Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeŠpanjolska vlada naredila vojsci prskanje smrtonosnih chemtrailsa

Španjolska vlada naredila vojsci prskanje smrtonosnih chemtrailsa

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nekad teorija zavjere…

Kemijski tragovi, poznatiji kao chemtrails, odnose se na bijele tragove koji ponekad ostaju iza  zrakoplova koji lete. Procjenjuje se da 17% ljudi diljem svijeta vjeruje da su ti tragovi zapravo otrovne kemikalije koje se namjerno raspršuju u zrak kao dio tajnog velikog atmosferskog programa (SLAP), koji se ponekad naziva i prikriveni geoinženjering.

Javni dužnosnici općenito poriču postojanje chemtrailsa, a dokument koji je 2000. godine objavila US EPA sugerira da su “kondenzacijski tragovi” ili “contrails” koji su vidljivi iza motora mlaznih zrakoplova “sastavljeni prvenstveno od vode (u obliku kristala leda) i ne predstavljaju zdravstvene rizike za ljude“, ali su primijetili da utječu na naoblaku Zemljine atmosfere, te stoga mogu utjecati na atmosfersku temperaturu i klimu.

Međutim, naredba koju je vojsci dala španjolska vlada donosi nešto drugačiji kontekst uporabe, sugerirajući da su se opasne kemikalije prskale kao dio obrane od Covid-19.

Španjolska naredba dopušta prskanje biocidima za dezinfekciju

Kraljevski dekret koji je španjolska vlada objavila 16. travnja 2020. u Službenom državnom glasniku proglasio je izvanredno stanje zbog pandemije Covid-19, dopuštajući upotrebu biocidnih kemikalija

“Naredba SND/351/2020 od 16. travnja kojom se Oružanim snagama i postrojbama te vojnim postrojbama za hitne slučajeve daju ovlasti korištenja biocidnih kemikalija odobrenih od strane Ministarstva zdravstva za dezinfekciju u svrhu suočavanja sa zdravstvenom krizom uzrokovanom Covid-19.

Kraljevski dekret 463/2020 od 14. ožujka ovime proglašava izvanredno stanje za upravljanje zdravstvenom kriznom situacijom uzrokovanom Covidom-19, što uključuje niz mjera usmjerenih na zaštitu dobrobiti, zdravlja i sigurnosti građana i obuzdavanje progresije bolesti i ojačanje sustava javnog zdravstva.”

Zatraženo korištenje tehnika „Aerial Media“ i „Nebulisation“

Osim priznanja da je Ministarstvo zdravstva ocjenjivalo virulentnu sposobnost antiseptika i kemijskih dezinficijensa, vladina uredba također detaljno opisuje namjeravanu primjenu kemikalija, koja se primjenjuje putem “zračnih” tehnika:

“Među najučinkovitijim tehnikama dezinfekcije je korištenje medija iz zraka, a kroz njih se tehnikama nebulizacije, termonebulizacije i mikronebulizacije brzo dolazi do svih površina, izbjegavajući ovisnost o ručnoj aplikaciji koja je sporija, a ponekad i ne stigne na sve površine jer postoje prepreke koje sprječavaju dolazak do njih.

Postrojbe KBRN obrane Oružanih snaga i Vojne jedinice za izvanredna stanja (UME) imaju osobna sredstva, materijale, procedure i dostatnu obuku za provođenje dezinfekcije iz zraka, budući da su to operacije koje provode redovito, s tim da umjesto korištenja biocidni proizvoda to čine s drugim dekontaminirajućim kemikalijama.

Stoga se, s obzirom na navedeno i učinak poboljšanja i racionalizacije poslova dezinfekcije svih vrsta objekata koje pripadnici Oružanih snaga dolaze provoditi, smatra primjerenim iznimno i za vrijeme trajanja odobriti stanje alarma, CBRN obrambene jedinice Oružanih snaga i UME, korištenje dezinficijensa i biocida iz glavne skupine 1 opisanih u članku 1.1 Kraljevskog dekreta 830/2010 od 25. lipnja, koji uspostavlja propise.”

Prema vijestima iz 2015.godine, četiri zviždača iz španjolske meteorološke agencije rekli su Europskom parlamentu da se kemikalije redovito raspršuju po zemlji kako bi se spriječile kiše, omogućio porast temperatura, kako bi se stvorilo klimatsko okruženje za turizam i promijenila klima.

Geoinženjering postaje mainstream

Manipulacija Zemljinom klimom velikih razmjera, poznata kao geoinženjering, postaje sve popularnija. UN je među onima koji sada razmatraju kontroverzni oblik geoinženjeringa, koji uključuje prskanje sulfatnih aerosoli u Zemljinu stratosferu kako bi se promijenila klima s nepoznatim i potencijalno katastrofalnim učincima.

Sulfatni aerosoli su sićušne reflektirajuće čestice koje mogu reflektirati više sunčeve svjetlosti natrag u svemir kada se poprskaju u stratosferu 12 do 26 milja iznad Zemljine površine. To dovodi do nižih globalnih temperatura, kao i niže prosječne količine padalina.

U izvješću Međuvladinog panela UN-a o klimatskim promjenama, objavljenom u kolovozu 2021., spominje se upravljanje sunčevim zračenjem i uklanjanje stakleničkih plinova kao oblik geoinženjeringa. Sulfatne aerosoli spadaju u kategoriju upravljanja sunčevim zračenjem, ali dodatne tehnike geoinženjeringa poput razrjeđivanja cirusnih oblaka u gornjoj atmosferi bile bi potrebne kako bi se suzbilo smanjenje padalina uzrokovano njihovom uporabom.

Štoviše, različite regije mogle bi se suočiti s ozbiljnim posljedicama tehnika geoinženjeringa koje se koriste u drugim dijelovima svijeta, do te mjere da bi mogla utjecati na njihovu sposobnost uzgoja hrane. No, ono što naglašavaju brojni znanstvenici je činjenica da ovakva praksa donosi brojne nepoznanice i opasnosti.

Geoinženjering traje već desetljećima

Još sredinom 20. stoljeća prvi put je razvijen geoinženjering, koristeći tehnologije iz Drugog svjetskog rata, a tehnika „zasijavanja oblaka“ je jedan od takvih primjera. Ona uključuje “zasijavanje” oblaka srebrnim jodidom ili krutim ugljikovim dioksidom za promicanje kiše i snijega ili slabljenje tropskih oluja.

Također, razmatrane su i druge, vrlo „inventivne“ metode za reflektiranje više sunčeve svjetlosti kako bi se smanjilo globalno zagrijavanje, a uključivale su plutanje milijardi golf loptica u oceanima, slanje golemog zrcala u orbitu, uklanjanje oblaka cirusa, sadnju sjajnijih usjeva i zgrada te oslobađanje mikromjehurića kako bi površina oceana postala reflektirajuća, pa čak i mogućnost da ogromni svemirski brodovi lebde iznad Zemlje kako bi reflektirali sunčevu svjetlost.

Geoinženjering kao temelj društvene kontrole

Bill Gates puno ulaže u tehnike geoinženjeringa. Godine 2010. financirao je istraživanje za razvoj strojeva koji bi prskali morsku vodu u oblake s ciljem povećanja sposobnosti reflektiranja sunčeve svjetlosti u svemir, a time i smanjenja globalne temperature.

U 2018. Gates je također pomogao financirati eksperimente za znanstvenike s Harvarda, koji su predložili prskanje stratosfere kalcijevim kloridom kako bi se usporilo zagrijavanje Zemlje blokiranjem sunca. 

No, puno je indikacija da bi se modifikacija vremena putem geoinženjeringa mogla koristiti kao oružje kontrole, na što upozorava i Robert F. Kennedy Jr.:

“Njegova povijest ulaganja sugerira da klimatska kriza, za Gatesa i njegove prijatelje, nije ništa više od alibija za nametljivu društvenu kontrolu, nadzor razmjera ‘Velikog resetiranja’ i goleme geoinženjerske besmislice znanstvene fantastike, uključujući njegove sulude i zastrašujuće projekte taštine za prskanje stratosfere kalcijevim kloridom ili morskom vodom da uspori zagrijavanje, da postavi divovske balone da zasiti našu atmosferu reflektirajućim česticama da zaklone sunce, ili njegov opasni gambit puštanja milijuna genetski modificiranih komaraca u južnoj Floridi.”

Znanstvena istraživanja koja se bave chemtrailsima nisu česta. U jednoj takvoj studiji, objavljenoj u časopisu Environmental Research Letters 2016. godine stručnjaci za atmosfersku kemiju i atmosfersko taloženje zamoljeni su da “znanstveno procijene tvrdnje teoretičara SLAP-a”.

Gotovo svi, njih 76 od 77 znanstvenika zaključili su da nisu naišli na dokaze SLAP-a i vjeruju da se chemtrailsi mogu objasniti drugim čimbenicima. Svi, osim jednog koji ih nije mogao isključiti i, zapravo, odgovorio je potvrdno na pitanje je li ikada našao dokaz koji ukazuju na postojanje SLAP-a. U svom odgovoru je naveo primjer lokacije gdje su razine barija u atmosferi bile neobično visoke u usporedbi s razinama barija u tlu. Razine barija u okolišu obično su vrlo niske, a nenormalne koncentracije elemenata poput barija dokaz su raspršenih kemikalija.

To je nedavno dokazao i Mirnes Ajanović za uzorkovano tlo iz Bosne i Hercegovine.

Provjeri/Daily Expose

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije