Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOd 2035. prestaje prodaja novih automobila na fosilna goriva

Od 2035. prestaje prodaja novih automobila na fosilna goriva

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zbogom slobodi

Nakon gotovo 150 godina, postoji realna opasnost da motori s unutarnjim sagorijevanjem odlaze u povijest. Pregovarači Vijeća EU-a i Europskog parlamenta postigli su u četvrtak navečer dogovor o zakonu koji predviđa prestanak prodaje novih vozila na benzin ili dizel od 2035. godine

„Sporazum šalje snažan signal industriji i potrošačima: Europa prihvaća prijelaz na mobilnost s nultom emisijom“, rekao je šef EU Green Deala Frans Timmermans.

Povijesni dogovor nanijet će najjači udarac najvećem europskom gospodarstvu i kolijevci motora s unutarnjim sagorijevanjem – Njemačkoj. Kritičari upozoravaju da to neće doista s cesta maknuti benzince i dizelaše jer su za mnoge građane EU-a električna vozila i dalje preskupa.

- Advertisement -

Također, kritičari sporazuma upozoravaju da će trebati ogromna ulaganja u infrastrukturu za punjenje električnih vozila, što neće biti nimalo lako uz sve teži pristup sirovinama potrebnim za izgradnju milijuna novih baterijskih ćelija.

Pojedini analitičari smatraju da će odluka EU-a najviše ići na ruku kineskoj automobilskoj industriji.

Ako prodaja prestaje 2035., po logici stvari, to znači da će proizvodnja prestati puno ranije.

Naravno, cilj svega je ukidanje sloboda, oduzimanjem mobilnosti većini ljudi i to preko klimatske histerije. Jer čovjek koji nije mobilan, nije niti slobodan.

U plandemiji su izvršili test i vidjeli kako ljudima mogu ograničavati slobode bez prevelikog otpora, pa sad nastavljaju dalje.

Morate si postaviti pitanje „Hoće li moje dijete kad odraste uopće moći imati vlastiti automobil?“

- Advertisement -

Provjeri/t-portal

P O D I J E L I !

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije