Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAko ne žele WHO diktaturu, države moraju odustati od izmjena i dopuna...

Ako ne žele WHO diktaturu, države moraju odustati od izmjena i dopuna Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) do 1.prosinca

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

U protivnom, zlo i naopako…

Svjetska zdravstvena skupština je 2022. godine u tišini smanjila razdoblje tijekom kojeg se države same mogu isključiti iz budućih izmjena i dopuna Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR). Kako bi države zadržale dulje razdoblje od 18 mjeseci koje je ranije bilo dopušteno državama za odustajanje, svaka zemlja treba pojedinačno poslati Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji kratku obavijest da odustaje od tih amandmana.

Iako nije konačno rješenje, ovo može usporiti brzinu kojom WHO pokušava steći suverenitet nad nacionalnim zdravstvenim i hitnim upravljanjem i poslati poruku svijetu da vaša nacija nije zadovoljna onim što WHO radi.

Ranije smo pisali o tome kako Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pokušava provući amandmane na Međunarodne zdravstvene propise (IHR), a da zemlje nemaju mogućnost pregledati ih prije nego što se o njima glasa u svibnju 2024.

- Advertisement -

Da biste razumjeli zašto WHO-ovo otimanje moći kroz izmjene IHR-a i Ugovora o pandemiji treba zaustaviti, pročitajte naše prethodne članke OVDJE i OVDJE.

Kao i druge tiranske namjere, u oba instrumenta ugrađena je verzija koncepta One Health koja je osmišljena da koristi strah da nas kontrolira i opravdava naše ograničenje, osiromašenje i smrt.

Postoji samo jedan način da se potpuno i trajno zaustavi WHO-ovo otimanje vlasti, a to je da zemlje koje su članice #Izađu iz SZO-a. Ako želite saznati kako se možete uključiti posjetite OVU stranicu.

U međuvremenu, postoje druge radnje koje možemo poduzeti kako bismo zaustavili napredovanje WHO-a prema uklanjanju suvereniteta zemalja i ustoličenjem globalnim diktatorom. Jedna od takvih radnji je da zemlje odustanu od izmjena IHR-a donesenih 2022. Moramo savjetovati naše predstavnike u našim vladama da to učine do 1. prosinca 2023.

“Male zemlje to lako mogu! Oni jednostavno trebaju poslati kratku obavijest WHO-u o odustajanju od amandmana iz 2022. prije 1. prosinca 2023., govoreći da im treba više vremena da razmotre promjene IHR-a”, napisala je dr. Meryl Nass.

- Advertisement -

Što zemlje mogu učiniti odmah kako bi usporile globalni udar SZO-a

Predloženi amandmani na Međunarodne zdravstvene propise Svjetske zdravstvene organizacije i predloženi Ugovor/Sporazum/Sporazum/SZO CA+ o pandemiji (dobio je mnoga imena) stvoreni su kao način prijenosa upravljanja i kontrole pandemija ili drugih hitnih zdravstvenih situacija sa pojedinih zemalja na WHO. 

Predloženi dokumenti zahtijevaju od nacija da uvedu cenzuru, koristeći samo narativ SZO-a o javnom zdravlju, i daju SZO-u goleme ovlasti da kontrolira koji se lijekovi smiju koristiti, a koji smiju biti zabranjeni; kontrolira brzi razvoj, proizvodnju i primjenu cjepiva; stvori štitove od odgovornosti za te proizvode; kontrolira putovanja na granicama; zahtjeva cjepne putovnice; i upravlja drugim aspektima života koji se tek trebaju odrediti.

U svibnju 2022. odobreni su amandmani koje su predložile SAD na postojeće međunarodne zdravstvene propise SZO-a, što će ubrzati usvajanje budućih amandmana. To je dogovoreno u pozadini na godišnjem sastanku Svjetske zdravstvene skupštine 2022., a nije bilo formalnog glasovanja. Odluka je donesena “konsenzusom” bez prigovora ijedne zemlje.

Izmjene i dopune usvojene 2022. još uvijek podliježu starim pravilima dok nove izmjene ne stupe na snagu u svibnju 2024.

- Advertisement -

Stara pravila su bila da amandmani stupaju na snagu 24 mjeseca nakon prihvaćanja, a države su imale rok od 18 mjeseci nakon prihvaćanja da se formalno “isključe” od novih amandmana. Zemlje koje se “isključe” podliježu starijoj verziji Međunarodnih zdravstvenih propisa umjesto nove verzije.

Amandmani usvojeni u svibnju 2022. dali su državama samo 10 mjeseci da se “isključe”, a ne 18 mjeseci, i uzrokovali da novi amandmani stupe na snagu nakon samo 12 mjeseci, a ne 24 mjeseca. Ovi novi rokovi primjenjivat će se na izmjene i dopune koje će se razmatrati u svibnju 2024. Međutim, prema postojećim pravilima koja su još uvijek na snazi, države se do kraja studenoga 2023. moraju isključiti iz izmjena i dopuna iz 2022. koje ubrzavaju usvajanje budućih izmjena i dopuna, što je 18 mjeseci nakon svibnja 2022., odnosno do kraja studenog 2023.

Države koje pošalju vrlo kratku – čak jednu rečenicu – formalno će biti isključenje od WHO-a u vezi s izmjenama i dopunama iz svibnja 2022. i tada će i dalje imati 18 mjeseci, a ne 10, da odustanu od budućih izmjena i dopuna, i 24 mjeseca nakon njihovog usvajanja, a ne 12, prije nego što se bilo kakve buduće izmjene budu primjenjivale na njihovu naciju.

To će usporiti stupanje na snagu amandmana za koje predviđamo da će biti odobreni u svibnju 2024., budući da je za njihovo odobrenje potrebno samo 50% plus jedan glas od 194 zemlje članice Svjetske zdravstvene skupštine. Umjesto da stupe na snagu za zemlje u svibnju 2025., neće se primjenjivati ​​do svibnja 2026., a za države koje odustanu od amandmana iz 2022. dobit će dodatnih 8 mjeseci – od 10 do 18 mjeseci – za odabir budućih izmjena, nakon što budu odobrene.

Osim usporavanja brzine kojom SZO pokušava steći suverenitet nad državnim zdravljem i upravljanjem hitnim slučajevima, isključivanje šalje poruku svijetu da vaša nacija nije zadovoljna onim što SZO radi. To bi moglo osnažiti druge države da poduzmu isti korak i pomoći rasvijetliti predloženi Ugovor i izmjene i dopune.

#ZaustaviWHO

Provjeri/expose-news.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

Rađe opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije