Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeZašto je Nikola Tesla bio opsjednut egipatskim piramidama?

Zašto je Nikola Tesla bio opsjednut egipatskim piramidama?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

“Onog dana kada znanost počne proučavati nefizičke fenomene, u jednom desetljeću će napredovati više nego u svim prethodnim stoljećima svog postojanja”, Nikola Tesla.

Najveći um kojeg je dao prostor na kojem danas živimo, Nikola Tesla, umro je još davne 1943. godine, ali njegova slava i mit nastavljaju sve više rasti, pogotovo u današnje vrijeme. Iako je gotovo nezamislivo da je jedan ovakav genije umro u najvećoj bijedi, današnje vrijeme, vrijeme „buđenja“ dovodi nas do toga da ga sve više ljudi doživljava kao ultimativnog znanstvenika, odnosno onog koji je u biti izumio naše vrijeme u kojem živimo. Njegov rad je zaslužan za ključne ideje koje vode do pametnih telefona, wi-fi mreže, sustava napajanja izmjeničnom strujom i još puno toga.

Osim ideja koje je Tesla implementirao i patentirao, imao je i brojne druge interese u različitim područjima istraživanja, od kojih su neka bila prilično ezoterična. Jedna od najneobičnijih bila je njegova zaokupljenost egipatskim piramidama, jednom od najtajnovitijih i najveličanstvenijih građevina čovječanstva.

Tesla je vjerovao da služe višoj svrsi i istraživao ih je tijekom svog života. Ono što mu je posebno zaokupljalo misli je pitanje nisu li piramide divovski odašiljači energije, a što se poklapalo s njegovim istraživanjem bežičnog slanja energije.

- Advertisement -

Tesla je još daleke 1900. godine u SAD-u podnio zahtjev za patent pod nazivom “Umjetnost prijenosa električne energije kroz prirodni medij”, navodeći dizajne za niz generatora diljem svijeta koji bi koristili ionosferu za prikupljanje energije. Samu Zemlju vidio je kao divovski električni generator neograničene energije, a njegov dizajn u obliku trokuta postao je poznat kao Teslina elektromagnetska piramida. Patent je odobren tek 1905. godine.

Prema Tesli, moć piramida nije samo u njihovom obliku, već i njihovom položaju. Izgradio je toranj poznat kao Tesla Experimental Station u Colorado Springsu i Wardenclyffe Tower ili Tesla Tower na istočnoj obali kojim je nastojao iskoristiti prednosti Zemljinog energetskog polja. Lokacije je odabrao prema zakonima u skladu s kojima su izgrađene i piramide u Gizi, a radi se o odnosima između eliptične orbite planeta i ekvatora. Dizajn je bio namijenjen bežičnom prijenosu energije.

Tesla Tower

Tesla se u svom radu i razmišljanjima vodio još jednim aspektom, a to je numerologija. Iako će za Teslu mnogi ustvrditi da je bio vrlo opsesivna osoba, koja je u brojevima 3, 6 i 9 vidjela ključ svijeta, te se ponašala, u očima običnog čovjeka, kao malo „pomaknuta“, danas se malo po malo otkriva da ipak postoji nešto puno dublje u tim brojevima.

Osim što su ti brojevi temelji matematičkih zakona na osnovu kojih su izgrađene piramide, oni su i dio univerzalnog matematičkog jezika koji otkriva da su piramide vjerojatno bile izgrađene u svrhu generiranja i odašiljanja energije.

P O D I J E L I !

- Advertisement -

Conscious Pilat

Najodvratnije laži često su izrečene u šutnji.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije