Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNajnovija studija dokazuje koliko su maske za lice opasne

Najnovija studija dokazuje koliko su maske za lice opasne

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Još jednom dokazano!

Studija objavljena jučer 18.07.2022. godine u časopisu Nature pokazuje ono što je već desetljećima poznato: maske se brzo kontaminiraju patogenim bakterijama i gljivicama!

Evo nekih zaključaka studije:

“U maskama je broj kolonija bakterija bio je veći nego li kolonija gljivica; broj bakterijskih i gljivičnih kolonija bio je veći na strani uz lice nego na vanjskoj strani. Dulje trajanje korištenja maski bilo je u korelaciji s povećanjem broja gljivičnih kolonija, ali ne i broja bakterijskih kolonija.”

- Advertisement -

Nošenje maski posljedično dovodi do izravnog izlaganja bakterijama i gljivicama koje se stalno udišu. To je posebno alarmantno jer su Aspergillus, Cryptococcus, Pneumocystis i endemske gljivice glavni plućni gljivični patogeni koji mogu rezultirati po život opasnim invazivnim bolestima.

Oni koji još uvijek tvrde da koristi nadmašuju rizike trebali bi pogledati veličinu pora maski i virusa.

Maske ne zaustavljaju bakterije ni gljivice, a kako bi onda trebale biti u stanju zaustaviti čestice koje su čak i mnogo manje od njih?

Kao što je gore navedeno, to je općepoznato desetljećima, a ipak je došlo do provođenja štetnih politika, pri čemu su državni epidemiolozi i virolozi kao glavne osobe odgovorne za to prvo tvrdili da su maske neučinkovite i potencijalno štetne, a da bi od ožujka/travnja 2020. godine počeli tvrditi suprotno i obmanjivali širu javnost.

Ne nosite maske!

P O D I J E L I !

- Advertisement -

Conscious Pilat

Najodvratnije laži često su izrečene u šutnji.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije