Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaWake upTko i što je Vladimir Vladimirovič Putin

Tko i što je Vladimir Vladimirovič Putin

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Ovaj tekst posvećujem našem dosljednom i vjernom komentatoru na provjeri.hr, koji upotrebljava pseudonim protikoli24.

Dakle, tko je i što je Vladimir Vladimirovič Putin? Pa, Putin je prije svega “lik iz bajke”. Lik koji je odlučio izaći iz te bajke i pojaviti se pred nama običnim smrtnicima. On je shvatio da bajke nisu namijenjene samo djeci – za uspavljivanje. On je shvatio da bajke mogu poslužiti i odraslim ljudima – za buđenje.

Putina sam prvi put “primijetio” tamo negdje 2011. godine, kada je krenulo uništavanje Sirije od strane Amera. Tada se “niotkuda” pojavio, zajedno sa onim drugim “likom” Lavrovom. Počeo sam čitati i slušati što taj dvojac ima za reći. Jer za mene, jednu primitivnu geopolitičku amebu iz tog doba, to je bila najbolja politika koju sam do tada vidio. Uspoređivao sam tu politiku s ostalim svjetskim političarima – i Putin je uvijek bio (barem) za korak ispred, za korak bliže mom poimanju politike i ustrojstva svijeta.

Znao sam ja i prije 2011. da je on ruski premijer, pa predsjednik, ali onda se (još) nisam bavio geopolitičkim pitanjima, pa mi je bio više-manje sličan svim ostalim svjetskim vladarima nekih većih zemalja. Geopolitika me je počela zanimati baš sa “slučajem Sirija”. A kada je Putin 2014. “uletio” u ukrajinsku obojanu revoluciju, pa onda još 2015. u Siriju, i to u posljednji trenutak – da je spasi od Amera i njihovih koljača ISIS-a i ostalih IS-xyz-jeva – onda sam shvatio da u tom liku postoji potencijal.

- Advertisement -

Ovo može zvučati pomalo prepotentno s moje strane – jer tko sam ja da tako “procjenjujem” jednog Putina koji je, ruku na srce, za mene biće iz više dimenzije. Ali mi je on na neki svoj način omogućio da ga shvatim, na moj, možda ponešto primitivan način – da ga ipak nekako percipiram, te mi uđe u misli i “primisli”.

Namjerno ga ne oslovljavam sa “gospodin” ili “drug” ili “cijenjeni” ili “predsjednik”, jer njemu to zaista nije potrebno. Danas valjda nema niti jedne ljudske duše, od ovih osam milijardi na planetu Zemlja, koja ne zna za Putina. Ajde, vjerojatno ne znaju za njega neki indijanci u dubini amazonske prašume i onaj Japanac skriven u džungli koji još ne zna da je 2. svjetski rat završio. Ta je čarobna riječ, Putin, sasvim dovoljna da se točno locira: tko, što, kako, zašto, gdje i s kim.

Putin je veliki “ego”. Ali to nije onaj “loš” ego, sa psihopatološkim potrebama iživljavanja nad nemoćnim “podanicima”. Ne, to je onaj ego koji je svjestan svoje snage, svoje inteligencije i svog zadatka na ovom planetu. 

Pogledajte ga kako se on kreće kroz prostor kada se približava govornici ili masi ljudi. Pogledajte kako on klizi kroz taj prostor, jer naglasak nije na izgledu i nekom posebnom “fensi-šmensi” kretanju (taktika koju (zlo)upotrebljavaju mnoge žene) – naglasak je na postojanju. 

Tamo stoji postojan čovjek koji zna što mu je zadaća, zna kako tu zadaću objasniti svojim sugrađanima, zna kako tu zadaću realizirati, zna kako tu zadaću prenijeti milijunima obožavatelja širom planete i… zna kako percepciju te zadaće prenijeti svojim najvećim (smrtnim) neprijateljima, još prije nego počine kakvu glupost.

Pogledajte kako taj čovjek sastavlja riječi u rečenice, a rečenice u blokove informacija. Te informacije sjedaju kao puzzle na sve već postojeće izgovorene rečenice, a sve one skupa postaju poruka. A te su poruke nekima drage, neki od njih dobiju crvenilo na koži, a neki bogami i čireve na želucu.

- Advertisement -

Putin je, na kraju krajeva za mnoge ljude na prilično visokom duhovnom nivou. Za mnoge je neke vrste suvremeni “alter” Isus Krist – doduše s malo drukčijom konotacijom prilagođenom 21. stoljeću. Za neke je ljude on “Isus Krist” pravoslavne, a za neke čak i rimokatoličke crkve. Za neke je “Isus Krist” islama, zemaljsko predskazanje Alaha – a to svakako stoji za mnoge Irance. A moguće je da tako misle i/ili osjećaju i neki Hutisti. Za neke je utjelovljenje Bude, totem Sioux indijanaca, sin Boga Sunca Azteka. Za mnoge je simbol Davida koji se bori protiv Golijata. 

Jer u toj “njegovoj” zemlji Rusiji žive i nastanjuju je mnogi narodi i vjeroispovijesti. Eto, neki je dan izjavio da se ne slaže sa zabranom burke – pokrivala ženskog lica kod muslimana. Uopće nije bitno što je ta zabrana nepraktična sa stanovišta “praćenja” ljudi i “stoke sitnog zuba” – u nekim razvijenim Zapadnim zemljama. 

Naravno, ispod burke se može skrivati i kakav terorist – ali Putin riskira čak i tu mogućnost iz kategoričkog i principijelnog razloga – on ne želi određivati i zabranjivati vjerama da se ponašaju u skladu s tisućljetnim navadama i vjerskim protokolima. 

Za razliku od naših Zapadnih novodobnih “vrijednosti” i “vjera” koje na svakom koraku i u svakoj reklami propagiraju da žene na javnim površinama pokazuju 90 % svojih guzica i sisa, a LGBTQ+žbrlj pripadnici “skaču u oči”, ako ih već kakav nedužni prolaznik (slučajno) ne primijeti.

Ima jedna stvar koja me zanima, da ne kažem brine. Da li je Putin ljubomoran na kineskog suverena Xija? Jer, pored svih svojih značajki i značenja u svijetu – nije Putin jedini. Ima on “polubrata” u vidu kineskog predsjednika koji nije ništa manje znakovit. Onako visok (što nije baš značajka Kineza) i on, kao i Putin, jako dobro vlada prostorom. I ne samo prostorom u svom osobnom radijusu. Xi jako dobro savladava “prostor” od milijardu i pol stanovnika njegove zemlje Kine. 

A da li je Xi ljubomoran na Putina? Jer Xi je ipak predsjednik ne samo najmnogoljudnije zemlje na svijetu (dobro, pustimo sad po strani da otok Krk više nije najveći jadranski otok i da mu je primat preuzeo otok Cres) – već je Xi i predsjednik, sada već, najveće ekonomije na svijetu.

- Advertisement -

To svakako ne bi bilo dobro – da su jedan na drugog ljubomorni. Jer njih su dvojica sada nešto kao Jing i Jang, dvije polovice jednog zajedničkog cilja – uspostave multipolarnog svijeta. Hoće li u tome uspjeti? Hoće li nas pri tome prevariti? Pa ćemo do 2030 i realizacije tog čuvenog The Great Reset-a ustanoviti da je neki novi Lord Rothschild (jer stari je umro) prešao na Budizam. Ili pravoslavnu vjeru – pa će lijevo od tog šišmiša sjediti Lord Putin, a desno od njega Lord Xi? A ‘ko će ga znati?

Evo, to je to. Zašto tako kratko o Putinu, pitate vi mene? Pa zato što su Putin i njegova Rusija tako dugački, tako veliki i tako sveobuhvatni da ga jedan crvić po imenu aloha ne treba uzdizati u zvijezde. Kada Putin jeste zvijezda 21. stoljeća.

Volim li ja Putina? Pa kako da volim čovjeka kojeg (osobno) ne poznajem? Pa nije Putin Monica Belluci. Doduše, ni nju ne poznajem, ali Monica Belluci se mnogo bolje kreće kroz prostor. A i njene 3D koordinate su mnogo zamjetnije od Putinovih. A što ću – muško sam.

E, sad ću navući bijes i ljutnju naših domaćih i inozemnih Putino-mrzaca, anti-Putinista, Rusofoba i inih mikroba. I naravno, našeg vjernog komentatora protikoli24. Zato ćemo sad malo pustiti Putina po strani i razmisliti o ovom mom “piskaranju”. 

Kakve su “opcije” ispred mene? Jedna je svakako da ovaj tekst ne pošaljem u uredništvo na objavu. Druga je da govorim istinu ili je naprosto pogađam, a treća da nemam dobar pregled situacije ili čak svjesno lažem, te na taj način širim pro-Putinovsku propagandu.

Ukoliko sam pogodio i širim istinu, onda postoji mogućnost da, pročitavši ovaj tekst, barem jedan hrvatski vojnik NE ODE na ukrajinski front. I preživi. Njegovi roditelji će mi svakako biti zahvalni, pa makar mrzili Putina iz dna duše.

Ukoliko ne objavim ovaj tekst onda svakako nisam nijednog hrvatskog vojnika spriječio da ode na ukrajinski front. A taj vojnik se s tog fronta zasigurno neće vratiti. Barem ne živ. Možemo kasnije pitati njegove roditelje što o tome misle.

A ukoliko lažem i širim Putinovu propagandu onda još uvijek postoji mogućnost da barem jedan hrvatski vojnik ne ode na ukrajinski front, pa će taj vojnik poginuti nešto kasnije – kada Putin sa svojom hordom divljaka stigne na hrvatske granice.

Možda će nam naš vrli komentator protikoli24 prikazati još koju opciju koja je, eto, meni promakla.

Ako sam pogriješio po pitanju Putina – onda vam se, štovani čitatelju, iskreno ispričavam. A ako pak svjesno lažem – neka me probode mač kralja Artura, prereže Alahova sablja ili pošalje u vječna lovišta tomahawk Bika koji sjedi. Od nečega se, na kraju krajeva, mora umrijeti.

P.S.

A ako naš protikoli24 baš ZAISTA želi biti koristan, onda ga ovim putem molim da u komentaru pusti link (ili više njih) na kakav kvalitetan tekst koji se bavi razlikama u djelovanju američke, ruske i kineske centralne banke – jer to tražim već tjednima, pa mi ni Google, ni Yandex, ni Duck-Duck-Go ne mogu pomoći. Jer nisu sve centralne banke iste, niti su sve jednako “zle”. A to isto vrijedi i za ostale čitatelje ovog portala.

Foto naslovnice: pixabay.com

aloha

Jednom me prilikom Google na login stranici pitao: "Ima li išta što na Google ne mogu pronaći?". Bilo je to prije jedno 15 godina. Odgovorio sam: "Na Googlu ne mogu pronaći niti jednog iskrenog i poštenog političara." Nikad me više ništa nisu pitali.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!

8 KOMENTARI

 1. Rusija…
  👉 Putin, kćerka i “vakcine spasa” :
  https://www.wkrn.com/news/international/russia-registers-virus-vaccine-putins-daughter-given-it/
  https://www.bbc.com/news/world-europe-57016265
  https://www.nytimes.com/2021/06/30/world/europe/coronavirus-putin-russia-vaccine.html
  https://www.vice.com/en/article/v7gqem/putin-daughter-russia-coronavirus-vaccine
  https://www.bbc.com/news/world-europe-56498847
  ..
  👉 “spasonosni” Sputnik = AZ
  https://www.nytimes.com/interactive/2021/health/gamaleya-covid-19-vaccine.html
  https://www.nature.com/articles/d41586-021-01813-2
  https://edition.cnn.com/world/live-news/coronavirus-pandemic-12-11-20-intl#h_ae6881f9af34e1fcc5315c6335bc3e85
  https://sputnikvaccine.com/newsroom/pressreleases/a-combination-between-astrazeneca-and-the-first-component-of-sputnik-v-vaccine-sputnik-light-demonst/
  https://www.abc.net.au/news/2020-12-11/astrazeneca-teams-up-with-russias-sputnik-v-vaccine-covid19/12977248

  👉 “heroj” Rusuje…
  Prije nekoliko dana, ozloglašeni ubojica i “heroj Rusije” dr Ginzburg, javno na državnom TV objašnjava kako je “spasio Ruse” – ali ovdje se obraća DJECI RUSIJE…
  Naravno cilj je da se što više ruske djece NABODE na njegov otrov… (proklinje i prijeti “antivaxerima” zbog “dezinfirmisanja” – čak i danas nakon svega!!!)
  “Šahista” ne samo da mu aminuje i daje ordenje – nego cijeli cirkus sa PCR “testiranjem” i brnjicama (naravno i “vakcinana sputnik V” – se nastavlja… 🤔)
  “…
  Aleksandar Leonidovič Gintsburg svojim je znanstvenim radom spasio i spašava stanovnike Rusije od katastrofalnog koronavirusa. Budući akademik još se u školi zainteresirao za biologiju, kojoj je ostao vjeran cijeli život.

  Filmska ekipa TASS-Kidsa dobila je rijetku priliku intervjuirati ga u Gamalaya centru, gdje normalnim ljudima i kamerama u pravilu nije dopušten ulaz.
  … ”
  https://m.youtube.com/watch?v=rXO41vfx07Y&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fedwardslavsquat.substack.com%2F&feature=emb_logo
  Ginzburg – zahtjeva – “sehregaciju” antivaxera (Пандемия коронавируса , 08 ноя 2021, 02:16 )
  https://www.rbc.ru/society/08/11/2021/61885bf99a79470dbf0cab2b
  Putin dodjeljuje Gunzbergu – orden zasluga za medicinu” isti dan, 20tak sati poslije (Пандемия коронавируса , 08 ноя 2021, 22:36 )
  https://www.rbc.ru/society/08/11/2021/61896f519a79476653bc6830

  👉 Biometrija u Rusiji
  Rusija je “šampion” SVIJETA – u “tagovanju” stoke… pardon… “ruskog stanovništva”…
  https://www.kommersant.ru/doc/6788065
  “…
  Otprilike 30-33% ukupnog tržišta operativnih terminala u svijetu nalazi se u Ruskoj Federaciji. To znači da je Rusija jedina zemlja na svijetu u kojoj je plaćanje pomoću biometrije postalo masovno dostupno — doslovno cijelom stanovništvu zemlje.  30 milijuna Sberovih klijenata već se spojilo na uslugu. Svaki dan se 50 tisuća ljudi spoji i isproba ovaj način plaćanja.
  …”
  Evo puno više o svemu:
  https://edwardslavsquat.substack.com/p/friendly-banker-declares-russia-world

  ***
  I za Kinu ima tovar toga što se ne uklapa u ovaj uvodni tekst kolege Alohe, ali o tom po tom… a vjeeujem da će i Protokoli dodati linkova na vlastite izvore infirmacije… 😁

  O “centralnim bankama” je Protokoli već pisao (a i ja sam svojedobno na Ligično linkovao na ZAKONE RF) – koji jasno definiraju koliko je to tzv “država” RF “Vlasnik” te štamparije novca – koja djeluje u totalnoj sinkronizaciji sa BIS bankom iz Bazela…
  BIS-banka je “Centralna banka svih centralnih banaka svijeta” i apsolutno je u PRIVATNIM rukama (ili bolje kandžama) nekoliko familija iz vrhuške nekadašnjeg esnafa “računovođa Tartarije” (“šveđani” Wallenberzi u istinu imaju izuzetno važnu poziciju u kontroli BIS banke) …
  E sad…
  Da ni “ruska” niti “kineska” CB – nisu napustile tu tvrdu kontrolu BIS-banke, jasno pokazuje “projekat Mbridge” a na ovoj diskusiji malo više o tom:
  https://kamen.freeforums.net/post/1458
  ***
  @aloha
  Jbg…
  Ja bih volio da si ti u pravu i da je Putko sve to što si ti opisao…
  Međutim, ono što je do sad uradio i nastavlja raditi – nikako ne mogu uklopiti u “spasioca svijeta”… 🤔

  Naravno…
  – ako izignorišemo SVE ovo gore linkovano (a toga ima još tovar… )
  – ako idemo “logikom” – da preglupi gojim treba prije svega da se samoubije, da bi “shvatio” veličinu Putinovog “lika i djela” i/ili Q-anon-5d strategiju…
  – ako predpostavimo (ignorišući činjenice sa naših prostora) – da će milionska klanica Slavena – “pomoći” stanovništvu tih vještačkih tvorevina “država” Rusije i Ukrajine – da se u budućnosti više vole…
  …. Onda ok…
  ***
  Međutim, da me ne bi pogrešno razumio – u opšte me ne bi iznenadilo da i na samom “vrhu” ovog ćifutarskog kulta postoji sukob tj da se ne radi o PLANU…
  Premda PLAN (o stvaranju smrdljivog BRICS tj “multipolarnig” ćifutarskog zatvora) – naravno postoji i to još od 1956:
  https://www.rbf.org/about/our-history/timeline/special-studies-project/in-depth

  Jbg…
  Dakle Rockfelleri još 1956 – PLANIRAJU – stvaranje “multipolarnog svijeta” za koji se evo “šahista” i BRICS – zdušno zalaže… 🙄
  ***
  E sad, bez da kvarim tvoje vizije o “šahisti” čini mi se da ignorisanje ovih činjenica – (tj zatvaranje očiju, jer se činjenice ne uklapaju u vlastitu “viziju”) – ne može voditi ka korektnom zaključku…

  Ispravi me ako griješim… Za sve informacije (koje i sam mogu provjeriti) ali i najburnije spekulacije – sam otvoren… 😁

  Pozzz

 2. Evo Istražuj_sve:

  1. sve (centralne) banke svijeta djeluju po više manje istom principu izdanih kredita, koji tako postaje novac. Jer se već stotinama godina nije pojavila neka dovoljno jaka sila, sa dovoljno jakom idejom koja temelji na drukčijem sistemu. Zato se svi drže tog postojećeg sistema k’o pijan plota, čak i oni koji upravljaju centralnu banku u svojoj zemlji, a da ta centralna banka nije u vlasništvu “reptila”

  2. A problem točke 1. nije toliko u samom sistemu te države koja bi uvela promjenu. (Naj)Veći je problem kompatibilnosti. Tko bi trgovao s Hrvatskom i s kime bi trgovala Hrvatska da sutra uvede onaj moj utopijski prijedlog? A i koliko bi minuta “trajao” taj hrvatski premijer koji bi tako nešto (naprasno) preko noći uveo? Pa pogledaj što se desilo Gadafiju kad je htio isto takvu centralnu banku, ali koju će upravljati sve države Afrike i neće biti u vlasništvu “reptila”

  3. Zato je ljudima/komentatorima puno lakše kritizirati postojeći bankarski sistem. Uvijek jedna te ista priča. Više me glava boli od tih kritika, jer se stalno ponavlja jedno te isto. Bilo bi puno bolje da svoju inteligenciju i kreativnost ti isti komentatori upotrijebe za razmišljanja o nekom novom sistemu, te organizaciji provedbe tog sistema. Ali ne, samo kritike, kritike, kritike. Pa čemu to vodi? Je li nam nešto bolje od tih njihovih kritika? Ja zaista ne znam čemu sve to služi – osim da se neki komentatori “promoviraju” svojim “znanjem”

  4. Ali ipak se tu i tamo pojavi netko s kakvom idejom koja za par (bitnih) centimetara odudara od postojećeg sistema. Gđa. Ellen Brown nije jedina koja o tome ima što reći (Public Banking & The Bank of South Dakota): https://ellenbrown.com/

  5. A možeš i pogledati sve one (vrlo poučne) video-zapise koji su na kraju mog teksta od prije godinu dana: https://provjeri.hr/mit-o-novcu
  Jesi li ih pogledao? Imaš kakav komentar?

  6. U svijetu centralnih banaka i našem hierarijskom poimanju svijeta je posve jasno da će se sve te centralne banke “nakačiti” ne centralnu banku svih centralnih banaka – dakle BIS. Nema tu ničeg zlo(guko)g. To je priprosta matematika i način organizacije djelovanja cjelokupne populacije ovog napaćenog planeta. Pogotovo kada su one najvažnije i najveće banke u privatnim rukama.

  7. Ukoliko se ne varam: Iran i Sjeverna Koreja nisu u tom bankarskom sistemu privatnih banaka. Barem je tako bilo do prije par godina, a mislim da je tu bila još jedna zemlja, ali se više ne sjećam koja

  8. CBDC je sam po sebi opasan koliko i sjekira. Sa sjekirom možeš nacijepati drva, a možeš i nekoga ubiti. Sve ovisi o upotrebi. Isto vrijedi za sve, ama baš sve (novodobne i starodobne) tehnologije. Motor je super stvar u jednom VW automobilu, ali je zato izuzetno “brutalan” u jednom tenku. Ljudi, prestanite miješati tehnologiju i njenu upotrebu

  9. Putin nije svemoćan i ne može tek tako promijeniti cijelu plejadu “Atlanticista” u svojoj zemlji koji su dušom i srcem na Zapadu, a od strane reptila im je obećana bogata nagrada. To što neki misle da je on neki turbo-diktator koji može baš sve što mu se prohtije – žive u nekom paralelnom svijetu

  10. Sutra će izaći moj najnoviji članak u kojem nešto detaljnije opisujem “sindrom” pojednostavljenja promatranja događaja oko sebe.

  Eto, toliko od mene.

 3. @aloha
  Hvala na poveznicama…👍
  Moram ih malo detaljnije istražiti, a onda ti se javim…
  Ovdje međutim nisi rekao ništa o “spasonosnim vakcinama” i plandemiji – koje je Putko, kao što vidiš, zdušno podržavao..? . (čak i familijarno)
  Htjeli mi to ili ne – “kurtona” pLandemija je prekretnica…

 4. Ukratko: ni Putin ni Si nisu ljubomorni jedan na drugog – nemaju vremena za to. Jednom prilikom je Peskov rekao: “Predsednik dolazi na posao pre svih nas a najčešče odlazi posle 11. Uveče.”

  Nipodaštavanje Putina dolazi samo od idiota, on je izuzetno vredan ili izuzetno opasan u zavisnosti od ugla iz koga se gleda. Ali ni njegovo uzdizanje među svece nije dobro, takav se pre ili kasnije razočara (obično po malo bitnom pitanju) pa menja osećanja u suprotna.

  Putin u stvari nije neko koga ne bi mogli naći u svom gradu. U svakom gradu se može naći po neko pametan, odgovoran i marljiv – to je Putin. Nema on neke natprirodne moći, njegova najveća veština je da prepozna kvalitet i da ga uključi u svoj tim koji je tajna njegovog uspeha. Zapošljavao je, posebno u početku, najbolje svetske stručnjake iz oblasti od interesa, davao poslove onima koji mogu da ga završe bez obzira na boju kože, nacionalnost ili versko opredeljenje (za seksualno nisam baš najsigurniji 😉

  Da je čovek kao i ostali video sam u dve prilike.
  Prva je njegov razvod, momenat kad je saopštavao svoju nameru. U tom momentu bio je nepropoznatljiv, takoreći izgubljen za razliku od svoje supruge koja je glatko iznela na svojim leđima taj događaj. Razloga za takvo Putinovo raspoloženje je njegova nesigurnost kako će takav potez biti prihvaćen u narodu. Tada je pokazao da njegova sigurnost leži u dobroj pripremljenosti zbog koje je u stanju da kontroliše situaciju ali kada u potpunosti ne kontroliše situaciju, kada nije dovoljno pripremljen (a sve govori da je perfekcionista) onda čak ne uspeva ni da odglumi sigurnost.

  Nedavno se pojavila vest da je dobio na poklon 3 milijarde dolara (poklonila neka ženska osoba, nije mi bilo interesantno da pamtim ko). Ako je to zaista tačno onda strašno liči na pranje para. Šta će Putinu 3 milijarde dolara: u inostranstvu sigurno neće moći da ih troši ni on ni niko njegov a u Rusiji će biti ili Bog i dobijati sve što mu treba (nešto kao Tito) ili će završiti kao Gadafi – bez obzira koliko je “težak”.
  ——————
  Dve su glavne kategorije Putinovih “hejtera”: jedna su svi koji ne misle dobro Rusiji (pre svega zapadni političari ali i njihovo stanovništvo koje tako oseća) a drugi si oni koji se ne slažu sa njegovim postupcima. Prve ne treba objašnjavati a šta mu zameraju ovi drugi?
  Ne slažu pre svega se sa uvođenjem “tehnologija kontrole” ne shvatajući da i olovkom može da se iskopa oko – hoćemo li zato da zabranimo olovke?!? Naravno, oni tvrde da će te tehnologije da se koriste za upravljanje populacijom… i u pravu su! Kamere će pratiti naše kretanje i baš me briga što će država znati gde se nalazim, ne planiram da pljačkam ili ubijam pa da tako mogu da me otkriju a sigurno mi nije žao onih koji to planiraju pa ih otkriju. Ne pogađa me previše ni uvođenje digitalne valute kojim će se velikim delom stati na put sivom tržištu. U stvari, finansijski će me pogoditi jer u dobroj meri koristim “blagodeti sivog tržišta” ali sam svestan da je sivo tržište loše po razvoj društva i korist od njegovog ukidanja bi bila čak i na mojoj strani… mada će to ići sporo tako da verovatno tu korist neću doživeti.

  Vakcine protiv Covida su njihov “najjači argument”. Zato što sve gledaju iz nekog čudnog ugla: Zapad se trudi da izoluje Rusiju na sve moguće načine, čine to i pritiv svih zakona, pravila i normi – zašto bi im Putin dao zakonski razlog da to učine i time onemogući svojim građanima put u inostranstvo? Ne, onda bi vrištali kako “Putin svojom bahatošću drži svoje stanovništvo u zatvoru”!
  Međutim, ma koliko linkova da izbace sa raznim izjavama protiv takve politike ne izbacuju linkove sa službenim ili nekim drugim statistikama koje pokazuju “katastrofalne smrtonosne efekte ruske vakcine”… jer nema katastrofalnih smrtonosnih efekata.

 5. “… Od pojave PCR testova neprestano priča kako “samo idioti mogu da dozvole da im otrov guraju u mozak” i slično da na kraju priznao kako se i sam testirao “da bi lakše disao”. Dakle, sve pljuvanje testiranih je zaboravio kada je njegova dobrobit ugrožena…. ”
  ***
  🤣
  Evo ga opet 🤣
  Izgleda da tebi još uvijek nedostaje diskusija samnim 😜🤣
  A po običaju, nisi u stanju sabrati 2+2…
  I evo opet i ovdje, gdje bih želio otvorenu diskusiju sa čovjekom kojeg smatram razumnim i analitičnim – pojavljuješ se ti sa tvojim proljevom… 🤔
  ****
  Dakle – kratko
  Hvala ti što si linkovao na staru diskusuju, gdje se direktno vidi kakav si papak. Bio i jiš uvijek ostao očito… 🤣
  Hehe…
  PCR “testove” sam razumljivo i sa razlogom pljuvao – jer samo preglupi papagaji tzv “doktori” (njih 99%) su mogli u to sranje vjerovati kao i u “zarazne viruse”…
  Jbg u Austriji je svako kome je član porodice bio “zaražen” kurtonom – dobijao idiote u svemirskim odijelima u kuću (sa ili bez policijske pratnje)… Tolika je bila gojimska glupoća. Ja sam igrom slučaja (član porodice “zaražen”) bio prisiljen na to sranje, a onda sam skontao da je to u stvari – predstavlja “malo zraka” među idiitiziranom gomilom. Tako sam od prilike to i prenio kolegi Histrionu…
  Sa druge strane, ti si to jedva dočekao da bi popljuvao moje – “nenaučne i licemerne poglede na svet oko nas” – tj da bi malo podigao tvoj Ego, koji je uz prkos tvojoj totalnoj blamaži sa početka PLANdemije samo još narastao 🤣
  E sad…
  vjerujem da većina ljudi ovdje zna da si ti na početku PLANdemije:
  1. Zahtijevao – od portala Logično da cenzuriraju-brišu “nenaučne” komentare, u tim “teškim vremenima” PLANdemije… 🤣
  2. Napustio – demonstrativno – portal sa grupom oko Babića, jer su se iz redakcije Logično – nastavili “neozbiljno i nenaučno” – odnositi prema PLANdemiji kurtone (uz prkos tvojim zahtevima)… Drugim rječima nisu brisali “nenauče” komentare i nisu plašili ljude kurtonom – kako si ti i “odmetnici-geopolitičari” zahtevao… 🤣
  3. Vratio se na portal – nakon par mjeseci pod istim nickom – i počeo tvoje klasično besmisleno lamentiranje – izigravajući (iznenada!) – “borca protiv nekakvih moćnika” – koje nikad nisi mogao niti na koji način definirati… Važno ti je bilo samo izigravati pametnjakovića – bez ikakvog uporišta u dokumentaciji ili stvarnosti…
  Jedini put kad si podijelio tvoj izvor informacija – o postojanju “fenomena zaraze” (o kojoj i dalje trubiš) – bio je “naučni rad” o 3 praseta koja su se “zarazila” iz ventilacije… Naravno – POSRAO – sam to besmisleno smeće od “nauke” isključivo činjenicama.
  I to ti još uvijek vidim – plaho smeta – premda izigravaš “alternatiivca” a vidim da čak pišeš i tvoje “analize” za ovaj portal 🤣
  Aferim… 👍🤣

  ******
  Međutim, ovdje me više zanima analiza @Aloha nego tvoje prazno naklapanje i besmislice…

  Ipak, da neko ko čita ovlaš komentare ne bi potpao pod tvoj “loš utecaj” (😂 tvoja omiljena fraza) – pojasniću kratko, premda sam već u prvom postu linkovao dovoljno…
  Dakle:
  👉 1. Otrovni “ruski” Spurnik V je ne samo razvijan na “istoj platformi” kao otrovna Astra-Zeneka, nego je to praktično ZAJEDNIČKI “projekat” (depopulacije gojima) između te dvije ćifutarske korporacije…. (Astra-Zeneca je u vlasništvu zločinačke familije Wallenberg)
  👉 2. Oteov Astra-Zeneca (identičan otrovu Sputnik V) – je nedavno povučen sa tržišta, navodno zbog “male zarade” ali oni koji baš nisu talibani “nauke” ZNAJU da je razlog – DOKUMENTOVANO – previše masakriranih sa tim otrovom…
  👉 3. Za razliku od tzv EU ili SAD – ni tzv Rusija niti Kina – NEMAJU – nikakvu (pa makar i lažnu) statistiku o “vakcinskim povredama” poput Vaers…
  Dakle, u “slobodarskoj” Rusiji – NEMA ŠANSE – da dibiješ bilo kajvu zvaničnu statistiku o žrtvama otrova Spurnik V.
  Šta više – očito je da osvjedočeni zločinac i ubojica “doktor” Mengelle… pardon… Gunzberg – ne samo da dobija orden za MASOVNO TROVANJE ruskig stanovništva, nego on čak (na državnoj televiziji) – lobotomira DJECU Rusije – bestijalnim LAŽIMA :
  – o “spasonosnim vakcinana” iz ćifutarsje smrdljive, raspadajuće RUPE zvane “Gamelaja institut” (imaš lunk gore za detaljniji uvid u smrdljivu prljavu rupu)
  – o opasnim “antivakserima” (koje treba baciti u konz-logore) – koji NE vjeruju u “nauku o virusima” i o “spasu vakcinama”…
  👉 4. Količina osakaćenih i poubijanih RUSA sa ovim otrovom Sputnik V – (identično otrovu AZ) – može se samo naslutiti iz druguh statistika (a to je recimo radii onaj dr Campbell)…
  Također druge zemlje koje su uvozile ćifutarski otrov Sputnik V – a imaju kakvu takvu statistiku i praćenje povreda od “vakcina” poput Argentine (premda je i to sve stravično kažirano, kao i Vaers) – jasno pokazuju da je Spurnik V (vjerovatno) i najotrovnija “vakcina c19″… U svakom slučaju, na istom nivou kao i Wallenbeeška – AZ “vakcina”…
  👉 5. Igrim slzčaja ZNAM da he ovaj Lazanski – 2 dana prije smrti – bio u Trebinju na jednoj zabavi… Bio je izuzetno fit, vitalan i u kondiciji… 2 dana nakon te fešte je “klimatski promjenjen”…
  Naravno – šupljikatori (bez pameti) – svim će se silama truditi da “dokažu” da to nije posljedica “vakcine” koju je Lazanski – zdušno promicao (te možda svojim “djelivanjem” čak unesrećio i mnoge druge)… Tražiće “zvaničnu statistiku” – koje NEMA, jer nikad nije ni vođena ni u Rusiji niti u Srbiji, a više nego “traljavo” u drugim “slobodarskim” državama…
  Međutim – takvi talibani pseudonauke (ili “geopolitike”) – neće tražiti:
  – dokaz o IZOLIRANOM tzv “virusu” protiv kojeg “djeluje” pripravak (otrov)…
  – dokaz o nedvojbenom uzroku “bolesti kovid” koji je “spriječen” tim otrovom “vakcine”…
  – “geopolitičari” će još i po običaju – BEZ ikakvih dokaza (par spomenutih gore) – insistirati na besmislenoj laži – “da je Sputnik pomogao-bezopasan je-” – ili kakvo drugo geopolitičko sranje – samo da bi se OTROV i MASOVNO TROVANJE stanovništva prikazalo kao “strateški potez”…
  OK…
  Ja upravo želim otvorenom i argumentovanom diskusijom saznati nešto više o tom “strateškom potezu”…
  Naime, nisam prosvijetljen da momentalno vidim – da trovanje stanovništva pripravkom “protiv” NEPOSTOJEĆEG “virusa”, te veliki bratoubilački rat Slavena (koji je pod tvrdom kontrolom “oligarha – židovskig podrijetla” – nekako doprinosi spašavanju Svijeta…

  Kao što rekoh, i Švedo Norberg to tvrdi, ali IGNORIŠE Astra-Zeneku-Sputnik…
  A vidim da to radi i Aloha…
  Zato se piram – zašto…?

 6. Uf, kakvu sam “buru u čaši vode” izazvao ovim “mojim” Putinom. Mislim da će sve biti jasnije nakon slijedeća dva članka:
  1. Te tri slatke riječi: kritika “ovlaš” komentiranja i komentatora
  2. Moramo li zaista sve znati i razumijeti?: …da duhovno napredujemo i izgradimo vlastitu, osobnu platformu za otpor tiraniji

VEZANO

najnovije