Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiVlada Novog Zelanda preuzela skrbništvo nad bebom čiji su roditelji tražili necijepljenu...

Vlada Novog Zelanda preuzela skrbništvo nad bebom čiji su roditelji tražili necijepljenu krv za njenu operaciju

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Otmica“

Vlada Novog Zelanda preuzela je skrbništvo nad djetetom sa srčanim problemom čiji roditelji odbijaju dopustiti transfuziju krvi osim ako krv nije od darivatelja koji nisu „cijepljeni“ protiv koronavirusa (COVID-19).

Bebu W, četveromjesečnog dječaka, Visoki sud zemlje stavio je pod skrbništvo novozelandskih zdravstvenih vlasti dok ne bude podvrgnut hitno potrebnoj operaciji na otvorenom srcu.

Liječnici su dužni obavještavati roditelje u svakom trenutku o liječenju i stanju njihova sina, a roditelji zadržavaju svoju poziciju njegovih primarnih skrbnika i dopušteno im je donositi odluke sve dok nisu povezane s njegovom medicinskom skrbi.

Državno skrbništvo nad bebom W trajat će tijekom njegovog postoperativnog oporavka, što znači da je malo vjerojatno da će roditelji vratiti potpuno skrbništvo nad svojim djetetom najkasnije do siječnja 2023.

“Roditelji više nemaju nikakva prava nad brigom o svojoj djeci na Novom Zelandu”, komentirao je Ben Armstrong iz The New Americana.

Vezano: Vlada Novog Zelanda odlučuje o oduzimanju bebe od roditelja koji traže „čistu krv“ za njenu operaciju

Sudac Visokog suda Ian Gault presudio je u korist novozelandskih zdravstvenih vlasti, navodeći da je prihvatio izjave zdravstvenih stručnjaka koji su tvrdili da su milijuni transfuzija krvi obavljeni diljem svijeta otkako su uvedena „cjepiva“ protiv COVID-19, što navodno nije uzrokovalo ikakve poznate štetne učinke.

Citirajući te dokaze i više svjedočanstava, uključujući i ono glavnog medicinskog službenika Novog Zelanda, Gault je presudio da nema “nikakvih znanstvenih dokaza da postoji bilo kakav rizik od cjepiva protiv COVID-19 od krvi darovane” od strane potpuno „cijepljenih“ darivatelja.

Roditelji bebe W nemaju problema s operacijom srca. Slažu se s procjenom njegovih liječnika da neće preživjeti bez hitne operacije urođene srčane mane.

Jedini zahtjev roditelja bio je da im liječnici daju jamstvo da će primati samo transfuziju krvi od necijepljenih darivatelja.

Ovaj zahtjev su potpuno odbacili dječja bolnica Starship u Aucklandu i njegov pedijatrijski kardiokirurg. Novozelandska služba za transfuziju smatrala je zahtjev “nepotrebnim i nepraktičnim”, usprkos tome što su oba roditelja identificirala najmanje 20 necijepljenih ljudi koji su bili više nego voljni donirati krv za operaciju spašavanja života bebe W.

“Ne želimo krv koja je zaražena cijepljenjem”, rekao je otac Baby W-a. “To je kraj dogovora. Slažemo se sa svim ostalim što ti liječnici žele učiniti.”

“To je tako lako za napraviti, a vi to nećete učiniti”, dodao je, uputivši ovaj komentar šefu banke krvi.

“Ne možemo riskirati s dječakom koji već ima srčani problem”, objasnila je majka Baby W-a, skrenuvši pozornost na službu za transfuziju i dodala: “Užasnuta sam i zgrožena što se nisu udostojili niti razgovarati s nama, a očito stoje na putu našoj bebi da dobije krv koja mu je potrebna za ovu operaciju srca.”

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije