Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaWake upUspon i pad Transhumanizma – 3. dio

Uspon i pad Transhumanizma – 3. dio

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Preživjeli smo uspon i doživjeli pad Trećeg Rajha. Sa Transhumanizmom će biti isto.“

Vezano: Uspon i pad Transhumanizma – 1. dio
       Uspon i pad Transhumanizma – 2. dio

Bitka za vaš Um

“Ljubav je stanje Uma. Srčanost je samo njena manifestacija.”

Najveća bitka svih vremena odvija se upravo sada. Veća od bitke kod Termopila, ili bitke za Troju, ili bitke kod Trafalgara, ili bitke za Staljingrad, ili bitke na Neretvi, ili bitke za Iwo Jimu, ili bitke za Alep, ili… Ova bitka je zapravo veća od svih bitaka svih vremena zajedno. U ovoj bitci nema milijuna mrtvih i nepreglednih čistina sa zemljom sravnjenih gradova.

Ali i u ovoj bitci će na kraju biti pobjednika i gubitnika, kako i priliči svakoj pravoj bitci. Inače, biti će i nešto mrtvih. I poneki novosagrađeni grad. Pametni grad. A možda i neće? U ovoj bitci neće biti puno krvi i velikog razaranja. Ali biti će mnogo ožalošćenih, mnogo razočaranih, mnogo iznenađenih i vrlo mnogo zbunjenih.

Ova bitka bi mogla ući u ljudsku povijest kao najveća bitka svih vremena. Ako pobijedi prava strana. Ali ako pobijedi druga strana, onda nitko neće pisati povijest ove bitke. O njoj će biti zabranjeno pisati sve dok njen posljednji očevidac ne nestane s lica Zemlje. Tada će nastupiti tisućljeće “mira”. Ljudska rasa bit će vođena u novom smjeru. Zaboravit ćemo na Ahila i Hektora, na kapetana Nelsona, na Staljina, Tita,… i sve one malo veće i malo manje heroje ovih bitaka.

Što nam želiš reći aloha?

Ova bitka o kojoj vam upravo pripovijedam, je bitka za vas, bitka za vaš Um. Bitka za um svih osam milijardi stanovnika Zemlje. S jedne strane smo ja, vi i vaši najmiliji, te gotovo osam milijardi “duša”. S druge strane je nekolicina napadača koji posljednjih nekoliko godina igraju vrlo agresivno, a pritom je njihova vjera u pobjedu nepokolebljiva.

Na raspolaganju im je cijeli niz alata i “oružja”. Koriste ih vrlo mudro, ništa ne ide uzalud. Imaju neiscrpne materijalne resurse i sasvim dovoljno ljudstva da ostvare svoje ofenzivne planove. Pritom su nemilosrdni prema svima koji im se nađu na putu. Neki nestanu virtualno, neki ostanu bez izvora prihoda, a neki stvarno nestanu. Njihovo glavno oružje je računalni sustav koji su gradili desetljećima kako bi se pripremili za ovu bitku.

O tome sam pisao u prošlom članku „Podaci, mjehurići i umjetna inteligencija“. Za propagandu koriste mjehuriće i umjetnu inteligenciju. Doprijeti do vašeg Uma. Pobijediti ga i uvjeriti vas da je lijevo zapravo desno, da je crno zapravo bijelo, da je istina laž, a laž istina. Vaš um treba okrenuti kao džep na hlačama prije nego što ih ubacite u perilicu.

Oni u ovoj borbi skrivaju svoje prave namjere. Oni ne kontaktiraju vaš Um izravno jer znaju da je to za njih vrlo opasno. Um nije tako lako pobijediti, a pogotovo nije lako pobijediti um gotovo osam milijardi ljudi. Ne! Tijekom ofenzive ciljaju na vaše srce. Srce je mekano, savitljivo i lako ga je natjerati u “pogon”, povećati okretaje i moment. Zato vam prodaju priče. Priče u koje prije nekoliko desetljeća ne bi povjerovala ni djeca, a kamoli odrasli ljudi. Ove su priče tako dobro upakirane i toliko šarene da im je teško odoljeti. Pakete ostavljaju posvuda: ispod božićnog drvca, u sandučiću, a najpopularniji i najlakši način distribucije je putem medija i interneta.

Zašto Srce a ne Um?

Dugoročni cilj je vaš um, ali taktika se fokusira na srce. Zašto? Jer ako osvojiš Srce, onda si osvojio i

Um. Naime, uvjeravaju vas da je Srce odvojeno od Uma. Jedno bi trebao biti “ratio”, a nešto sasvim drugo vaš “herc”. Što je potpuno krivo uvjerenje, iako mnogi vjeruju u njega. Čuli su ga toliko puta da tu tvrdnju niti ne dovode u pitanje.

S tim se, međutim, ne slaže “neki” M. Scott Peck, koji je svojedobno napisao zanimljivu knjigu pod naslovom “Put kojim rjeđe putujemo” (eng. „The Road Less Travelled“). U ovoj knjizi g. Peck nam objašnjava da ljubav nije neko ekstatično stanje, pa čak ni stanje zaljubljenosti, nad kojim nemamo nikakvu kontrolu. Ovaj gospodin tvrdi (a ja mu vjerujem) da je ljubav svjesna odluka, stvarno stanje uma. Ljudi nisu napravljeni kao neka vrsta Legolanda: malo intelekta, malo srca, malo šarma, malo duhovnosti,… i tako dalje.

Zapravo, od životinja se razlikujemo samo po umu. Životinje imaju srčanost koje se ne može izjednačiti s našom ljudskom srčanošću. Životinjska srčanost je instinkt. Svaka životinja branit će svoje mlade do posljednje kapi krvi. Ljudski instinkt je, međutim, gotovo potpuno nestao tijekom tisuća godina evolucije. U svakom slučaju, to je samo blijeda slika instinkta koji smo nekoć (najvjerojatnije) imali da smo mogli “njušiti” prirodu kakva ona zaista jest. Danas „njušimo“ još samo novac, a i to mnogima teško ili nikako ne ide od ruke.

A što bi trebala biti ova naša tako opjevana “srčanost”? Je li to neka egzaktna komponenta naše osobnosti koju možemo promatrati kao zaseban entitet? Na primjer, možemo li odvojiti mozak od bubrega i promatrati ova dva organa odvojeno od ostatka tijela?

Srčanost je samo manifestacija ljubavi, a ljubav je samo manifestacija Uma. Um je ono što nas čini ljudima i to je ono što nas čini drugačijima od životinja. Um je najvažnija komponenta naše osobnosti. Vjerojatno jedina. Umom volimo, Umom mrzimo, Umom učimo, Umom stvaramo, sve u našem životu rezultat je rada našeg Uma. Svi naši uspjesi i sve naše pogreške.

Zašto se vrijedi boriti?

Danas nismo svjedoci klasične bitke, neke od onih o kojima su nas učili u školama. Zapravo je u tijeku vrlo posebna vojna operacija. U ovoj bitci gubitnik će izgubiti apsolutno sve. Ne samo teritorij, materijalna dobra i slobodu. Gubitnik će izgubiti i “sebe”. Što znači “izgubiti sebe”? Posjetite bilo koju psihijatrijsku bolnicu. U njoj ćete vidjeti upravo takve ljude. Ljude koji su izgubili (raz)um.

Zašto netko želi i bori se da izgubimo razum? Jer to je posljednja bitka. Ako osvajači uspiju, čovječanstvo će zauvijek izgubiti sebe. Regeneracija društva bit će zauvijek spriječena. Djeca koja će se, ili bi se mogla, oduprijeti tiraniji koja nas sutra čeka, više to neće moći. Psihijatrijski bolesnik nije sposoban za organizirani otpor jer se neprestano bori sa svojim demonima. Ako izgubimo ovu bitku, čeka nas mentalna ustanova na kraju ulice. I ne samo do kraja života. Do kraja vremena. 

Gledajte, dat ću vam jednostavan primjer koji samo na prvi pogled izgleda “seksistički”. Kad žena zavodi muškarca, ona se bori za njegov Um. Ovaj um treba samo malo promijeniti i to u dva smjera:

 • da se taj um „prilagodi“ njenim životnim principima (željama) i
 • istovremeno osigura neiscrpan izvor prihoda (sigurnost).

Da se razumijemo, događa se i obrnuto. Gaussova krivulja je vjerojatno iskrivljena u jednu stranu zbog našeg patrijarhalnog odgoja. Tako svijet funkcionira. Prava ljubav kako ju je opisao g. Peck je rijetka – više je iznimka koja potvrđuje pravilo.

Međutim, u ovoj bitci koju čovječanstvo vodi, napadač namjerava u potpunosti promijeniti naš Um. Namjerava ga iščupati iz sjećanja i svijesti čovječanstva i zamijeniti ga potpuno novim Umom. Zato se ova bitka zove “Veliki reset” (The Great Reset). Puno je napisano o “Velikom resetiranju”. U ovoj knjizi, a još više na internetu. Ovo nisu teorije zavjere. Sve su to “ratnici” sami zapisali u knjizi, na službenim stranicama pojedinih organizacija i prezentirali svjetskoj javnosti. Da, toliko su samouvjereni da svoje planove niti ne skrivaju ispred svojih budućih “ovčica”.

Samo hrabro naprijed. Pročitajte je jer je to možda posljednja stvar koju ćete samoinicijativno pročitati u svom životu. Kada će uskoro svoje “štivo” putem bežične veze ugurati u onaj čip u vašem mozgu, o čemu sam pisao u prvom dijelu pod naslovom „Zapisivanje podataka u ljudski organizam“, možda nećete biti zadovoljni, ali svakako nećete više imati nikakav izbor.

Vezano: Uspon i pad Transhumanizma – 1. dio
       Uspon i pad Transhumanizma – 2. dio

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

aloha

Jednom me prilikom Google na login stranici pitao: "Ima li išta što na Google ne mogu pronaći?". Bilo je to prije jedno 15 godina. Odgovorio sam: "Na Googlu ne mogu pronaći niti jednog iskrenog i poštenog političara." Nikad me više ništa nisu pitali.

VEZANO

najnovije