Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOko 70.000 Čeha prosvjedovalo u Pragu zbog energetske krize

Oko 70.000 Čeha prosvjedovalo u Pragu zbog energetske krize

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Dosta im je

Otprilike 70.000 Čeha prosvjedovalo je jučer u Pragu, zahtijevajući od vladajuće koalicije da zauzme neutralan stav o ratu u Ukrajini kako bi se osiguralo da opskrba energijom iz Rusije ne bude prekinuta prije zime. Prosvjednici su ogorčeni na sankcije Europske Unije protiv Rusije koje su izazvale visoke račune za struju i izazvale krizu troškova života.

“Cilj naših demonstracija je zahtijevati promjenu, uglavnom u rješavanju pitanja cijena energije, posebno struje i plina, koje će uništiti naše gospodarstvo ove jeseni”, rekao je organizator događaja Jiri Havel za lokalne vijesti iDNES, a prenosi Reuters.

Prosvjed, održan na Vaclavskom trgu u srcu glavnoga grada, dolazi dan nakon što je češka vlada preživjela glasovanje o povjerenju zbog tvrdnji oporbe o nedjelovanju u zaštiti građana od energetske hiperinflacije.

- Advertisement -

Politička nestabilnost pokazuje kako energetska kriza u Europi potiče nezadovoljstvo među kućanstvima. Zabilježili smo novu studiju u petak koja upozorava da bi se građanski nemiri mogli rasplamsati u dijelovima Europe tijekom sljedećih šest mjeseci zbog pogoršane makropozadine visoke inflacije.

Česi žele češki interes na prvom mjestu ispred EU-a i traže jeftin ruski plin i neutralnost.

Provjeri/tribun.hr/telegram.hr

P O D I J E L I !

Provjeri

- Advertisement -

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije