Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiTedros: „Ne odgađajte reforme potrebne za slijedeću pandemiju!“

Tedros: „Ne odgađajte reforme potrebne za slijedeću pandemiju!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bit će gora od covida!?

Glavni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus pozvao je zemlje da provedu reforme potrebne za pripremu za sljedeću pandemiju.

Govoreći na godišnjoj skupštini UN-ove agencije nekoliko tjedana nakon okončanja globalnog izvanrednog statusa zbog pandemije Covida, šef WHO-a rekao je da je sada vrijeme za napredak u pregovorima o sprječavanju sljedeće pandemije.

U svom obraćanju državama članicama agencije rekao je: “Ne možemo izbaciti ovu limenku niz cestu” i upozorio da će sljedeća pandemija sigurno “zakucati” i da bi mogla biti još gora od covida.

Desetodnevna godišnja Svjetska zdravstvena skupština u Ženevi, koja se poklapa sa 75. godišnjicom Svjetske zdravstvene organizacije, trebala bi se baviti globalnim zdravstvenim izazovima uključujući buduće pandemije, iskorjenjivanje dječje paralize i podupiranje koraka za ublažavanje hitne zdravstvene situacije u Ukrajini izazvane ruskom invazijom.

194 zemlje članice WHO-a sada izrađuju nacrt sporazuma o pandemiji koji je na usvajanju na skupštini sljedeće godine.

“Posvećenost ove generacije (sporazumu o pandemiji) je važna, jer je ta generacija iskusila koliko mali virus može biti grozan”, rekao je Tedros.

Na istom sastanku zemlje su odobrile proračun od 6,83 milijarde dolara za razdoblje 2024.-25., što je odluka koja je testirala nacionalne obveze da se popravi model financiranja SZO-a koji se smatrao premalim i pretjerano ovisnim o hirovima donatora.

Proračun uključuje povećanje od 20% obveznih pristojbi država članica prema preliminarnom sporazumu postignutom prošle godine u zamjenu za predanost reformama, uključujući politike proračuna, upravljanja i financija.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

  1. u Kini opet izbio novi val korone…
    po nekoliko milijuna zaraženih tjedno…
    vodeći kineski “stručnjaci” očekuju 65 milijuna “novozaraženih” tjedno do kraja lipnja…

    https://www.nbcnews.com/news/world/china-covid-second-wave-xbb-variant-omicron-rcna86171

    podsjećam da je to ona hrabra i poštena Kina, koja se svim silama bori za multipolrani svijet i protiv globalizacije i novog svjetskog poretka i koja , što se tiče država, nakon SAD-a, daje najviše novca za financiranje WHO-a

VEZANO

najnovije