Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUkrajina „oslobađa“ više od 3000 zatvorenika kako bi otišli u smrt u...

Ukrajina „oslobađa“ više od 3000 zatvorenika kako bi otišli u smrt u borbi s Rusijom

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Smrtna kazna

Ukrajina je već pustila, te namjerava i dalje puštati na tisuće zatvorenika iz svojih zatvora, kako bi se mogli pridružiti borbi protiv Rusije. Tamo ih čeka, gotovo, sigurna smrt…

Ovome u prilog govori i izvještaj AP News-u, baziran na snimci vojnog regruta koji okupljenim osuđenicima u ruralnoj kaznenoj koloniji u jugoistočnoj Ukrajini nudi uvjetni otpust u zamjenu za borbu protiv Rusije.

Na toj snimci, regrut im govori: “Možete tome stati na kraj i započeti novi život… Glavna stvar je vaša volja, jer vi idete braniti domovinu. Nećeš uspjeti s 50%, moraš dati 100% od sebe, čak i 150%.”

- Advertisement -

Kako izvještava MSN izvještava, Ukrajina proširuje nacrt o mobilizaciji kako bi se nosila s akutnim nedostatkom ljudi na bojnom polju u besmislenom ratu koji traje više od dvije godine. Osim što pribjegava nasilnim mobilizacijama, o čemu svjedoče bezbrojne snimke s ulica ukrajinskih gradova u kojima vojni regruteri nasilno odvode muškarce, izvlačeći ih doslovno iz njihovih automobila i stanova, Ukrajina se sada okrenula ka zatvorskoj populaciji u zemlji.

Iako Ukrajina ne objavljuje nikakve pojedinosti o broju raspoređenih trupa ili žrtvama, zapovjednici na prvoj liniji otvoreno priznaju da se suočavaju s ozbiljnim problemima s ljudstvom dok Rusija nastavlja gomilati snage u istočnoj Ukrajini i ostvaruje postupne uspjehe prema zapadu.

Više od 3000 zatvorenika već je pušteno na uvjetnu slobodu i raspoređeno u vojne postrojbe nakon što je takvo novačenje odobrio parlament u kontroverznom zakonu o mobilizaciji prošlog mjeseca, rekla je za Associated Press zamjenica ukrajinskog ministra pravosuđa Olena Vysotska.

Oko 27.000 zatvorenika potencijalno bi moglo ispunjavati uvjete za novi program, prema procjenama Ministarstva pravosuđa.

Prema svemu sudeći, svi oni postaju osuđenici na smrtnu kaznu…

Provjeri/mediji

- Advertisement -

Foto naslovnica: web screenshot

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije