Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upSimultana kognitivna disonanca aktivista „alternativnih mainstream medija“

Simultana kognitivna disonanca aktivista „alternativnih mainstream medija“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Lažna preobraćenja?

Sigurno ste već čuli za brojna „preobraćanja“ osoba iz tzv. alternativnih mainstream medija. Ako niste, radi se o prilično poznatim „borcima za slobodu“, aktivistima poput Candice Owens, Russella Branda, Eve Vlaardingerbroek i Tammy Peterson (supruga Jordana Petersona), ali i drugim manje poznatim osobama, koji su se u posljednje vrijeme „pronašli“ u katoličanstvu.

Naravno, svatko treba vjerovati u ono što misli da je najbolje za njega, bez da to nameće drugima i bez da omalovažava njihova mišljenja. Tu nema nikakve dileme.

No, postavlja se pitanje zašto su svi ovi „borci za slobodu mišljenja i govora“, koji imaju veliki publicitet, gotovo istodobno odabrali redom baš Rimokatoličku crkvu, koja po pitanju „slobode govora i mišljenja“, povijesno gledano, i nema baš neke dobre reference? Je li uopće moguće pobrojati smrti pod okriljem ove institucije samo zbog „pogrešnog“ mišljenja i uvjerenja?

Ali, ne treba ići toliko daleko u povijest i izvlačiti imena poput Giordana Bruna…

Papa Franjo je baš prije neki dan sve one koji ne vjeruju u antropogene „klimatske promjene“ nazvao budalama… Što reći? Što reći na činjenicu da je trenutni narativ Vatikana gotovo u potpunosti usuglašen s onim kojeg „propovijeda“ WEF i globalistička klika?

Naravno, ovdje se ne radi o raspravi na temu koja je religija bolja. Duboko u sebi i sami znate da je to sve isto…

Ono što je zaprepašćujuće ovdje je odakle sada odjednom ovim ljudima tolika količina kognitivne disonance? Što se dogodilo u međuvremenu? Je li sve ovo slučajno?

Nešto se očigledno odigrava u pozadini ovih događaja, vidjet ćemo uskoro…

Provjeri/davidicke.com

Foto naslovnice: screenshot davidicke.com

Slobodni Promatrač

1 KOMENTAR

 1. ne možemo zaviriti u nečiju glavu, ne možemo čitati nečije misli- da li taj i taj misli iskreno, kada uzme neku religiju..
  ali, odavno je postalo nekako pomodno među poznatim ličnostima da uzmu neku religiju, i to udaraju na sva zvona

  George Bush mlađi je davno postao “ponovo rođeni kršćanin”.. born again christian… ta protestantska crkva “ponovo rođenih kršćana” izgleda da je omiljena među američkim elitarnim prdežom, – osim što je naravno totalno pro-cionistička, kao i velika većina drugih protestantskih/evanđeličkih crkvava.
  tako je “ponovo rođeni kršćanin” Bush vodio sve te ratove na Bliskom istoku, počevši od onoga 2001. u afganistanu
  I ostarjela, olinjala holivudska zvijezda, Jane Fonda je davno postala “born again christian”. U mladosti je bila ljevičarka i feministica i pobornica pobačaja,..,. a to je i danas, bez obzira što je kofol kršćanka

  nedavno sam vidio na nekom hrvatskom konzervativnom portalu- da holivudska zvijezda Shia Le Bouf, navodono želi preći na katoličanstvo, nakon što je glumio u filmu o katoličkom svecu, ocu Piu Padreu..
  Le Bouf je inače židov. – osobno ne vjerujem u takva “obraćenja”,

  Russel Brand ipak nije prešao na katoličanstvo, već na protestantizam. Krstio se u nekoj protestanstkoj crkvi.. Kojoj i kakvoj ne znam, jer ih ima na stotine i stotine..broja im se ne zna…
  ali ne mora značiti, ako je netko uezo i katoličanstvo da mora imati isto mišljenje kao Bergoglio i ostala sotonjarska ekipa u Vatikanu..
  poznati nadbiskup Vigano i kardinal Mueller, koji spadaju u one malobrojne protivnike Bergoglia i Vatikanske ekipe, koji su kritičari plandemije i planova velikog reseta- su ipak i dalje katolici, tojest katolički klerici. Vigano smatra Bergoglia lažnim prorokom.

  Katolička crkva, kao institucionalna religija je pala, kao i sve druge institucionalne veklike religije: islam, budizam, hinduizam… u plandemiji su sve pale i pokazale se kao obični prirepci režima, elite i globalnog kulta… Mislim dakle na cijelu tu religijsku adminstraciju, sve te samozvane vjerske vođe, klerike, gurue, popove, hodže, imame, monahe..itd… njih vjerovatno oko 98% su se pokazali kao veliko ništa,. kao sluge kulta… čast malobrojnim izuzetcima, kao spomenuti Vigano, ili kod nas don Kaćunko i još šaćica njih
  plandemija je pokazala, da su dakle religije kao organizirane institucije potpuno suvišne i nepotrebne..
  ljudi mogu biti vjernici i bez samozvanih Božjih posrednika..

  ipak, pošto je Brand se zadnjih godina pokazao kao jedna od vrlo rijetkih, malobrojnih zvijeda iz šou biznisa, koji su digli glas protiv plandemije, tiranije i planova velikog reseta,- to je za pohvalu i ostavimo mu pravo da bude što želi biti, dakle kršćanin… Da li je to iskreno i istinito.. vidjet će se..

VEZANO

najnovije