Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiProcurio dokument koji pokazuje da zemlje EU-a žele zabraniti privatne poruke

Procurio dokument koji pokazuje da zemlje EU-a žele zabraniti privatne poruke

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ukidanje privatnosti

Procurilo istraživanje Europskog vijeća o stajalištima zemalja članica o enkripciji pokazalo je da Španjolska snažno podržava zabranu end-to-end enkripcije, mjere koja je predložena za borbu protiv širenja materijala o seksualnom zlostavljanju djece (CSAM), ali bi ukinula privatnost za sve građane.

Predloženi zakon bi zahtijevao da tehnološke platforme skeniraju šifrirane komunikacije, nešto na što su tehnički stručnjaci upozorili da nije moguće bez razbijanja enkripcije.

Prema dokumentu u koji je došao Wired, španjolska pozicija u enkripciji je najradikalnija.

- Advertisement -

“U idealnom slučaju, po našem mišljenju, bilo bi poželjno zakonodavno spriječiti pružatelje usluga sa sjedištem u EU da implementiraju end-to-end enkripciju”, rekli su predstavnici Španjolske.

End-to-end enkripcija osigurava da samo pošiljatelj i primatelj mogu vidjeti sadržaj poruke. Čak ni vlasnik platforme nema pristup sadržaju.

Od 20 zemalja članica zastupljenih u istraživanju, 15 podržava zabranu end-to-end kriptiranih komunikacija, navodi se u izvješću.

Poljska je predložila uvođenje mjera koje bi omogućile sudu da ukine enkripciju i da roditelji mogu dešifrirati komunikaciju svoje djece.

“Od iznimne je važnosti dati jasnu formulaciju u CSA Uredbi da end-to-end enkripcija nije razlog za neprijavljivanje CSA materijala”, poručili su hrvatski predstavnici.

Rumunjska je rekla: “Ne želimo da ent-to-end enkripcija postane ‘sigurno utočište’ za zlonamjerne aktere…”

- Advertisement -

Slovenija je rekla: “Nalozi za otkrivanje moraju se također primjenjivati ​​na šifrirane mreže.”

Irska i Danska žele da se poruke skeniraju na CSAM bez zabrane end-to-end enkripcije, nešto što nije moguće. Nizozemska je rekla da je moguće skenirati sadržaj na uređaju prije nego što se šifriran pošalje primatelju.

“Postoje… tehnologije koje mogu omogućiti automatsko otkrivanje CSAM-a, dok u isto vrijeme ostavljaju end-to-end enkripciju netaknutom”, rekli su predstavnici zemlje.

Drugi poput Mađarske i Cipra podržali su prijedlog jer bi pomogao provedbi zakona.

Italija, Njemačka, Finska i Estonija također ne podržavaju end-to-end enkripciju. Njemačka je rekla da neće podržati zakon koji dopušta tehnologije koje bi zaobišle, modificirale ili ometale enkripciju.

Finska je poručila Europskoj komisiji da pronađe rješenja za borbu protiv CSAM-a bez potkopavanja enkripcije.

- Advertisement -

Estonija je upozorila da bi prisiljavanje tvrtki da skeniraju šifrirane poruke rezultiralo njihovim napuštanjem europskog tržišta.

Italija je rekla da bi prijedlog “predstavljao generaliziranu kontrolu nad svom šifriranom korespondencijom poslanom putem weba”.

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: screenshot reclaimthenet.org

P O D I J E L I !

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!

1 KOMENTAR

  1. To su ti njihovi mokri snovi: kontrola, kontrola, kontrola. Građana, naravno.

    A zapravo bi trebali građani kontrolirati njih. Evo još jednog argumenta toj tvrdnji, odličan video, intervju s čovjekom koji je skoro dvije decenije radio u UN-u i zna puno, ako ne i sve, o njihovom “poslovanju”:

    Secrets of The United Nations: korupcija, korupcija i još jednom korupcija
    https://rumble.com/v27ggd7-secrets-of-the-united-nations-what-everyone-should-know.html

    Autori: Stop World Control.

VEZANO

najnovije