Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNizozemska vlada planira zaplijeniti oko 600 farmi iduće godine

Nizozemska vlada planira zaplijeniti oko 600 farmi iduće godine

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Otimačina

Unatoč prosvjedima desetaka tisuća farmera, nizozemska vlada sada govori o prisilnom otkupu oko 600 farmi u idućoj godini od strane države.

U tweetu je politička komentatorica, voditeljica i bivša članica stranke Forum za demokraciju, Eva Vlaardingerbroek rekla: “Naša kriminalna vlada objavila je (u srijedu, 5. listopada) da će ubrzati krađu zemlje naših poljoprivrednika. 500-600 poljoprivrednika bit će prisiljeno prodati svoju zemlju državi u sljedećih godinu dana. Farmeri su najavili nove prosvjede, stoga nas pratite.”

Najupečatljiviji prijedlog medijatora Johana Remkesa, kojeg je imenovala vlada, bio je usmjeren na takozvane “peak loaders”. U srijedu je pozvao na zatvaranje 500 do 600 tvrtki koje se nalaze blizu područja očuvanja Natura 2000 i imaju relativno visoke emisije dušika, posebice stočne farme, u roku od godinu dana ili preseljenje – što je više moguće dobrovoljnim otkupom, ali ako nema druga opcija, pod prisilom, izvijestio je NOS.

“Ne postoje više dobrih alternativnih putova za kratkoročni pristup”, rekao je Remkes, te dodao: “Najmanje loš put je ciljano zatvaranje 500 do 600 vršnih zagađivača unutar godine dana.”

Međutim, Europska komisija navodi da “Natura 2000 nije sustav strogih prirodnih rezervata iz kojeg bi bile isključene sve ljudske aktivnosti”.

“Izvlaštenje poljoprivrednika mora biti skinuto sa stola”, rekao je Mark van den Oever iz Farmers’ Defence Force nakon što je pregovarač kojeg je imenovala vlada, Johan Remkes, objavio svoje preporuke u srijedu. “Nećemo dopustiti da se dogodi prisilni otkup.”

Nekoliko dana kasnije, Vlaardingerbroek je tweetala: “Nizozemska vlada pojačava eksproprijaciju naših farmera, tjerajući neke od njih na samoubojstvo. Oni su hrpa nehumanih pohlepnih lažljivaca i lopova koji su stvorili lažnu krizu kako bi ljudima oteli njihova prava i imovinu.”

U intervjuu za GB News, Vlaardingerbroek je objasnila što su po njoj razlozi otimanja zemlje od strane nizozemske vlade: “U Nizozemskoj više nema mjesta. Dakle, što će morati učiniti? Morat će zaplijeniti dio zemlje ovih farmera kako bi udomili nove Nizozemce, pridošlice u našu zemlju. Dakle, o tome se zapravo radi. I naravno, tu je i element naše elite koja ne želi da imamo neovisnost ili kontrolu nad opskrbom hranom i očito također ne žele da jedemo meso. Dakle, poljoprivrednici im stoje na putu u ostvarivanju planova i zato su upravo sada na meti.“

Vezano: Plan otimanja zemljišta, obustave proizvodnje hrane i prodaje zraka

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije