Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upSustavno uništavanje Slavonije se nastavlja?… nakon „svinjske kuge“ vrlo sumnjivi toksični požar...

Sustavno uništavanje Slavonije se nastavlja?… nakon „svinjske kuge“ vrlo sumnjivi toksični požar deponije plastike

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Depopulacija “po domaću”

Radnici tvrtke Drava International d.o.o. iz Osijeka, okupili su se danas u znak podrške vlasniku i samoj tvrtki unutar koje je planuo katastrofalni požar na njihovom deponiju plastike, zabrinuti zbog mogućnosti da tvrtka prekine poslovanje.

Kako prenosi N1, radnici poručuju: “To je naš gazda, to je naša firma. Zvonko Bede brine o nama. Žele nas uništiti, Anušić nas želi uništiti. Da nam nije dobro, ne bismo bili ovdje, on brine za nas. Sve smo izgradili ovdje”.

S druge strane, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, već se ranije obrušio na rukovodeće osobe tvrtke i institucije, kazavši kako je „više puta pozivao na reakciju oko problema koji postoji već 20 godina“, čime je poručio kako smatra da je sva odgovornost na vlasniku.

Mora se priznati da se rijetko kad dogodila ovakva situacija u kojoj su radnici toliko čvrsto stali uz vlasnika tvrtke u kojoj rade.

“Svi smo tu zbog jednog čovjeka, Zvonka Bedea. Nitko nas nije nagovorio da ovdje dođemo, mi smo ovdje kao radnici. Ne tjerajte nas iz Slavonije. Ove poruke šaljemo svima. Dajte Slavoniji da radi. Želimo da nam otvore firmu. Ne znamo tko je zapalio požar, zašto i gdje”, poručili su radnici koji u županu Ivanu Anušiću vide najvećeg neprijatelja i umanjuju katastrofu koja se dogodila.

“I kad zapalite kantu, osjeti se smrad, kao i ovdje. Župan ne zna matematiku, jedan kubik plastike nije jedan kubik pšenice. Ne možemo ulaziti u interese koje ima župan dok priča sve to što priča. Prvi dan je rekao da su ovdje milijuni tona plastike, drugi dan je rekao pola milijuna. Nedorastao je pričati o tome i bolje da šuti o onome što ne zna”, poručuju radnici.

Vlasnik Bede: „Požar je podmetnut!“

Na skupu se pojavio i Bede osobno.

“Očito da se moramo početi braniti jer napadi su neistiniti. Zahvaljujem se radnicima na podršci”, kazao je Bede, te se emocionalno slomio i počeo plakati. “Nisam organizirao ovaj skup, nisam ga ni htio jer ne želim komplikacije. Ipak, ova podrška mi puno znači. Hvala im što su došli i što su zahvalni zbog svega što sam napravio za njih i ovu zajednicu. Ovo su očito teški trenuci, za mene i za radnike”, poručio je Bede, te komentirao prozivke župana:

“Nikome nisam ništa zlo napravio, nisam ni njemu. Nikad u životu. Imam pravo podići kaznenu prijavu protiv njega zbog neistina koji je izjavio o meni. To što Stožer radi nije normalno, nije došao ni Inspektorat, nije bilo ni istrage. Ne može netko pričati o 500.000 tona plastike. U Dravu nije ušla kila plastike koja nije izvagana i za koju se ne zna. Sve je evidentirano i Inspektorat će to vidjeti”, izjavio je Bede pa dodao:

“Požar je podmetnut. Imamo posječenu ogradu, netko je ušao i zapalio.”

Već ranije, Bede je izrazio skepsu glede požara, upitavši se „kako to da se požar nije upalio na 50 stupnjeva, već prošle noći, kada je temperatura bila 10 stupnjeva?“

Kakve će biti posljedice?

Radnicima, njima oko 500, sada predstoji neizvjesnost, dok se na višim instancama vrše prepucavanja oko toga tko je kriv…

Statistički podaci iz Slavonije jasno ukazuju na činjenicu da ovaj dio Hrvatske doživljava demografski slom, a ukinu li se ovih 500 radnih mjesta nakon katastrofalnog požara, situacija će se samo još dodatno pogoršati.

No, nije to jedina zabrinjavajuća činjenica s kojom se Slavonci sada suočavaju. Ono što ostaje otvoreno pitanje je koliko je ovaj požar ugrozio živote i zdravlje ljudi, te koliko je zagađeno tlo i voda nakon njega?

Iz sličnih „sumnjivih“ katastrofa , kao što je iskakanje vlaka s kemikalijama u američkom gradiću East Palestine, mogu se izvući brojne pouke… ali sve idu na ruku kreatorima globalističkog plana.

I tako, dok vi birate između njihovih „crvenih“ i „plavih“ opcija, depopulacija Hrvatske, ali i čitavog prostora bivše države, se nastavlja i ubrzava!

Foto naslovnice: screenshot jabuka.tv

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

1 KOMENTAR

 1. vijest iz Srbije,

  https://webtribune.rs/pocinje-popis-poljoprivrede-kazne-do-milion-dinara-za-one-koji-odbiju-da-daju-podatke-ili-ih-laziraju/

  “Počinje popis poljoprivrede: Kazne do milion dinara za one koji odbiju da daju podatke ili ih lažiraju”

  Popis poljoprivrede počinje u nedelju, 1. oktobra i trajaće do 15. decembra, u okviru koga će se prikupiti podaci o gazdinstvima, zemljišnom fondu, radnoj snazi i broj stoke

  Popis poljoprivrede počinje u nedelju, 1. oktobra i trajaće do 15. decembra.

  „Osnovna obeležja o poljoprivrednim gazdinstvima: identifikacioni podaci gazdinstva, zemljišni fond i kategorije korišćenja poljoprivrednog zemljišta, podaci o radnoj snazi i podaci o broju stoke prikupljaju se potpunim obuhvatom jedinica posmatranja“, navode iz Republičkog zavoda za statistiku.

  Podaci o organskoj proizvodnji i primenjenim merama ruralnog razvoja biće preuzeti iz administrativnog izvora ‒ evidencije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Podaci za ostala obeležja (navodnjavanje površina pod usevima, način držanja stoke, obrada i održavanje zemljišta, upotreba đubriva, poljoprivredni objekti, mehanizacija i oprema) biće prikupljeni na uzorku…”

VEZANO

najnovije