Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeDigitalni identitet uz pomoć tehnologije nadzora srčane biometrije koju je osmislila NASA

Digitalni identitet uz pomoć tehnologije nadzora srčane biometrije koju je osmislila NASA

Great Reset: I can hear your heartbeat

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zapitajmo se odmah na početku: ukoliko je čitava priča o Svjetskom Ekonomskom Forumu (World Economic Forum, WEF) samo teorija zavjere, kako je onda moguće da se sve njihove ideje implementiraju putem svjetskih vlada u zakonodavstvo pojedinih država ali i kako to da baš njihovi štićenici završe u vrhu vlasti kao visoki vladini dužnosnici? WEF očito upravlja svijetom jer su u njihovim redovima (Young Global Leaders) bili Angela Merkel, Vladimir Putin, Justin Trudeau i sadašnji predsjednik Brazila, Argentine i Francuske, a čak je više od polovice članova Trudeauvog kabineta bilo povezano sa YGL-om.

Forum mladih globalnih lidera mobilizira mlade predstavnike vlasti i zauzima se oblikovanje uključive i održive budućnosti (sjetite se strategije Europa 2020 – pametan, održiv i uključiv rast). Očito je kako ova podorganizacija WEF-a služi kao platforma za regrutaciju onih koji će kasnije infiltracijom u vladama lobirati upravo za one ideje koje su od interesa za WEF. To je putanja kojom WEF prodire u državne kabinete, pa stoga ni ne čudi činjenica da se njihove ideje i zamisli donose na državnim razinama ali na nekakvim privatnim sastancima bez ikakvog demokratskog postupka niti obavještavanja javnosti.

Sam WEF je međunarodna organizacija koja uključuje angažman čelnika iz politike, poslovnoga svijeta, kulture itd. kako bi radili na „oblikovanju“ globalnih, regionalnih i industrijskih planova. Ukratko, oni su jedna interesna skupina, ništa više od toga, koja bi nam mogla dodatno gadno zakomplicirati živote. Naime njihov posljednji prijedlog je dalekosežni digitalni identifikacijski sustav, digitalni ID o kojem smo već pisali (3, 4), a koji bi prikupljao što je više moguće podataka o pojedincima i potom koristio te podatke kako bi odredio njihovu razinu pristupa različitim uslugama (ovo je kod nas već prisutno u sustavu e-građani kroz tri opcije: niska, značajna i visoka razina sigurnosti).

U WEF-u smatraju kako će digitalni ID prikupljati podatke o online ponašanju, povijest kupovine, uporabu mreže, kreditnu sposobnost, biometriju, ime i prezime, OIB, zdravstveno stanje, podatke o putovanjima, socijalnom osiguranju, bankovnom računu, korištenju energije, obrazovanju itd. Malo toga o nama samima će ostati u privatnoj sferi. Jednom kad digitalni ID ima pristup takvom skupu osobnih podataka WEF predlaže da se temeljem procjene profila nekoj osobi može odobriti ili ne pristup nekoj usluzi: posjedovanje i uporabu uređaja, zatim otvaranje računa u banci, vršiti online transakcije, provoditi poslovne transakcije, pristup osiguranju ili nekom tretmanu, rezervirati putovanje, prelaziti granične prijelaze, pristup uslugama putem društvenih mreža, prijaviti porez, glasovati.

Iz WEF-a poručuju kako je ovakav centralizirani, digitalni ID rješenje za nepovjerenje koje vlada po pitanju dijeljenja osobnih podataka, a mi ćemo vas podsjetiti kako je zahvaljujući ovako centraliziranim podatcima bilo moguće zamrzavanje bankovnih računa sudionicima Konvoja slobode u Kanadi. Iz WEF-a ističu kako je Covid-putovnica također jedan vid digitalnog identiteta te su oduševljeno komentirali kako je njezina primjena omogućila vladama prikupljanje podataka o građanima bez njihovog pristanka, u neku bazu te bi se oni jednom mogli ponovno iskoristiti – u tko zna koje svrhe. Nažalost ostvarile su se strepnje onih koji su upozoravali da bi ovakve putovnice mogle poslužiti kao uzorak za neke buduće mjere koje će omogućiti centraliziranim tehnokratskim institucijama da nas iskorištavaju i kontroliraju.

Ovoliko inzistiranje od strane WEF-a za potrebom jednog invazivnog digitalnog identifikacijskog sustava popraćeno je njihovim prijedlozima sličnih sustava nadzora poput otkucaja srca koji također može poslužiti kao digitalni identitet. Dakle za sigurnosnu identifikaciju umjesto zaporke ili otiska prsta koristio bi se srčani potpis, a daljinski srčani senzor razvila je i patentirala, pogađate, NASA! Postupci provjere i identifikacije koriste parametre za prepoznavanje ispitanika na temelju parametara otkucaja srca izvađenih iz EKG signala osobe koju treba provjeriti ili identificirati. Naravno da je  Pentagon na istome tragu pa su i oni kreirali laser koji može identificirati ljude iz daljine po otkucajima srca. Njihov prototip može pokupiti jedinstveni srčani potpis s udaljenosti od 200 metara, čak i kroz odjeću. Uređaj može identificirati ljude bez da im vidi lice: umjesto toga detektira njihov jedinstveni srčani potpis infracrvenim laserom. U usporedbi s licem, srčana biometrija je stabilnija i može doseći više od 98 posto točnosti.

Nedvojbeno je da su nam tehnološka dostignuća od velike koristi i pomoći ali samo ako je njihova primjena na demokratski način izglasana, ispravno shvaćena i primijenjena uz naš informirani pristanak. Svjesni smo prednosti ovakvoga uređivanja administrativnog aparata, u kolikoj nam mjeri  olakšava neke stvari i koliko je praktičan ali i zamki koje se kriju iza centralističkog uređenja te opasnosti koje iz toga vrebaju. Stoga odbacujemo svaku mogućnost fuzije našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta, a osobito praksu društvenog rejtinga koji se temelji na nadgledanju i nagrađivanju ponašanja građana.

Sibylla

VEZANO

najnovije