Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeZnanstvenici upozoravaju da TLO iznenada uzrokuje „smrtonosnu srčanu bolest“

Znanstvenici upozoravaju da TLO iznenada uzrokuje „smrtonosnu srčanu bolest“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Posljedice vjerovanja struci

Prema izvješćima, liječnici su u tlu pronašli tvari koje mogu imati “štetne učinke na kardiovaskularni sustav”.

Stručnjaci Medicinskog centra Sveučilišta u Mainzu u Njemačkoj kažu da je zagađenje zraka, vode i tla odgovorno za najmanje devet milijuna smrti godišnje, a da je više od 60 posto smrtnih slučajeva uslijed onečišćenja povezano sa srčanim problemima poput moždanih i srčanih udara, poremećaja srčanog ritma i kronične koronarne bolesti srca.

U svom članku u časopisu European Society of Cardiology, Cardiovascular Research, autori su naveli da zagađivači tla uključuju teške metale, pesticide i plastiku, te navode da kontaminirano tlo može dovesti do povećanog oksidativnog stresa u krvnim žilama, što zauzvrat dovodi do bolesti srca.

Prljava zemlja može ući direktno u krvotok kada se udiše ili posredno pijenjem vode u koju je dospjelo zagađenje. U zagađivače spadaju i pesticidi koji se također povezuju s kardiovaskularnim bolestima.

Stručnjaci kažu da su ljudi koji rade u poljoprivredi i kemijskoj industriji najviše ugroženi, a opća populacija može biti izložena pesticidima iz kontaminirane hrane, tla i vode.

“Dok je onečišćenje tla teškim metalima i njegova povezanost s kardiovaskularnim bolestima poseban problem u zemljama s niskim i srednjim prihodima jer je njihovo stanovništvo nerazmjerno izloženo tim zagađivačima okoliša, to postaje problem za bilo koju zemlju u svijetu zbog rastuće globalizacije lanaca opskrbe hranom i unosa ovih teških metala u voće, povrće i meso”, rekli su stručnjaci.

Što se tiče kadmija, teškog metala koji se prirodno (?) pojavljuje u malim količinama u zraku, vodi, tlu i hrani, a dolazi iz industrijskih i poljoprivrednih izvora, analiza je pokazala mješovite rezultate u pogledu povezanosti kadmija i bolesti srca.

Stručnjaci su u svojoj analizi otkrili da su posjeti hitnoj službi zbog kardiovaskularnih bolesti u Japanu bili 21% veći u danima s visokom izloženošću azijskoj prašini.

Profesor Münzel je dodao da je potrebno više istraživanja o kombiniranim učincima višestrukih zagađivača tla na kardiovaskularne bolesti, budući smo rijetko izloženi samo jednom toksičnom agensu:

“Potrebno je hitno istraživanje kako nano i mikroplastika mogu uzrokovati i pogoršati kardiovaskularne bolesti. Dok ne saznamo više, čini se razumnim nositi masku za lice kako bi se ograničila izloženost prašini koju nosi vjetar, filtrirati vodu kako bi se uklonili kontaminanti i kupovati hranu uzgojenu u zdravom tlu.”

Dakle, možete biti mirni jer nema veze s 5G mrežom, chemtrails-ima, cjepivima…

Foto naslovnice: unsplash.com

Provjeri

VEZANO

najnovije