Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiZnanstvenici sada hvale mlijeko žohara, tvrdeći da je „tri puta hranjivije od...

Znanstvenici sada hvale mlijeko žohara, tvrdeći da je „tri puta hranjivije od kravljeg“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Neka oni to jedu

Pritisak na normalizaciju konzumacije insekata traje već godinama, a znanstvenici promoviraju mlijeko žohara koje je navodno “hranjivije” od kravljeg.

Još 2016. godine tim znanstvenika s Instituta za biologiju matičnih stanica i regenerativnu medicinu (InStem) u Indiji sekvencionirao je kristal proteina pronađen u crijevima žohara pacifičke bube (Diploptera punctata). Ispada da je kristal koji se nalazi u mlijeku koje izlučuje kukac kako bi hranio svoje mlade sadrži tri puta više energije nego kravlje mlijeko.

Vidjevši da dobivanje kristala od insekata nije izvediv pothvat, znanstvenici su odlučili sekvencirati gene odgovorne za proizvodnju kristala mliječnog proteina. Sada se nadaju da će dobiti kvasac koji će im omogućiti proizvodnju kristala mliječnog proteina u puno većim količinama.

Shanchari Banerjee, istraživač i dio tima koji je sintetizirao kristale mliječnih proteina, opisao je mlijeko žohara: “To je kao kompletna hrana … s proteinima, mastima i šećerima. Ako pogledate sekvence proteina, oni imaju sve esencijalne aminokiseline.”

Vodeći znanstvenik Subramanian Ramaswamy u međuvremenu je reklamirao mlijeko žohara kao “hranu koja se oslobađa vremenom” bogatu kalorijama i hranjivim tvarima. Kako se protein u mlijeku žohara probavlja, kristali mlijeka iz D. punctata oslobađaju više proteina jednakom brzinom za nastavak probave.

“Ako vam je potrebna hrana koja je visokokalorična i potpuna, te da se oslobađa postupno tijekom vremena, to je to”, rekao je Ramaswamy, te dodao da je mlijeko od žohara “vrlo stabilno” i “može biti fantastičan proteinski dodatak”.

Uvođenje mlijeka žohara umjesto kravljeg ide u prilog planu globalističkog Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) da se eliminira uzgoj goveda u ime “ublažavanja klimatskih promjena”.

Članak iz srpnja 2021. na web stranici WEF-a koji je napisao Antoine Hubert, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Ynsect za proizvodnju proteina insekata, smatra da je konzumacija insekata bolja opcija.

“Kukci su vjerodostojan i učinkovit alternativni izvor proteina koji zahtijeva manje resursa od konvencionalnog uzgoja. Studije sugeriraju da za istu količinu proizvedenih bjelančevina, insekti, posebno crvi brašnari, trebaju mnogo manje zemlje nego drugi izvori životinjskih bjelančevina. Zasebna studija o cvrčcima sugerira da su dvostruko učinkovitiji u pretvaranju hrane u meso od piletine, najmanje četiri puta učinkovitiji od svinja i 12 puta učinkovitiji od goveda”, napisao je Hubert.

Video s Business Insidera koji prikazuje farmu cvrčaka u Kanadi također brani insekte kao izvor proteina, tvrdeći da “cvrčci zapravo sadrže više proteina od govedine, bez ikakve štete za okoliš”. Postrojenje „bere“ otprilike 50 milijuna cvrčaka tjedno za upotrebu kao ljudsku hranu. Nakon „žetve“, cvrčci se ili samelju u prah koji se može koristiti kao brašno ili se ostave kako jesu da ih ljudi “pojedu cijele kao čips”.

Kako su počeli, možemo vrlo ubrzo očekivati prve proizvode od kukaca na policama naših trgovina…kad dođu, znate što vam je činiti…ignorirati…neka oni to jedu.

Provjeri/naturalnews.com

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije