Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiZašto zemlje EU-a sada priznaju palestinsku državu?

Zašto zemlje EU-a sada priznaju palestinsku državu?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Sve po planu…

Premijer Irske, Simon Harris potvrdio je da će se njegova zemlja pridružiti Norveškoj i Španjolskoj u poduzimanju koraka u priznavanju palestinske države, rekavši da tri zemlje koordiniraju promjene politike, što je opisao kao “povijesni i važan dan za Irsku i Palestinu”. Također, izrazio je nadu da će te odluke pomoći da se arapsko-izraelski sukob pomakne prema rješenju kroz dvodržavno rješenje.

Prethodno je norveška vlada najavila da će sljedećeg tjedna priznati palestinsku državnost, a isto je poručio i španjolski premijer Pedro Sanches u obraćanju donjem domu nacionalnog parlamenta, kada je rekao da će Madrid i formalno priznati palestinsku državu.

Inače, palestinsku državnost priznale su Bugarska, Cipar, Češka, Mađarska, Malta, Poljska, Rumunjska i Slovačka još 1988. godine, dok je Švedska to učinila 2014.

“Norveška vlada odlučila je da će Norveška priznati Palestinu kao državu”, rekao je premijer Jonas Gahr Store. Oslo poduzima taj potez usred sukoba u Gazi, u kojem su “deseci tisuća ubijenih i ozlijeđenih”, naglasio je Store. Cilj je “održati na životu jedinu alternativu koja nudi političko rješenje za Izraelce i Palestince podjednako: dvije države koje žive jedna pored druge, u miru i sigurnosti”, rekao je.

Ubrzo nakon objave Norveške, Irska je također rekla da priznaje palestinsku državnost.

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz reagirao je na razvoj događaja, pozvavši veleposlanike iz Irske i Norveške na hitne konzultacije, poručivši:

„Isto će se dogoditi i veleposlaniku u Španjolskoj ako Madrid povuče sličan potez. Šaljem nedvosmislenu poruku Irskoj i Norveškoj – Izrael neće dopustiti da ovo prođe tiho!

Priznavanjem države Palestine Oslo i Dublin namjeravaju poslati poruku Palestincima i cijelom svijetu – teror se isplati i daju nagradu Hamasu i Iranu.

Ova parada gluposti zemalja EU-a neće odvratiti Izrael od postizanja njegovog cilja, a to je rušenje Hamasa u Gazi!“

Samo nekoliko minuta nakon ove izjave izraelskog ministra vanjskih poslova, Španjolska je objavila da priznaje palestinsku državnost.

„Priznavanjem Palestine Norveška podržava umjerene snage koje gube tlo pod nogama u ovom dugotrajnom i brutalnom sukobu. Oslo također šalje snažnu poruku drugim nacijama da slijede njegov primjer, jer bi to na kraju moglo omogućiti nastavak kretanja prema rješenju s dvije države“, rekao je norveški premijer Store, te dodao:.

“Neće biti mira na Bliskom istoku bez rješenja s dvije države. Ne može biti dvodržavnog rješenja bez palestinske države. Drugim riječima, palestinska država je preduvjet za postizanje mira na Bliskom istoku.”

Potez Norveške, Irske i Španjolske dolazi samo nekoliko dana nakon što je glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda, Karim Khan, zatražio naloge za uhićenjem izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministra obrane Yoavom Gallantom, kao i za trojicom visokih dužnosnika palestinske oružane skupine Hamas u ime optužbe za počinjenje “ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti”.

U utorak je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell rekao da će članice bloka biti zakonski prisiljene uhititi Netanyahua ako stigne na njihov teritorij. “Sve države koje su ratificirale statute ICC-a obvezne su izvršiti odluke Suda,” objasnio je Borrell.

Inače, ovaj potez Međunarodnog kaznenog suda službena administracija SAD-a nazvala je „potpuno pogrešnim“… Dodatno, SAD su stavile i veto na rezoluciju UN-a, kojom se glasovalo o palestinskom zahtjevu za punopravno članstvo u travnju ove godine.

Čini li se i vama da je puno toga skriveno u posljednjim potezima oko ovog pitanja? Zašto sada i tko stoji iza svega? Je li Albert Pike ipak bio u pravu?

Provjeri/mediji

Foto naslovnice: web screenshot

Conscious Pilat

1 KOMENTAR

 1. po mom mišljenju sve spada u igrokaz,
  sve je u okviru jednog istog kruga, istog matrixa, iste ekipe, istog sistema.
  I ovi koji žele priznati Palestinu i kritiziraju Izrael i njegovu vlast, kao i ovi na drugoj strani, koji podržavaju Izrael

  i to priznavanje Palestine spada u igrokaz i beskorisno je, jer izraelska vlast ionako vodi politiku gotovih činjenica, Dakle kakva korist od priznavanja Palestine, ako u Gazi uskoro neće uopće više biti Palestinaca.
  Npr. jedna od država koja će priznati Palestinu je Španjolska… država koja je potpuno uključena u globalistički kult. Španjolska kraljevska obitelj je već deseteljećima dio tog kulta, uključena u grupu Bilderberg. A socijalistički premjer Sanchez, Sorosev čovjek, sudjelovao je na koferencijama Bilderberga….

  sve to spada u igru, u matrix… i među samim kultom su podjeljene uloge: jedan dio židovskih globalističkih igrača, Soros i ekipa, podržavaju kofol nezavisnost Palestine i pro-palestinske proteste, a drugi dio židovskih globalista, podržava naci državu Izrael i genocid.
  Tako i jedan dio globalističkih aktivista i političara, kao Greta Thunberg, Guterres, Borrell, itd.. kofol kritiziraju Izrael, dok drugi dio tih aktivista ili političara brani Izrael

  citat:

  “Inače, palestinsku državnost priznale su Bugarska, Cipar, Češka, Mađarska, Malta, Poljska, Rumunjska i Slovačka još 1988. godine, dok je Švedska to učinila 2014..”
  —-
  time je sve rečeno, kako je to beskorisno… i samo simbolika, kozmetika,, dakle, navedene države priznale su Palestinu još 1988. a od tada su se ionako već dotada smanjene palestinske teritorije još više smanjile kao i broj palestinca,

  i ovo podizanje optužnice protiv Netanjhaua, spada u isti matrix.
  Pa dovoljno je samo reći to da je Rotšildov isprdak, Macron podržao to podiznaje optužnice. time je sve rečeno.

  Sam ovaj međunariodni sud, ICJ naravno također pripada mreži globalističkog kulta, i ovaj glavni tužitelj, Karim Khan, nikada ne bi smio podignuti optužnicu protiv Netanjahua, da nema dozvolu vrhovnih gospodara.
  Khan je Britanac, (rođen nu Britaniji), pakistanskog poprijekla, iz elitarne, imućne pro-anglosaksonske pakistanske obitelji, školovan na elitnim britanskim školama i fakultetima, gdje neki obični pakistanac, obični radnik i šljaker ne može nikad prismrditi.

  Njegov mlađi brat, Imran Khan, bivši političar britanskih konzervativaca je gej, optužen za zlostavljane maloljetnih tinejdžera, zbog čega je prije 2 godine, isključen iz konzervativne stranke

  en.wikipedia.org/wiki/Imran_Ahmad_Khan

VEZANO

najnovije