Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upSlužbeni podaci HZJZ-a: 65% „cijepljenih“ u Hrvatskoj završava na hospitalizaciji

Službeni podaci HZJZ-a: 65% „cijepljenih“ u Hrvatskoj završava na hospitalizaciji

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Možda vam je promaklo

Dugo nismo pratili službene podatke koje je objavljivao Hrvatski zavod za javno zdravstvo o stanju plandemije Covid-19, u kojem su se sustavno trebali pratiti podaci novozaraženih, hospitaliziranih i umrlih od koronavirusa prema cijepnom statusu.

Prvo su ti podaci bili objavljivani na tjednoj bazi u 2021. godini, da bi već početkom 2022. godine počelo dolaziti do „zastoja“, pri čemu su se podaci objavljivali s velikim vremenskim odmakom, a sami podaci su postajali sve suhoparniji, bez podrobnije službene statistike.

Ovakva blamaža nekad ugledne javno-zdravstvene ustanove doprinijela je do objave Izvješća za posljednji tjedan 2021. godine, koje je postalo „legendarno“ jer je sadržavalo grafičke prikaze (novozaraženih, hospitaliziranih i umrlih prema cijepnom statusu), primjerene osnovnoj školi, a ne znanstvenoj instituciji. Kako je to izgledalo, podsjetite se ovdje.

Objavljivane podatke u 2022. godine postajalo je sve teže pratiti (namjerno ili slučajno?), pri čemu se u potpunosti prestalo objavljivati podatke o umrlima po cijepnom statusu. Po kriteriju cijepljenja, jedino se zadržalo periodičko objavljivanje podataka o hospitalizacijama, ali ga HZJZ objavljuje na način da novo izvješće jednostavno prebriše s najnovijim, valjda kako netko ne bi pratio trendove (?).

Upravo tu tablicu za tjedan od 27. lipnja do 10. srpnja 2022. godine vam donosimo u nastavku, prema kojoj se vidi da je čak 64,5 % cijepljenih (jednom, dvije ili tri doze) činio ukupan broj hospitalizacija, pri čemu čak 39,5 % onih koji su primili i dodatnu treću (booster) dozu.

Nasuprot tome, udio necijepljenih u ukupnom broju hospitaliziranih je bio 35,25 %. A tu je i tablica iz ožujka ove godine iz naše arhive…radi praćenja trenda.

Ovaj podatak fantastično pokazuje sav besmisao akcije koja nam oduzima energiju proteklih dvije i po godine, a pogotovo besmisao Covid-potvrda, za koje se nadamo da više nikad neće biti uvedene.

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije