Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOkrugli stol znanstvenika u Saboru koji su bili „otkazivani“ tijekom koronaludila

Okrugli stol znanstvenika u Saboru koji su bili „otkazivani“ tijekom koronaludila

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Konačno razum?

Kako prenosi narod.hr, u Hrvatskom saboru jučer je održan Okrugli stol o posljedicama pandemije i lekcijama koje smo naučili tijekom trogodišnje borbe s virusom, ali i vladinim politikama i utjecaju znanstvene zajednice te cenzuri dijela znanstvenika koji se nisu slagali sa službenim narativom. Skup je sazvao i moderirao saborski zastupnik Mosta Marin Miletić, a uz akademika Krešimira Pavelića na okruglom stolu sudjelovali su prof.dr.sc. Gordan Lauc, prof.dr. Valerije Vrček, prof.dr.sc. Stipe Kutleša, dr.sc. Ivana Pavić i prof.dr.sc. Tomislav Domazet Lošo.

Kako je u uvodu istaknuo Miletić, akademik Miroslav Radman je također trebao sudjelovati, ali se ispričao zbog bolesti uz zamolbu da se pročita njegova poruka sudionicima skupa u kojoj je istaknuo da „odgovor na Covid-19 krizu smatra civilizacijskim fijaskom“.

Organizatori su bili u kontaktu i s istaknutim epidemiologom i profesorom na prestižnom američkom sveučilištu Stanford, Johnom Ioannidisom, jednim od nacitiranijih znanstvenika svijeta, no međutim, ovoga puta, nažalost, nije bilo moguće organizirati njegovo gostovanje na okruglom stolu.

- Advertisement -

Miletić je također zahvalio i brojnim javnim osobama koje su tijekom trogodišnje Covid krize upozoravale na propuste javnih politika, zatvorenost dijela znanstvene zajednice za javnu diskusiju, pa tako i npr. Borisu Miševiću, novinaru RTL-a koji se nije ustručavao u javnom prostoru pozivati na propitivanje mjera koje je donosio stožer.

Također je istaknuo da su kao posljedice trogodišnjeg razdoblja „Covid ludila“ uništene generacije sportaša kojima su zabranjivani treninzi i mladih ljudi među kojima danas bilježimo najviše stope suicida u novijoj povijesti, a cijele skupine društva su učinjene ovisnima o sustavu jer su im uništene karijere i poslovi, dok je inflacija, kao posljedica mjera, financijski uništila velik dio stanovništva.

Akademik Pavelić o cjepivu

Prvi je desetominutno izlaganje imao akademik Krešimir Pavelić i to pod naslovom „Molekularne posljedice cjepiva“. Istaknuo je da je do danas objavljeno više od 1.200 znanstvenih radova koji ukazuju na štetnost cijepljenja mRNA cjepivima. Kaže kako su struka i znanstvenici već od siječnja 2021. znali da cjepivo ne sprječava zarazu, ali su i dalje „gurali“ narativ „cijepi se , misli na druge“.

Posebno je zapažen bio dio njegovog izlaganja u kojem se osvrnuo na rad Fabiena Deruellea objavljenog prošle godine u znanstvenom časopisu „Surgical Neurology International“ u kojem autor navodi 14 metoda koje farmaceutske tvrtke koriste za oblikovanje i kontrolu znanosti , odnosno na koje sve nedozvoljene načine tzv. „Big pharma“ utječe na kreiranje javno-zdravstvenih politika i time ugrožava javno zdravlje.

Lauc o zatvaranjima i covid potvrdama

- Advertisement -

Na temu se nadovezao prof. Lauc u svom izlaganju pod nazivom „(Be)smisao uvođenja lockdowna i Covid potvrda“ u kojem upozorava na pogreške koje su učinjene i potrebu da jasno na njih ukažemo kako ih ne bi u budućnosti ponovili. Navodi kako su strože mjere u Hrvatskoj uvedene tek krajem 2020. nakon što je župan Čačić natjerao Vladu da ih uvede. „Zašto je jedan arhitekt odlučio nametnuti državi određene epidemiološke mjere? Ja mislim da netko to njega treba pitati.“

Vrček o maskama

Prof. dr. Valerije Vrček posvetio je svoje izlaganje pitanju postoji li znanstveno uporište korištenja maski. Njegov je odgovor bio kratko i jasno – NE. Jer osim što ne štite od zaraze, Vrček kaže da „šire paniku, pružaju lažni osjećaj sigurnosti, predstavljaju epidemiološku kozmetiku, sredstvo su moralne ucjene i predstavljaju vidljivo sredstvo kontrole, pa čak i poniženja za mnoge ljude“.

To i potkrjepljuje brojnim studijama, pa i izjavom dr. Klausa Reinhardta, predsjednika njemačkog udruženja liječnika koji kaže da „zaštitni učinak nošenja maski nema znanstvenu potvrdu.“ Vrček navodi i kako je prema službenim podacima samo do kraja 2021. godine iz Kine izvezeno više od 300 milijardi komada maski. Izlaganje završava izjavom kako su „oni koji ignoriraju znanstvene radove ili nepismeni ili nemoralni.“

Pavić o uzroku smrti covid pacijenata

Dr. Ivana Pavić, specijalistica patološke anatomije i licencirani mrtvozornik u svom izlaganju izražava zabrinutost za nedostatak dijaloga sa stručnim službama Ministarstva zdravstva i HZJZ-a kojem je višekratno slala upite vezano uz problem određivanja stvarnog uzroka smrti pacijenata koji su proglašeni žrtvama zaraze virusom SARS-COV-2. Međutim, svi su njeni upiti ostali bez odgovora.

- Advertisement -

Smatra da preko 70% osoba preminulih u 2021. godini od Covida ima nepravilno klasificiran uzrok smrti.

Domazet Lošo o mRNA cjepivima

Izlaganja uzvanika je zaključio naš poznati evolucijski genetičar s Instituta Ruđer Bošković, prof.dr.sc. Tomislav Domazet Lošo s temom „Biološke značajke operacije Covid-19“ u kojem problematizira korištenje mRNA cjepiva, koje se bazira na novoj tehnologiji koja nije dovoljno ispitana, a u trenutku početka korištenja potpuno su bili nepoznati dugoročni učinci. Horizontalni prijenos gena, koji potičemo korištenjem mRNA cjepiva „uvijek je mutacijski događaj s teško predvidivim ishodom.“

Domazet Lošo zaključio je kako je „korištenje mRNA cjepiva svojevrstan biološki rat čiji su strateški cilj djeca i mladi. Ranjeni smo kao čovječanstvo, ali još možemo preživjeti.“

Miletić je okrugli stol završio obećanjem da će o ovoj temi još biti razgovora u Hrvatskom saboru kako bi se rasvijetlile sve zloporabe do kojih je došlo tijekom Covid krize kao i prokazale pogrešne politike kako iste ne bismo ponovili u budućnosti.

Provjeri/narod.hr

Foto naslovnice: facebook (MOST)

P O D I J E L I !

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije