Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeOdgovor liječnika s covid odjela ministru Berošu na ucjenu za dolazak na...

Odgovor liječnika s covid odjela ministru Berošu na ucjenu za dolazak na posao

Društvenim mrežama i brojnim portalima proširila se vijest o anonimnom otvorenom pismu kojeg je uputio stanoviti liječnik s covid odjela ministru zdravstva Republike Hrvatske Viliju Berošu, a kojim odgovara na otvoreno pismo kojeg je ministar uputio liječnicima i zdravstenom osoblju u pogledu uvođenja obveznih EU covid propusnica kao uvjeta za dolazak na posao.

Pismo prenosimo u cijelosti…

„Poštovani Ministre Beroš,

pomno sam pročitao Vaše otvoreno pismo nama liječnicima, u kojem ste nedvojbeno istaknuli tri uvjeta po kojima će liječnici i drugo zdravstveno osoblje moći doći na svoja radna mjesta od 1. listopada ove godine.

Vaše legitimno pravo kao Ministra svakako je postavljati određene uvjete, ali oni uvijek moraju biti u skladu sa zakonom i ustavom Republike Hrvatske. Vidite dragi kolega, da Vas podsjetim, Liječnik prije nego dobije dopuštenje za samostalan rad mora ispuniti određene uvjete, zakonom propisane i nakon toga dobije licencu za samostalan rad. Mi smo svoje zakonske uvjete već ispunili dragi kolega, jer da nismo ne bi mogli raditi. No sada vi pokušavate nama liječnicima koji se nismo cijepili, nametnuti silom nove uvjete kojih nema u našim ugovorima o radu. Što bi se dogodilo kada bi poslodavac radniku samoinicijativno stalno mijenjao uvjete rada, a da za to nema pristanak radnika?

Ne mislite li da je to dragi Ministre gaženje ustavom zajamčenih prava radnika i kršenje ugovora o radu? Moja najveća briga u ovom trenutku, kao liječnik koji svaki dan radim sa najtežim covid pozitivnim pacijentima, jeste da ako Vam ovo uspije proći dragi Ministre bez pobune radnika i sindikata, što će Vam sljedeće pasti na pamet, kakva nova odluka ili uvjet?

- Advertisement -

Znate kako se to zove dragi Ministre? Diktatura.

Razumijem Vašu zabrinutost u svezi epidemije COVID-19, no podsjećam sve liječnike i javnost na neke činjenice koje od Vas dragi ministre do sada nismo mogli čuti.

Navodim sljedeće:

– cijepljeni i necijepljeni mogu oboljeti od virusa SARS Co 2 i dobiti koronavirusnu bolest COVID 19.

– i cijepljeni i necijepljeni mogu dobiti teške oblike COVID 19 bolesti i završiti na respiratoru, uz smrtni ishod. (osobno se uvjerio kao liječnik koji liječi takve pacijente)

– i cijepljeni kao i necijepljeni mogu zaraziti druge osobe u svojoj blizini.

- Advertisement -

– pacijenti koji dođu u bolnicu nisu zaštićeni 100%, niti od zdravstvenih djelatnika koji su cijepljeni, a niti od onih koji nisu cijepljeni.

– davanjem COVID PROPUSNICE zdravstvenim radnicima koji su cijepljeni, riskirate proboj Sars Co 2 virusa u bolnice, upravo zato što oni mogu biti prijenosnici, a nesmetano će ulaziti u bolnice bez testa. (dovoljno je da jedan cijepljeni, a zaraženi uđe u bolnicu i danima širi bolest, a nikada ga nećemo otkriti jer ga nećemo testirati)

– stoga zaključujem, 1. listopada javnosti mora biti jasno da će glavni potencijalni izvor zaraze u bolnicama predstavljati upravo cijepljeni zdravstveni radnici koji se neće testirati, a mogu biti zaraženi i prenijeti infekciju drugima.

Također jedna bitna stavka u svezi onih koji su cijepljeni ili koji se žele cijepiti ovim novim cjepivima. Osobno sam se uvjerio da su brojke o nuspojavama ovih cjepiva značajno male, ne zbog toga što ih nema, nego isključivo zbog toga što se odbacuju kao da to nisu i što se ne prijavljuju.

Sada ću podijeliti s Vama dragi Ministre svoje vlastito iskustvo. Kada sam se vratio s mora prve tri osobe koje su preminule zbog teških oblika COVID 19 infekcije bile su cijepljene, jedna od njih je bila i na respiratoru.

I još nešto za sve koji ovo budu čitali, morate znati puno je veća šansa da zdravi mladi ljudi dobiju jednu od brojnih nuspojava eksperimentalnog cjepiva, nego da umru od korona virusa.

- Advertisement -

Radim sa covid pozitivnim pacijentima od samog početka epidemije i mogu vam reći ovo, još nisam morao intubirati pacijenta koji je bio prethodno potpuno zdrav.

Ukoliko budete i dalje mijenjali uvjete rada i sljedeći puta budete inzistirali na obveznom cijepljenju za dolazak na posao, kolega dragi i Ministre želim Vam reći ovo:

“Prije ću ostati bez posla, nego se cijepiti ovim eksperimentalnim cjepivom, jer za provođenje svakog eksperimenta dragi Ministre potrebno je i dopuštenje osobe na kojoj se provodi eksperiment!“

S poštovanjem kolega liječnik!“

Podijeli!

Slobodni Promatrač

Rađe opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije