Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeElita u šakama naroda

Elita u šakama naroda

Združena radnička klasa, vojni veterani, freelance novinari

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Vladajući demokrati diljem SAD-a doslovno preko noći odjednom povlače obvezu nošenja maski; logična je pretpostavka da u pozadini takvog poteza zasigurno stoje loši rezultati anketa pa su, ne bi li popravili dojam, brže bolje odlučili napustiti bilo kakav govor o karantenama. No možda se objašnjenje za gotovo unisono ukidanje mjera krije u tome što američki demokrati razmatraju nepovoljnu situaciju kanadskih demokrata pa ustrašeni i poučeni njihovim greškama mijenjaju taktiku.

Naime kanadski prosvjed vozača kamiona učinkovitiji je od svih prosvjeda protiv obveznog cijepljenja jer su u roku od 48 sati blokirali sve glavne opskrbne i trgovačke rute između SAD-a i Kanade, kao i granične  prijelaze (glavne i sporedne) susjednih država! Najvažnija blokada je ona na Ambassador mostu (povezuje Detroit, Michigan i Winsdor, Ontario) kojim se inače odvija čak četvrtina cjelokupne trgovine i kojim doslovno prolaze milijarde dolara. Tako će primjerice Toyota, General Motors i ostale kompanije automobilske industrije pretrpjeti značajne gubitke u poslovanju.

Stoga ovaj Konvoj slobode ima povijesni značaj jer se u ovoj generaciji istaknuo kao najuspješniji prosvjed za ljudska prava: pokazao je vladajućoj klasielitida radnici mogu biti pritisnuti do neke granice a kad im oni počnu uzvraćati udarac to uzrokuje nesagledive posljedice po njihov kapital na koji su toliko osjetljivi. Nakon svega proizlazi da je radnička klasa mnogo veća sila od vladajuće elite koja je brojčano nadjačana.

Sada iz SAD-a apeliraju na Trudeaua da ukine obvezno cijepljenje kako bi se prosvjednici razišli i time spasila ekonomija, no on ih ignorira nazivajući prosvjednike nacistima. Njegovoj vlasti podložni mainstream mediji izvještavaju o „nacionalnom ustanku“ vođenom „ludilom“ koji „terorizira“ stanovnike blokiranih gradova. Vrhunac Trudeauvog ludila nesumnjivo je potenciranje sudskog naloga za zamrzavanje pristupa prikupljenim novčanim donacijama za Konvoj (preko 8 milijuna dolara) i prijetnje kaznenim prijavama onima koji to nastave ili se pridruže prosvjednicima, pod izgovorom da se mirni prosvjed pretvorio u opsadno stanje s nizom poduzetih nezakonitih radnji.   

Međutim kada jedan premijer počne izricati ovakve prijetnje i sudskim putem zabranjivati prikupljanje donacija za mirni prosvjed to ukazuje da je već izgubio bitku protiv mirnih prosvjednika iako je otišao toliko daleko da je čak uspostavio policijsku državu.

Trudeau, kao i njemu slični vladari s dijagnozom omnipotentne deluzije, također nije računao na šačicu neovisnih novinara koji rade svoj posao! Mnogi freelancer-i samoinicijativno obilaze prosvjednike i objavljuju intervjue na Youtube-u i sličnim platformama. Osim toga pojedinci prosvjednicima putem svojih objava dojavljuju hintove o mogućim kretanjima pripradnika represivnog aparata.

Sramotne snimke policajaca u Ottawi u akciji zaplijene kanistara s gorivom izazvale su lavinu reakcija ne samo građana već i njihovih kolega. Sve se više zgroženih policijskih službenika u video objavama ograđuje od svojih kolega policajaca koji poput plaćenih štrajkolomaca odrađuju prljavi posao političara (1, 2, 3, 4). Kanadski vojni veterani sve su glasniji i prisutniji, u pojedinačnim istupima podrške ali i oni koji su se pridružili Konvoju slobode (5, 6, 7, 8).

Na svu sreću nije više sve tako strašno u Kanadi: neke provincije ukidaju Covid mjere jer je tamošnja vlastela, pardon vlast, shvatila da okreću narod protiv sebe. Nisu ni svi članovi Parlamenta uz Trudeaua – kritiziraju njegovu politizaciju plandemije i mjera koje su pokopale povjerenje građana u zdravstveni sustav, političare, novinare (sami nastavite niz). S pravom se pitamo tko će više vjerovati institucijama nakon što se slegne prašina oko korone? To ukazuje koliko je duboka laž i izdaja u SAD-u i Kanadi ali i daleko šire.

Američki vozači kamiona najavili su da i oni organiziraju konvoj od 5. ožujka s okupljanjem u Kaliforniji a ciljim je Washington DC. Pratit ćemo razvoj situacije jer drama je očito na pomolu. A sada se dobro zamislimo: na koga mi na našim prostorima možemo računati da će povesti blokadu i generalni štrajk? Čime mi možemo ucijeniti našu vladajuću elitu?

Sibylla

VEZANO

najnovije