Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeU zagrljaju dekadentnog zakonodavstva EU-a

U zagrljaju dekadentnog zakonodavstva EU-a

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Just another brick in the wall…

Nakon što smo vas upozorili na provođenje indoktrinacije i preodgoja za vrijednosti transhumanizma na europskom tlu sada slijedi upoznavanje s operativnim dijelom agende uspostave nove antropologije, odnosno s instrumentima njezine provedbe: zakon i novac.  

Posljednjih godina na našim se prostorima dosta govori o „povlačenju novca iz EU fondova“ pa se mnoge općine i gradovi te ostale javne institucije hvale koliko su bili uspješni u tome. Svakako trebamo izdvojiti i pohvaliti pozitivne primjere iz prakse, poput ostvarenja na području revitalizacije kulturne baštine (osobito grad Šibenik), potom socijalne skrbi (projekt „Zaželi“), te medijski nezapažene rezultate LAG-ova u ruralnim područjima. U međuvremenu je zapošljavanje putem javnih natječaja na sad već popularnim projektima financiranima sredstvima EU-a postalo nemoguća misija, a s tim u vezi vjerujemo kako je velika većina javnosti zapanjeno pratila razvoj afere Softver.

EU fondovi, po definiciji financijski instrumenti EU-a koji služe kao pomoć za razvojne projekte, trebali bi služiti javnom interesu a ne privatnom (!). Njihova svrha je stvaranje radnih mjesta, gospodarski rast, poboljšana kvaliteta života i održivi razvoj. Svaki projekt koji se prijavljuje na objavljeni natječaj pada na relevantnosti (čitaj: ne dobiva financijska sredstva) ukoliko ne vodi računa o ova tri načela: inovacija, održivost i uključivost.

- Advertisement -

Općenito gledano ovo zvuči kao plemenita intencija koja je, međutim, terminološki toliko široko postavljena da se tek pomnijim iščitavanjem i razmatranjem tisuća stranica (da, tisuća…) suhoparnih zakonskih akata dolazi do zaključka kako se tu zapravo radi o Trojanskom konju kojeg omogućava zakonodavni okvir Europske unije.

Kao primjer možemo iz prethodnog financijskog razdoblja 2014.-2020. izdvojiti nekoliko prioriteta i tematskih ciljeva Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija: promicanje socijalne uključenosti, borba protiv svake diskriminacije i smanjenje nejednakosti, skrb za ugrožene skupine i marginalizirane zajednice, jačanje civilnog i socijalnog dijaloga. Inače u procesu izrade operativnih programa (zakon) kojima se određuju specifični ciljevi budućih projekata (novac), uz nadležna tijela (npr. resorna ministarstva) sudjeluju i tzv. predstavnici partnera među kojima i organizacije civilnog društva: nevladine organizacije i tijela odgovorna za promicanje socijalne uključenosti, jednakosti među spolovima i nediskriminacije.

Ponovno vam se čini kako nema ništa loše u tome da financijska potpora cilja na uključivost pripadnika marginaliziranih i ugroženih skupina – no koje su to točno skupine? Sjetite se da smo pisali o natječaju za studentsku mobilnost u okviru Erasmus+ programa u čijem je tekstu bila navedena kategorija „studenti pripadnici LGBT kategorije“ pod kategorijama studenata u nepovoljnom položaju koje mogu ostvariti pravo na dodatnih 200 eura mjesečno. Na ovo nadovezujemo projekt Qklinika čiji niz aktivnosti i sadržaja „specifično targetiraju mlade LGBTIQ osobe“ uz objašnjenje: „Riječ je o populaciji koja je izrazito socijalno marginalizirana, ugrožena, koja život živi u sredini koja nije senzibilna za njihove različitosti pa tako i ne nudi sadržaje koji odgovaraju njihovim potrebama.“ Nadalje, želimo vam skrenuti pažnju i na financiranje projekata udruge „Dugine obitelji“ koji su usmjereni na promjene u sustavu obrazovanja,zatim javnih politika, promicanje gender ideologije te ostvarivanje prava „LGBTQI+ obitelji“.

Nije nam namjera poticati govor mržnje ali želimo naglasiti kako je tradicionalno poimanje obitelji sve ugroženije, te da se sve više donose odluke protiv dobrobiti djece. Vanjski pritisak na obitelj, posebice preko zakonodavstva, zadnjih desetljeća ubrzano raste, ubrzavajući proces njezine dezintegracije. Ozakonjenje istospolnih veza i priznavanje „prava na dijete“ svim oblicima zajedničkog života vođeno je logikom da se dijete sve manje shvaća kao subjekt, a sve više kao objekt.

„Tržište je sa svoje strane brzo prepoznalo unosnu zaradu koja se može ostvariti na želji za potomstvom. Na ovaj način dijete može imati i do pet roditelja: donatora sjemena, donatora jajašca, surogatnu majku, zakonskog oca, zakonsku majku, a svima njima na raspolaganju stoji tridesetak načina začeća.“ (J. Mužić „Rat protiv čovjeka“)

Ponovno ćemo vas uputiti na članak o nedavnom iniciranju useljeničkog narativa koji se itekako uklapa u financiranje uključivosti pripadnika marginaliziranih i ugroženih skupina. Naime za novo financijsko razdoblje 2021.-2027., u kojem se dakle već nalazimo, preko 330 milijardi eura raspoređeno je u okvirima nekoliko Europskih fondova od kojih ćemo ovdje izdvojiti dva, po našoj prosudbi indikativna i značajna: Fond za azil, migracije i integraciju s predviđenim ulaganjima u učinkovito i koordinirano upravljanje migracijama u Uniji, te Fond za integrirano upravljanje granicama – Instrument za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike.

Oba fonda odgovor su na „sve veće migracijske izazove“, tj. na potrebu za uspostavom sustava prihvata, azila, integracije i migracija u državama članicama teslužeočuvanju ravnoteže između slobodnog kretanja osoba i sigurnosti. (Molimo vas da primijetite uporabu eufemizma „migracijski izazovi“!) „Zamjenom nezakonitih i nesigurnih dolazaka zakonitim i sigurnim načinima dolaska“ provodi se kompenzacija negativnog demografskog trenda. Praksom useljavanja sanira se pad radne populacije i nataliteta koji je generiran krizom institucije obitelji.

- Advertisement -

U konačnici najveći se apsurd u svemu ovome sastoji u tome što se provedba ovakvih projekata i programa financira novcem poreznih obveznika. Možemo se mi ne slagati sa transhumanističkom legislativom koliko hoćemo no naš novac, neizravno doduše, u zakonskim okvirima svejedno omogućuje provedbu agende! I s pravom se na kraju pitate što sada kad smo stigli do Zida? Ne zaboravite da je i Berlinski zid pao… Urušio se baš kao i svaki nepravedni sustav do sada. Zlo samo sebe proždire i time se iscrpljuje pa jednom mora nestati a na nama je da se zauzmemo za društvenu solidarnost i kulturu života.

Protiv volje umiješan

U staru zavjeru strana

U staru zavjeru nada

Ja sam jednoga dana

Slučajno našao put

- Advertisement -

Ispod svih tih zastava

Što vijore…

Šal od svile (Haustor)

Sibylla

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije