Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upUgljične putovnice slijedeća su distopijska prijetnja

Ugljične putovnice slijedeća su distopijska prijetnja

Nakon digitalnog ID-a

Program digitalne osobne iskaznice već je na vašim pragovima. Ali tu ne završavaju planovi poremećene globalističke elite, jer su slijedeći veliki prijedlog tzv. digitalne karbonske putovnice. 

Ljubitelji putovanja diljem svijeta uskoro bi se mogli suočiti s drastičnim promjenama u istraživanju međunarodnih granica, s globalnim zagrijavanjem koje pokreće implementaciju ugljičnih putovnica koje bi mogle ograničiti njihovu žudnju za lutanjem, tvrdi Intrepid Travel u nedavno objavljenom izvješću.

Nazivajući ta ograničenja “osobnim dopuštenjima za ugljik”, izvješće najavljuje da bi ona služila kao determinante koje prisiljavaju pojedince da se prilagode globalnom proračunu za ugljik.

„Ugljične putovnice

Osobno ograničenje emisija ugljika postat će nova normala jer politika i vrijednosti ljudi pokreću eru velikih promjena.

Kao što je pokazao svjetski turistički procvat, učestalost kojom možemo letjeti ponovo je naizgled neograničena. Ako nam to savjest i proračuni dopuštaju, slobodno možemo uskočiti u avion s jednog mjesta na drugo. Ali ovo će se promijeniti. ‘Na našoj sadašnjoj putanji možemo očekivati smanjenje učestalosti putovanja pojedinaca, s karbonskim putovnicama koje će promijeniti turistički krajolik’, kaže Raymond.

Osobne dozvole za ugljik mogle bi pomoći smanjenju emisije ugljika i smanjiti ukupni otisak putovanja. Ove će se naknade manifestirati kao putovnice koje prisiljavaju ljude da omjere svoj ugljik u skladu s globalnim proračunom ugljika, koji iznosi 750 milijardi tona do 2050. Do 2040. možemo očekivati da ćemo vidjeti ograničenja nametnuta na količinu putovanja koja je dopuštena svake godine.

Stručnjaci sugeriraju da bi pojedinci trenutno trebali ograničiti svoje emisije ugljika na 2,3 tone svake godine – što je jednako povratnom putovanju od Rio de Janeira u Brazilu do Rijada u Saudijskoj Arabiji. Međutim, prosječni ugljični otisak u SAD-u iznosi 16 tona po osobi godišnje, 15 tona u Australiji i 11,7 tona u Ujedinjenom Kraljevstvu. To je u oštroj suprotnosti s onim gdje bismo se mogli naći u budućnosti, s putnicima 2040-tih koji će biti prisiljeni odreći se iskustva koja šire horizonte koje današnji turisti tako spremno prihvaćaju.“

S nametnutim ograničenjima godišnjih putovanja koja se očekuju već do 2040. godine, putnici bi mogli biti prisiljeni odreći se privilegija širenja horizonta, koje obično pruža suvremeni turizam.

Izrađeno u suradnji s prognostičkom agencijom The Future Laboratory, izvješće naglašava navodne posljedice klimatskih promjena na popularna ljetna odredišta poput Grčke i Mallorce, koja se navodno smatraju prevrućima za ljude.

Uvođenje karbonskih putovnica moglo bi izazvati ozbiljnu zabrinutost u pogledu privatnosti u vezi s razinom nadzora nad kretanjem i ponašanjem pojedinaca.

Mogu li ove mjere djelovati kao preteče pretjeranog nadzora, praćenja ugljičnog otiska pojedinaca?

Dok se vlade i korporacije bore za rješavanje „klimatskih problema“, tanka linija između nužnih radnji i invazije na privatnost i dalje se opasno briše. Te bi se politike mogle maskirati kao nužno zlo za veće dobro, ali mogle bi utjecati na slobodu i povjerljivost pojedinca, suprotstavljajući se demokratskim vrijednostima.

Ključno je osigurati da globalni odgovori ne zaobiđu prava na privatnost i ne pretvore se u invazivne prakse u svojoj srži.

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: screenshot reclaimthenet.org

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije