Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiUN odobrio „pandemijsku deklaraciju“ na Općoj skupštini

UN odobrio „pandemijsku deklaraciju“ na Općoj skupštini

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Cjepivo kao rješenje za sve

Baš kako smo i najavili, zemlje članice odobrile su u srijedu 20.09.2023. godine, političku deklaraciju o spremnosti za pandemiju na Općoj skupštini UN-a.

O deklaraciji su pregovarali veleposlanik Izraela Gilad Erdan i veleposlanik Maroka Omar Hilale, a odobrena je tijekom sastanka na visokoj razini o “prevenciji pandemije, pripravnosti i odgovoru”.

Među brojnim pozivima na akciju u deklaraciji je poticanje konačnog sporazuma o pandemiji koji će Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), agenciji UN-a, dati ovlasti za upravljanje budućim pandemijama. Očekuje se da će sporazum biti potpisan tijekom sljedeće godine.

U međuvremenu su se države članice u izjavi od srijede složile da će povećati cijepljenje, što se spominje 23 puta u dokumentu od 13 stranica. Također su se složili suzbiti “dezinformacije”, “govor mržnje” i “oklijevanje prema cjepivima” na društvenim mrežama dok su promicali povjerenje u vlasti. U deklaraciji se dijelom navodi:

„Poduzeti mjere za suzbijanje i rješavanje negativnih učinaka dezinformacija, govora mržnje i stigmatizacije povezanih sa zdravljem, posebno na platformama društvenih medija, na fizičko i mentalno zdravlje ljudi, uključujući suzbijanje oklijevanja prema cjepivima u kontekstu prevencije pandemije, pripravnosti i odgovora i poticati povjerenje u javnozdravstvene sustave i nadležna tijela, uključujući povećanje javnog zdravstvenog obrazovanja, pismenosti i svijesti, uz uvažavanje da učinkovit angažman dionika zahtijeva pristup pravodobnim, točnim informacijama utemeljenim na dokazima i podizanje svijesti, uključujući korištenje digitalnog zdravlja alata.“

Nadalje, zemlje trebaju osigurati da žene dobiju istaknute uloge tijekom pandemije i trebaju održavati „rodnu perspektivu” u svim aspektima odgovora na pandemiju:

„Posvetiti se jačanju punog, učinkovitog i smislenog sudjelovanja žena u vodstvu i procesima donošenja odluka u pandemijama i drugim zdravstvenim hitnim situacijama na svim razinama te uključiti rodnu perspektivu u sve politike i programe, uključujući i proračunske odgovore.“

Državama članicama UN-a također je naloženo da do 2030. godine osiguraju da kontrola rađanja i drugi proizvodi za prevenciju života budu integrirani u “nacionalne strategije i programe” i distribuirani univerzalno.

Drugo glavno načelo deklaracije je direktiva za usvajanje plana UN-a o jednom zdravlju (One Health),  koji neodvojivo povezuje ljudsko zdravlje s “klimatskim promjenama”. 

One Health pristup zdravstvenoj skrbi nalaže da su “klimatske promjene” pokretački čimbenik iza ljudskog zdravlja. Na primjer, toplija klima može potaknuti infestacije krpeljima koji sa sobom mogu donijeti smrtonosne bolesti poput krimsko-kongoanske hemoragijske groznice (CCHF). Promjena vremenskih prilika može uzrokovati i širenje ptičje gripe.

Stoga, agenda One Health navodi da, budući da su pandemijske bolesti zoonotske i šire se sa životinja na ljude, ljudsko zdravlje se mora promatrati u kontekstu životinja i okoliša ili onoga što se naziva “sučelje čovjek-životinja-okoliš”. 

Što se tiče One Health-a, izjava kaže:

„Promicati međunarodnu suradnju i koordinaciju u skladu sa Zajedničkim akcijskim planom za jedno zdravlje, prema potrebi, kako bi se podržala izgradnja kapaciteta na regionalnoj, nacionalnoj razini i razini zajednice, uključujući korištenje pristupa One Health, omogućila dijagnostika sveobuhvatnog rješavanja epidemija kod životinja, okoliš i ljudi tijekom razdoblja između pandemije i pandemije.“

One Health, koji je snažno podržan od strane Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), dao bi prednost “klimatskim promjenama” nad ljudskim zdravljem u nekom pogledu. Nijedna žrtva ne bi bila prevelika za spas klime ako je ona glavna odrednica zdravlja svih živih bića. Stoga bi izbijanje zoonoza moglo otvoriti vrata klimatskim mjerama poput karantena i prisilnih cijepljenja kako bi se zaustavilo širenje.

Uistinu, WHO se nedavno udružio sa Zakladom Rockefeller u potrazi za “klimatskim pandemijama”. Također je  u lipnju sklopio partnerstvo s Europskom komisijom u izradi međunarodnih putovnica za cjepiva dok proizvođači lijekova pozivaju na “klimatska cijepljenja”.

Deklaracija također uključuje zahtjev za 30 milijardi dolara za “Fond za pandemiju” Svjetske zdravstvene organizacije.

Provjeri/frontline.news

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

2 KOMENTARI

  1. Ako nešto stiže iz WEF-a ili UN-a ne znači obavezno da je laž.
    Ne treba mnogo znanja da bi se zaključilo da će neki paraziti migrirati i u naše krajeve ako postanu dovoljno topli za njih – recimo navedeni krpelji, komarci malaričari… Ako ne verujete njima možda verujete Putinu koji je upozorio da otapanje večitog leda može da oslobodi vrlo opasne viruse.

    Ni vakcine se ne smeju kompletno odbacivati. Naravno, one sumnjivog kvaliteta pa i dokazano štetne ne treba uzimati u obzir. Ni one protiv umereno opasnih bolesti ili mutabilnog patogena nemaju previše smisla. Ali se ne sme stvarati atmosfera automatskog odbacivanja – pred nama su novi, veštački stvoreni i veoma opasni patogeni protiv kojih nećemo imati previše šanse bez efikasnih vakcina. Antivakserska histerija je pokrenuta od strane istih koji kreiraju te nove patogene – cilj je uneti zabunu, nesigurnost koje će eliminisati svaku realnu kritiku.

    • Vrlo naivno razmišljanje o djelovanju globalnog kulta i njegovih organizacija… Ja nemam problema za locirati Sotonu i njegove sluge i organizacije, ali očigledno neki imaju taj problem. Otkrivenje razotkriva UN kao Zvijer posljednjih dana, koja će biti u službi Zmaja, odnosno Sotone, te će lažljivom propagandom zavoditi sve narode. Otk. 16:13-16

VEZANO

najnovije