Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiZemlje BRICS-a nude svoju verziju "Novog svjetskog poretka" kao alternativu onom Zapadnom

Zemlje BRICS-a nude svoju verziju “Novog svjetskog poretka” kao alternativu onom Zapadnom

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Između dvije vatre

Akronim BRICS je počeo kao donekle optimističan pojam za opisivanje najbrže rastućih svjetskih gospodarstava u to vrijeme. Ali sada se države BRICS-a – Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika – postavljaju kao alternativa postojećim međunarodnim financijskim i političkim forumima.

“Mit o osnivanju gospodarstava u nastajanju je izblijedio”, potvrdio je Günther Maihold, zamjenik direktora Njemačkog instituta za međunarodne i sigurnosne poslove (SWP), dodavši: “Zemlje BRICS-a proživljavaju svoj geopolitički trenutak.”

Prema Frontline the Hindu, Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika pokušavaju se pozicionirati kao predstavnici globalnog juga, pružajući “alternativni model G7”. G7 je “neformalni forum” šefova država najnaprednijih svjetskih gospodarstava, osnovan 1975., a članice su Njemačka, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Japan, Kanada, SAD i EU.

Akronim BRIC, koji je u početku označavao Brazil, Rusiju, Indiju i Kinu, skovao je Jim O’Neill 2001. godine, dok je bio glavni ekonomist multinacionalne investicijske banke Goldman Sachs. U to su vrijeme četiri zemlje imale održive stope visokog gospodarskog rasta, a oznaka BRICS označavala je ekonomski optimizam u pogledu budućnosti tih nacija. Protivnici oznake rekli su da su zemlje previše različite da bi se ovako grupirale i da je to zapravo samo marketinški trik Goldman Sachsa.

Ali ono što je možda počelo kao marketinški trik za poticanje investitora, preraslo je u platformu za međuvladinu suradnju sličnu onoj G7. 2009. godine, četiri zemlje sastale su se na svom prvom samitu u ruskom Jekaterinburgu. U 2010. Južnoafrička Republika je pozvana da se pridruži skupini, dodajući slovo “S” na BRICS.

Godine 2014., s 50 milijardi dolara (oko 46 milijardi eura) početnog novca, zemlje BRICS-a pokrenule su Novu razvojnu banku kao alternativu Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu. Osim toga, stvorili su mehanizam likvidnosti pod nazivom Contingent Reserve Arrangement za podršku članovima koji se bore s isplatama.

Te ponude nisu bile privlačne samo zemljama BRICS-a, već i mnogim drugim gospodarstvima u razvoju i nastajanju koja su imala bolna iskustva s MMF-ovim programima strukturne prilagodbe i mjerama štednje. Zbog toga su mnoge zemlje rekle da bi mogle biti zainteresirane za pridruživanje grupi BRICS.

BRICS banka je otvorena za nove članove. U 2021. Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Urugvaj i Bangladeš preuzeli su dionice. Međutim, to je bilo puno niže od odgovarajućih 10 milijardi dolara ulaganja od strane osnivača banke.

Provjeri/endtimeheadlines.org

Foto naslovnice: screenshot endtimeheadlines.org

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

1 KOMENTAR

 1. princip igara globalističkog okultnog kulta je oduvijek, stoljećima, teza-protuteza, akcija-reakcija.
  uvijek dvije kofol suprostavljene strane.
  međutim gospodari kontroliraju obje
  Tako je bilo i u prošlom stoljeću: Zapad-Istok, kapitalizam-komunizam, NATO pakt-Varšavski pakt..itd
  a tako je bilo još ranije u ratovima 19. stoljeća između velikih europskih sila,
  i isti gospodari su uvijek financirali obje zaraćene strane..

  međutim, sve to u ranijoj povijesti je za obične ljude, običnu javnost bilo nedvidljivo,
  a sada je sve to vidljivo

  države članice BRICS-a + države članice G7, dakle 2 navodno suprostvaljna bloka, su lijepo zajedno sve članice u krovnom društvu G20. I već tu je ustvari svaka priča o navodnoj suprostavaljenosti 2 strane završena.
  I oni to zapravo više i ne kriju i smiju se u brk naivcima beskorisnim izjelicama koji još vjeruju u suprostavljenost navodna 2 bloka.

  lani u studenom je u Indoneziji jodržan godišnji skup G20, na kojem su lijepo bili svi zajedno; I SAD, i Britanija, Njemačka, Francuska itd.. kao i države BRICS-a; Kina, Rusija, Brazil, Indija i Južna Afrika.
  I svi su se lijepo zajednički složili da 1)osnuju fond za borbu protiv covida i da se poboljša međunarodna suradnja u cjepljenju protiv kovida i da se cjepivo ravnopravno podjeli svim državama
  i 2) da se ubuduće uvedu cjepovne putovnice, bez kojih nitko neće moći putovati iz države u državu

  https://provjeri.hr/g20-poziva-na-uvodenje-cjepnih-putovnica-na-svim-buducim-medunarodnim-putovanjima/

  Brazil sa svojim globalističkim predsjednikom Lulom je prije nekoliko mjeseci uveo- da socijalnu pomoć tamo mogu dobivati samo oni koji su cjepljeni
  poznato je da na području Indije već dugi niz godina, Gates i WHO sprovode svoje kampanje cjepljenja na stanovništvu i pri tome mu uvaljuju sredstvo za sterilizaciju. Kao i to da je Indija bila prva država na svijetu., koja je prije 7 godina sprovodila ekspereiment ukidanja gotovine. Nitko ne treba biti naivan: naravno da bez odobrenja vrhovnih vlasti Indije, Gates, WHO i ostale “cjepiše” ne bi mogli švrljati godinama po Indiji i nekažnjeno ubijati i teško ranjavati stanovništvo sa cjepivima. kao ni to da experiment ukidanja gotovine (iza kojega su stajali uobičajena ekipa, fondacija Rockefeller i velike banke sa Wall Streeta), također naravno ne bi mogao biti sprovođen bez odredbe indijske vlade.

  a više i ne treba govoroti, o tome, kako je Kina 3 godine plandemije sprovodila najstrašniju i najmračniju distopiju, od koje Xi Jinpingovi prijatelji Schwab i Gates, stalno imaju vlažne gaće..

  dakle, kako to da SAD I zapad navodono žele novi svjetski poredak, a BRICS je navodno protv toga i želi neki drugačiji poredak, “multipolrani svijet”, međutim na području provođenje plandemije i cjepljenja, planiranja budućih plandemija, digitalne kontrole stanovništva, ukidanja gotovine i uvođenja digitalne valute..itd , na području planova velikog reseta, svi su 100% složni, da beskorisne izjelice treba staviti na lance, kao stoku.

  tojest; hoće li ubuduće svijet biti unipolaran- i SAD jedina svjetska sila…,
  ili će on biti multipolaran i osim SAD-a, će svjetske sile biti i Kina, Rusija, Indija i druge, je sasvim svjedno,..
  ako će svi stanovnici svijeta, biti stavljeni na lance kao stoka u štali.
  ako će svi morati biti stalno nanova žigosani, sa uvijek novim busterima,
  ako neć imati gotovinu, tojest neće imati nikakvo vlasništvo,
  i ako neće moći maknuti ni u pekarnicu da kupe kruha, ako ne budu imali sve te digitalne kodove, iskaznice, čipove i cjepovne potvrde..

  u čemu je dakle onda razlika?

  to je brutalna stvarnost, sve ostalo je iluzija…

VEZANO

najnovije