Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiBOMBARDIRANI DIOKSINIMA - stanovnici East Palestine razvijaju "kemijski bronhitis" nakon iskakanja vlaka...

BOMBARDIRANI DIOKSINIMA – stanovnici East Palestine razvijaju “kemijski bronhitis” nakon iskakanja vlaka s kemikalijama

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Trovanje

Val zdravstvenih problema zahvatio je gradić East Palestine u Ohiju, nakon iskakanja vlaka Norfolk Southern iz tračnica i “kontrolirane eksplozije” kemikalija, koje su uzgred budi rečeno kancerogene.

Lokalni zdravstveni radnik taj fenomen naziva “kemijski bronhitis”, pacijenti se javljaju u klinikama s jakim kašljem i drugim zabrinjavajućim simptomima poput osjećaja žarenja pri disanju, osipa po tijelu i općeg osjećaja slabosti.

QUICKmed Urgent Care rekao je lokalnoj medijskoj kući WKBN da njezini radnici viđaju mnogo takvih pacijenata otkako se incident dogodio. Kad ljudi napuste East Palestine, čak i samo privremeno, počnu se osjećati dobro, da bi im se simptomi vratili kad se vrate kući.

“Ovo bi moglo biti puno stvari, ali ako napuštate kuću i simptomi se poboljšaju, a kad se vratite ponovo se jave, ne mislim da se radi o alergiji niti prehladi”, rekla je Deb Weese iz QUICKmeda, te dodala: “Mislim da je to povezano s onim stvarima koje tamo udišete.”

Osjećaj pečenja koji osjećaju mnogi pacijenti mogao bi biti povezan s kemijskim bronhitisom, dodao je Weese, napominjući da je još uvijek nepoznat pun opseg kemikalija koje su spaljene i ispuštene nakon nesreće.

“Priznajmo: ako dođe do toga, moglo bi biti nešto što će u budućnosti proizaći iz svih ovih kemikalija koje udišu, a za koje mi ne znamo, stoga je važno da dokumentiraju sve svoje simptome“, objasnila je Weese.

Deseci tisuća riba i drugih vodenih životinja uginuli su zbog iskakanja vlaka iz tračnica

Prema Odsjeku za prirodne resurse Ohija, više od 43 000 riba i drugih vodenih životinja uginulo je zbog izloženosti kemikalijama – ali to nije razlog za zabrinutost, kažu vlasti.

Svatko se može sigurno vratiti kući u East Palestine, rečeno nam je – iako mnogi stanovnici to ne prihvaćaju. Brinu se da je oblak dima nalik na gljivu koji je proizašao iz kontrolirane eksplozije zagadio njihov rodni grad i regiju.

“Ovo je trovanje dioksinom”, napisao je jedan komentator o kemijskom bronhitisu koji neki doživljavaju. “Molekule nastale izgaranjem vinil klorida stvaraju dioksine koji se ne razgrađuju, jedan od agenasa koji najviše uzrokuju rak poznatih čovječanstvu. Ovo je užasna nepravda koja je učinjena ovim ljudima.”

Što se tiče Norfolk Southerna, tvrtke odgovorne za nesreću i eksploziju, ona je unajmila neovisnog izvođača koji je poznat po krivotvorenju brojeva da obavi sva “testiranja” mjesta u i oko mjesta gdje se nesreća dogodila.

Evo još nekih komentara:

“Privatna tvrtka Norfolk Southern angažirana za testiranje kaže da je sve u redu – samo se vratite kao da se ništa nije dogodilo.”

“Trebali bi kontrolirano spaliti zgradu te privatne tvrtke, ali onda prvo zaključati vrata kao što to rade Kinezi.”

“Nije samo East Palestine u opasnosti. Izgaranje ogromne količine vinil klorida stvorilo je najveći oblak dioksina ikada. Bit će pogođena cijela dolina rijeke Ohio i sjeveroistok.”

“Kome vjerovati? EPA-i i guverneru ili našim lažnim plućima koja peku i kožnim lezijama?”

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije