prijevod je generiran uz pomoć Google translate, pa se unaprijed ispričavamo zbog toga).

exsurgedomine.it-Cuvajte-se-laznih-proroka

Provjeri/mediji

- Advertisement -

Foto naslovnice: web screenshot

Citatelj

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije