Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiRusko Ministarstvo obrane: „SAD planiraju još jednu pandemiju!“

Rusko Ministarstvo obrane: „SAD planiraju još jednu pandemiju!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Važno upozorenje

Kako izvještava ruska novinska agencija TASS, rusko Ministarstvo obrane smatra da SAD planiraju još jednu „pandemiju“.

Ured za politiku pripravnosti i odgovora na pandemiju, osnovan u SAD-u u srpnju 2023., planira novu pandemiju provođenjem mutacija virusa, rekao je general-pukovnik Igor Kirilov, načelnik Snaga za zaštitu od zračenja, kemikalija i biološku zaštitu.

“Sljedeći korak Sjedinjenih Država, usmjeren na napredovanje svojih strateških planova za uspostavu globalne kontrole nad biološkom situacijom, bilo je stvaranje Ureda za politiku pripravnosti i odgovora na pandemiju. Očekuje se da će ova nova agencija biti odgovorna za utvrđivanje smjera i koordinaciju akcija za borbu protiv poznatih i nepoznatih bioloških izazova, uključujući patogene koji bi mogli izazvati još jednu globalnu kriznu situaciju”, rekao je Kirilov.

Također, Kirilov je rekao da su se Sjedinjene Države tako počele pripremati za novu pandemiju tražeći mutacije virusa.

“Ne isključujemo da bi Sjedinjene Države mogle koristiti takozvane obrambene tehnologije u ofenzivne svrhe, kao i za globalno upravljanje stvaranjem kriznih situacija biološke prirode”, rekao je.

Na kraju, Kirilov je dodao da su prioriteti Ureda rad na stvaranju cjepiva i lijekova za zaustavljanje virusa i njihovih genetski izmijenjenih varijanti, kao i uvođenje naprednih tehnologija bioprodukcije.

“Ured će voditi posebni pomoćnik američkog predsjednika i viši direktor za globalnu zdravstvenu sigurnost i bioobranu u Vijeću za nacionalnu sigurnost, umirovljeni general bojnik zračnih snaga Paul Friedrichs”, zaključio je Kirillov.

Provjeri/TASS.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije