Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZa razliku od većine zemalja EU-a i svijeta, Mađarska pooštrava pravila za...

Za razliku od većine zemalja EU-a i svijeta, Mađarska pooštrava pravila za abortus

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kontra Agende

Mađarska vlada pooštrila je svoja pravila o pobačaju, što će postupak traženja prekida trudnoće učiniti znatno težim za trudnice.

Od danas će trudnice prije pobačaja morati proći proceduru kojim će čuti otkucaje srca svojeg djeteta, a liječnici će morati podnijeti izvješće kojim će potvrditi da je to učinjeno.

U dekretu objavljenom u ponedjeljak, mađarsko ministarstvo unutarnjih poslova poziva ginekologe, opstetričare i druge pružatelje prenatalne zdravstvene skrbi da trudnicama prezentiraju vitalne funkcije fetusa na “jasno prepoznatljiv način” od 15. rujna nadalje. Prema medicinskoj praksi, znak vitalnih funkcija fetusa može biti otkucaj srca. 

- Advertisement -

Naravno, odmah su se javili i „glasovi“ kojima je ovakav potez mađarske vlade trn u oku. Amnesty International Mađarske (AIM) rekao je da će izmijenjeni dekret “otežati pristup legalnom i sigurnom pobačaju”.

Inače, pobačaj je u Mađarskoj legalan još od 1953. godine. Glasnogovornik AIM-a, Aron Demeter, rekao je da je ta objava “definitivno zabrinjavajući korak unatrag, loš znak”.

Mađarski premijer Viktor Orban već dugo nastoji povećati stopu nataliteta u Mađarskoj, zalažući se za tradicionalne obiteljske vrijednosti. Još 2019. godine Orban je najavio da će žene s četvero djece biti doživotno oslobođene plaćanja poreza na dohodak.

Naravno, ovi potezi mađarske vlade i Viktora Orbana nisu u skladu s globalističkom agendom o depopulaciji, pa se Mađarska već neko vrijeme suočava s kritikama zbog neravnopravnosti spolova. Nakon posjeta 2019. godine, povjerenica Vijeća Europe za ljudska prava Dunja Mijatović optužila je zemlju za nazadovanje u ravnopravnosti spolova i pravima žena.

Je li Mađarska jedini glas razuma u ovom dijelu svijeta?

P O D I J E L I !

- Advertisement -

Slobodni Promatrač

Rađe opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije