Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiČitava Europa zagađena opasnim kemikalijama koje uzrokuju bolesti i ugrožavaju hranu! Ni...

Čitava Europa zagađena opasnim kemikalijama koje uzrokuju bolesti i ugrožavaju hranu! Ni Hrvatska nije izuzeta

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Sustavno trovanje

Kako prenosi slobodnadalmacija.hr, zagađivači koji se ne razgrađuju u okolišu, poznatije kao “vječne kemikalije”, pronađene su u velikim količinama na tisućama lokacija diljem Europe uključujući i Hrvatsku. 

Karta mapiranog područja pokazuje da su per- i polifluoroalkilne tvari (PFAS), s oko 10 000 srodnih kemikalija dospjele u vodu, tlo i sedimente iz širokog spektra potrošačkih proizvoda, pjena za gašenje požara, otpada i industrijskih procesa.

Nakon što je američki gradić East Palestine postao poprištem jedne od najvećih ekoloških katastrofa u SAD-u ikada, pri čemu je došlo do eksplozije vinil klorida iz vlaka koji je izletio iz tračnica, zagađenje se prema najnovijim informacijama proširilo u više država. Prave razmjere ove ekološke katastrofe tek ćemo saznati jer mainstream mediji rade na zataškavanju ovog, po svemu što je dosad otkriveno, insceniranog događaja.

Vezano: Je li strašni ekološki incident s vinil kloridom u SAD-u o kojem mediji šutnje planiran?

Naime, kako smo izvijestili, samo nekoliko dana prije „nesreće“, East Palestine je službeno pokrenuo svoj program MyID kako bi stanovnike grada i susjednog Unity Townshipa opremio digitalnim osobnim iskaznicama, navodno s ciljem opremanja hitnih službi digitalnim zdravstvenim profilima onih koje će liječiti.

Novootkrivena situacija s trovanjem diljem Europe dodatno podiže obrve i navodi na to da se ne radi o slučajnostima, već o promišljenoj sustavnoj akciji.   

Neke od otkrivenih PFAS tvari povezane su s nizom zdravstvenih problema. Perfluorooktanska kiselina (PFOA) je povezana s rakom bubrega i testisa, bolešću štitnjače, ulceroznim kolitisom, visokim kolesterolom i hipertenzijom izazvanom trudnoćom dok je PFOS povezan s reproduktivnim i razvojnim bolestima kao i bolestima jetre, bubrega i štitnjače.

Tvari su pronađene na oko 17.000 mjesta diljem Europe, od toga su PFAS otkriveni u visokim koncentracijama od više od 1000 nanograma po litri vode na oko 640 mjesta, a iznad 10 000 ng/l na 300 lokacija. U Hrvatskoj su kontaminirane lokacije pronađene u Slavoniji i Baranji, dok se jedna nalazi i u blizini granice sa Slovenijom. 

Situacija u susjednoj Srbiji, pa i Sloveniji još je alarmantnija…

Uznemirujuće riječi, koje bi morale otvoriti oči svima, dolaze iz usta okoličnog kemičara sa Sveučilišta Lancaster, prof. Crispina Halsall:

„Ovakve koncentracije izazivaju zabrinutost. Postoji rizik da stoka dobije pristup tim vodama i da tako vječne kemikalije uđu i u ljudsku hranidbenu mrežu. Povećan rizik postoji za sve one ljude koji divljim životinjama pristupaju kao izvorima hrane. Dakle, oni koji se hrane ribolovom i divljim pticama.“

Kako dalje prenosi slobodnadalmacija.hr, najriskantnije je u dijelovima Belgije čijim je stanovnicima, u krugu od 15 kilometara tih područja, savjetovano da izbjegnu konzumaciju jaja, divljih životinja i jaja kao i da izbjegavaju domaće povrće i voće uzgajano u svojim vrtovima (!!!).

Je li vam sada sve jasno? Ako nije, pročitajte riječi profesora Iana Cousinsa, ekološkog znanstvenika sa Sveučilišta u Stockholmu:

 „Lokacije na kojima se očitalo više od 1000 ng/kg trebalo bi hitno procijeniti kako bi se mogle sanirati. Na visoko kontaminiranim lokacijama, lokalne vlasti trebale bi razmotriti testiranje kako bi osigurale da su razine PFAS-a u lokalnim proizvodima uredne.

To bi pomoglo u određivanju jesu li potrebna lokalna zdravstvena savjetovanja i kampanje objavljivanja kako bi se obeshrabrila redovita konzumacija divlje ribe, školjkaša, jaja iz slobodnog uzgoja… samo je pitanje vremena kada će razine PFAS-a u okolišu ili u našim tijelima prijeći prag na kojem će doći do učinka na ljudsko zdravlje.“

U provođenju plana Velikog reseta, očigledno se prešlo na slijedeći korak, a to je direktno uništavanje hrane putem sve intenzivnijeg trovanja poljoprivrednih područja i zemljišta. Uz latentnu lažnu opasnost „ptičje gripe“ pod okriljem koje se uništavaju ogromne količine peradi, te „zelene“ agende zbog koje nestaju stočarske farme, ovakvo direktno trovanje hrane i ljudi bi moglo nanijeti nesagledive posljedice.

Ovo je krajnje vrijeme za podizanje najviših razina uzbune!

Provjeri/slobodnadalmacija.hr

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

2 KOMENTARI

 1. Kemikalije u prirodi!?
  Da ih nisu možda ,tek sad detektirali,pa globalizacija je zajebat virus,truje sve pred sobom…kad je vode psihopati.
  Opet osmijeh osta kao posljednji adut nam u ruci…kad smo već “pristali na igru skrivača&trovača”…idemo dalje s uzgojem vlastite hrane?
  Neisplativo?!?!!
  Jebote ,što ti je demokratija,zemljo otvaraj se…

 2. njemačka vlada namjerava od 2024. potpuno zabraniti grijanje na ulje i na plin.
  Nacrt zakona je već spreman i treba da se usvoji…

  dakle…
  firme, koje budu vlasnici novih stambenih zgrada, koje će se nanovo graditi, kao i obični privatni vlasnici koji će praviti svoje kuće,- od 2024. ne smiju više ugrađivati grijanje na ulje ili plin. nitko više..
  Već samo grijanje na “novu ekološku energiju”..

  a i već mnoge postojeće stambene zgrade, koje sada imaju grijanje na ulje ili na plin, moraju ga izbaciti i zamijeniti sa grijanjem na “ekološku energiju”

  nije teško pretpostaviti, da će to izazavati totalni kaos i teškoće i nestašicu grijanja za mnoge ljude.. i naravno i drastično poskupljenje stanarina.. jer će ove firme nekretenina koje su vlasnici stambenih zgrada, naravno također dobiti teškoće, tako da će ih to debelo koštati, da već postojeće grijanje na ulje ili plin, izbace i da ugrade novo grijanje– i naravno onda će firme-vlasnici zgrada, opaliti stanare po džepu i povisti im stanarine.. nakon što su te stanarine već povišene, u prošloj godini, ne samo u Njemakoj, već u mnogim drugim državama — zbog energetske krize– izazvane namjernim insceniraim krvavim šouom u Ukrajini..

  ali to i jeste cilj – da se beskorisnim izjelicama na svaki način oteža život

  tako njemačka vazalska vlada, vazalske države Njemačke u vlasništvu globalnih lihvara iz kulta, ponizno izvršava naloge svojih gospodara za plan velikog reseta..

  pa nije kancelar Olaf Scholz uzalud također bio na dresuri u Schwabovom programu “Young global leaders” u WEF-u, kao i Merkelice prije njega, kao i Blair, Jacinda Ardern, Justin Trudeau, Sebastian Kurz, Alexander de Croo (belgijski premjer).. i mnogi drugi… a u tom programu bila je i Scholzova sadašnja ministrica vanjskih poslova, Annalena Baerbock

VEZANO

najnovije