Petak, 9 lipnja, 2023
NaslovnicaLažna povijestJeste li čuli za „Novu kronologiju“ Anatolija Fomenka?

Jeste li čuli za „Novu kronologiju“ Anatolija Fomenka?

5
(25)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Lažna povijest

Prema Novoj kronologiji Anatolija Fomenka, povijest kakvu poznajemo izmislili su kršćanski znanstvenici. Otkrijte zašto vjeruje u to i zašto nije 100 posto lud.

Gotovo sve što ste mislili da znate o povijesti je pogrešno. Rimsko Carstvo nastalo je u kasnom srednjem vijeku, a ne u osmom stoljeću prije Krista. Zapravo, Stari Rim, Grčka i Egipat kakve poznajemo uopće nisu postojali. A Isus je živio i umro u 12. stoljeću nove ere.

Barem tako kaže teorija Nove kronologije koju je razvio ruski matematičar Anatolij Fomenko.

Od 1970-ih, Fomenko (rođen 1945.) gradio je, usavršavao i objavljivao svoje ideje tvrdeći da je povijest za koju svi znamo da je istinita uglavnom izmišljena, da su stoljećima vrijednu povijest ili krivotvorili podmukli pisari ili znanstvenici silno krivo protumačili.

Dok su finese Fomenkove teorije zamršene i zbunjujuće kao što biste mogli očekivati, glavno načelo je da je zabilježena povijest prije 11.-14. stoljeća općenito nepouzdana iz različitih razloga. Gotovo svi postojeći dokumenti iz razdoblja prije tog vremena, piše Fomenko, nepouzdani su zbog brojnih čimbenika: loši uređaji za mjerenje vremena, nedosljedno vođenje evidencije, ograničena dostupnost sačuvanih dokumenata, nedostatak pokretnih slova, i tako dalje.

Štoviše, tvrdi Fomenko, predrenesansnu povijest uvelike su izmislili brojni pisci, od kojih je većina to učinila po nalogu Katoličke crkve i drugih kršćanskih vođa tog vremena kako bi mogli predstaviti povijesne “dokaze” za potporu tvrdnji napravljenih u Bibliji.

U tom smislu, Fomenko se posebno usredotočuje na spise francuskog kršćanskog učenjaka Josepha Scaligera iz 16. stoljeća. Prema Fomenku, Scaliger se svrstava među vodeće povjesničare tog vremena koji su pomogli krivotvoriti i propagirati “lažne” zapise o povijesti prije renesanse koji opstaju do danas.

Joseph Scaliger

A ako povjesničari nisu bili potpuno lukavi poput Scaligera, onda su bili lukavi na lijeniji način, tvrdi Fomenko. To jest, renesansni znanstvenici jednostavno bi izmislili drevnu povijest na temelju suvremenih ljudi i događaja kako bi stvorili “fantomsku” povijest, kako je on naziva.

Na primjer, Fomenko vjeruje da su većinu euroazijske povijesti između 3. i 11. stoljeća naše ere izmislili povjesničari iz 13.-17. stoljeća nove ere koji su stvorili lažne zapise o tim prethodnim stoljećima, ispunjavajući ih zapisima i varijacijama događaja koji su se događali upravo tijekom 13. -17. stoljeća.

Slično se dogodilo i s Biblijom, tvrdi Fomenko. On piše da je Biblija kakvu danas poznajemo uglavnom izgrađena na izmišljotinama i revizijama starijih tekstova iz 11. do 14. stoljeća i da te izmišljotine i revizije zapravo odražavaju događaje koji su se događali baš u 11. i 14. stoljeću.

Dakle, Fomenko teoretizira da je babilonsko sužanjstvo opisano u Bibliji (u kojem su Židovi iz Kraljevstva Jude bili napadnuti od strane Babilona i tamo držani zarobljeni 70 godina u šestom stoljeću prije Krista) zapravo lažna povijest inspirirana s gotovo 70-godišnjim razdobljem papinstva u Avignonu (Francuska) u kojem je boravilo sedam papa.

Osim što je stvorio Novu kronologiju, Fomenko je značajan matematičar koji je doktorirao, predavao na Moskovskom državnom sveučilištu Lomonosov, postao član Ruske akademije znanosti, dobio Državnu nagradu Ruske Federacije za matematiku i objavio oko 250 radova.

Upravo ova matematička pozadina pomaže objasniti kako je Fomenko počeo graditi Novu kronologiju. Godine 1973. počeo je čitati radove drugih pisaca o nedosljednostima u povijesnim podacima koji se odnose na mjesečeve cikluse. Kad je sam počeo kopati po takvim podacima, zaključio je da se mnoge pomrčine Mjeseca i drugi nebeski događaji nisu mogli dogoditi kada su povjesničari tvrdili da jesu, pa bi stoga glavne povijesne oslonce mogle biti pomaknute stotinama godina.

Njegovi izračuni, koje su u međuvremenu kritizirali drugi pisci, pokazali su da su se određeni nebeski događaji za koje je rečeno da su se dogodili u Isusovo vrijeme morali stvarno dogoditi nekih 1000 godina kasnije.

Odatle je Fomenko imao pomoć u izgradnji svoje Nove kronologije zahvaljujući nekoliko stoljeća vrijednim drugim piscima (uključujući Jeana Hardouina iz Francuske iz 17. stoljeća, Nikolaja Morozova iz Rusije iz 19. stoljeća, pa čak i Isaaca Newtona) koji su dugo tvrdili da Kršćanski učenjaci u srednjem vijeku krivo su zabilježili povijest, bilo namjerno ili slučajno.

Isaac Newton

Fomenko je preuzeo te ideje, dodao niz sumnjivih matematičkih izračuna povezanih s astronomskim zapisima, i tako je rođena Nova kronologija. U desetljećima nakon toga, Fomenko je objavio mnoge tomove na tu temu, iako je njegova jedina vidljivost izvan Rusije uglavnom ograničena na kutove interneta koji se hrane „rubnim teorijama“.

Zapravo, Fomenkove ideje čak nisu dobile dovoljno pažnje da bi opravdale opovrgavanje znanstvene zajednice. Bez obzira jesu li Fomenkove tvrdnje istinite ili pogrešne, ne možemo zanemariti sve očigledniju činjenicu da je „službena“ povijest zapravo rekonstrukcija prošlih događaja od strane „zainteresirane“ skupine.

Kako je napisao Fomenko, “Kada kažemo da je Brut ubio Cezara mačem, jedino što to znači je da neki pisani izvor uspio doći do našeg vremena da to kaže, ništa drugo! Pitanje koliko vjerno dokumentirana povijest odražava stvarne događaje vrlo je složeno i zahtijeva posebnu studiju.”

Provjeri/allthatsinteresting.com

Foto naslovnice: screenshot allthatsinteresting.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 25

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

8 KOMENTARI

 1. Ovde je na fantastičan način opisan postupak izgradnje pogrešne teorije. Formenko primećuje astronomske greške u starim dokumentima (bilo da je u pravu ili ne) i na tome gradi "novu istoriju" potpuno zanemarujući brojne druge dokaze gurajući ih na istu gomilu prevare bez ikakvog razmatranja.
  Recimo optužuje Katoličku crkvu za ovu prevaru - zašto odvaja kad i Pravoslavna ukazuje na isto vremensko razdoblje?
  Možda bi još bolji primer bio prelazak Srba u hrišćanstvo - to se odigralo malo posle Formenkovog "rođenje Hrista"... da li neko stvarno misli da je 1-2 veka dovoljno da se "prevrne istorija" u vremenu usmenog predanja?

  U normalnom vremenu Formenko bi bio predmet sprdnje bez obzira na dostignuća u matematici. Ali danas se pojavljuju čitavi "bataljoni" ovakvih fanatika koji za dokazivanje svojih tvrdnji jedino nude zlu nameru Sistema. Sigurno se ne bi javljali u ovolikom broju da im internet ne omogućava enorman publicitet. Da ostavimo po strani sve dokaze koji ove fanatike demantuju u par koraka, ostaju samo dve mogućnosti: da su ti fanatici u stvari u pravu što bi ukazivalo da živimo u zaista uvrnutom svetu... a što gotovo niko nije prmetio VEKOVIMA(?!?) ili da neko namerno omogućava tim fanaticima ovakav publicitet! Razmislite o razlozima Sistema (odnosno onih koji stoje iza njega) za širenje ovakvog narativa pre nego što neki od njih prihvatite.

 2. Toliko nebulozno da naivne može zbuniti.
  Tko li je u XI stoljeću izmislio klinasto pismo i na njemu na pločicama ispisao tolike tekstove? Tko li se samo sjetio u tom istom stoljeću iscrtati egipatske grobnice silnim hijeroglifima? Kako su tada napisali stari zavjet na danas, a i tada, nepostojećem jeziku? Ako su prevarili zapad kako su uspjeli prevariti istok i napisati Kur´an? Tko je onda pravi pisac Tao te Džinga?

  • "...Kako su tada napisali stari zavjet na danas, a i tada, nepostojećem jeziku?..."

   Piretis,
   Cini mi se da smo nekoliko puta ranije diskutovali na teme iz Biblije...?
   (Poglavito iz tzv "Starog zavjeta"... )
   Koliko se sjecam - nikad nisam dobio jednoznacan odgovor od tebe, premda sam ti, cini mi se, uvijek postavio poprilicno konkretna pitanja sa citatima...
   Mozda je to bilo i u diskusijama sa Starinom, ali nema veze... Mogu i tebi uvijek ponovit, je odgovora od tzv "teologije" (cifutarske obmane iz debilane) - objasnjenja nema.

   Dakle...
   Cijela prica o tzv "bibljiji i kuranu" - je izuzetno cudna (u najmanju ruku)...

   Cini mi se da bi cak i naivno i lazima - NElobotomirano - dijete, definitivno postavlio ISTA pitanja, kao i ja...
   "Religiozni mudrac i mistik" - definitivno ne bi imao nikakav konkretan odgovor na njih - osim mlacenja prazne slame i pozivanja na "teologiju i duhovnost"... (na kraju bi vjerovatno zavrsio "ti to nisi u stanju da razumijes, jer nisi produhovljen (kao ja - naravno)" 🙂 )

   Medjutim - tzv "Biblija" - definitivno NIJE knjiga koja iti jednom jedinom rijeci spominje Boga. Lazni prevod rijeci EL (jednina) tj ELOHIM (mnozina) nemamo potrebe koristiti pri definiranju rijeci BOG.
   Dakle...
   Tzv Biblija - pominje elohimE (dakle mnozina), a sta je to i ko je to - ne znamo - a iz tzv biblije mozemo samo nazrijeti.
   Iskrenim i postenim citanjem te iste tzv biblije (recimo Mojsijeva 4 i 5) - mozemo samo zakljuciti da je "elohim YHWH" (dakle opet mnozina povezana sa nazovi imenom) - poprilicno zlokobno bice, koje ne samo da NEMA POJMA niti o cemu (pa mu trebaju "izvidnice i tumaci") nego je cak i pedofil(i) koji treba "32 djevice" (4. Mojsijeva 31:40)...

   Medjutim - da ne ponavljamo ovu pricu, jer defintivno nemas nikakvo objasnjenje za to - mene vise zanima, recimo sljedece iz NZ:
   - sta mislis o "Djelima apostolskim"...?
   - kako oni FARISEJI koji ocito u djelima apostolskim (23:7,8) - postadose "materijalisti" kao sto su to SEDUCEJI oduvijek bili...?
   - gdje nestadose SEDUCEJI...?
   ***

   Na sva ova pitanja (kao i na naklapanje o SZ od ranije), a i puuuuuuno vise od toga, po mom misljenju - Fomenko daje:
   1. izuzetno detaljano, logicno i potencijalno vrlo moguce "rjesenje"...
   2. to potencijalno rjesenje - neumitno vodi ka logicnom razumiojevanju stvari oko nas - DANAS.

   • Da, nas smo dvojica raspravljali na temu Fomenka pa i SZ-a ali mislim da ti nisam ostao dužan odgovora na tvoja pitanja, možda netko drugi, ja ne.
    Jedino sa čime se slažem s tobom je Bog iz SZ "prilično zlokobno biće", Nikakvo čudi da su ga takvim doživljali ljudi koji su živjeli u vrijeme kad je bilo normalno sve muške ratne zarobljenike pobiti (to uključuje i mušku djecu) a žene i stoku prisvojiti. Druga je stvar što SZ ne smijeme kruto i doslovno shvatat inače ćemo ispasti totalni naivci. Pitanje jednine El i množine Elohim smo raspravili i to je danas uobičajeno obješnjenje da su tadašnji Židovi bili apsolutni monoteisti (što se doslovno ne odnosi na neke današnje kršćane) a množina se logički pojavljuje kao izraz štovanja, isto kao što kralj kaže: Mi, kralj taj i taj, odlučili smo... Za ime JHVH vrijedi još i više, to je semitski (samo suglasnici) "Ja sam koji jesam" što isključuje bilo kakvu množinu.
    Kako god, teško da ćeš ti biti zadovoljan s mojim objašnjenjima isto kao i ja s tvojim.
    Ovo što navodiš iz Djela nije ništa čudno ni sporno, jedino što bi moglo biti problem je Pavlovo pozivanje na to da je i on (i dalje) farizej i to nakon što je postao sljedbenik Isusa. Isus, premda blizak farizejima po pitanje uskrsnuća, je inače s njima u stalnom sukobu jer su licemjeri. A Saduceji nestaju s povijesne sceni 70godine kad je Jeruzalem, i hram, razoren. Interesantno je da je u tim stihovima dat vrlo dobar prikaz razlike te dvije struje judaizma.
    Da je Fomenko u zabludi navešću samo jedan primjer, od vjerojatno stotinu mogućih. Apokrifno Tomino Evanđelje se sačuvalo samo u fragmentima i oni se spominju od drugog stoljeća pa sve do 1945 god. kad su u Nag Hammadi-u otkrivene stotine svitaka između ostalog i cijelo Tomino Evanđelje. E sad pitanje za tebe: Kako je moguće spominjati, i to doslovno, citate iz knjige koja po Fomenku nije mogla biti napisana prije XI stoljeća?
    Ti si vrlo detaljan kad nešto analiziraš pa ti predlažem da i Fomenka izložiš kritičkom vaganju. Siguran sam da ćeš mu naći bezbroj mana. Jer inače u čemu je razlika što ne vjeruješ u judaističkog Boga a vjeruješ u matematičkog Fomenka?
    Na kraju, mislim da sam to baš napisao kao repliku na komentar: Nije uopće bitno dali je nešto iz teologije ispravno ako te to zadovoljava i čini sretnim. Milioni su umrli zadovoljni vjerujući u stvari koje su tebi smiješne ili glupe, ali ni ti, da možeš, im sigurno ne bi pokvario veselje i učinio ih nesretnim. To ti je slično kao sa time treba li beznadežnom slučaju oboljelog od raka reći da mu je kraj blizu ili mu radije dati nadu da barem to malo što mu je ostalo provede bez straha i brige. Najgore što možemo napraviti je ljudima oduzeti nadu, to nemamo pravo ni ti ni ja. Nadam se da se barem s tim slažeš.
    Lp

    • "... Najgore što možemo napraviti je ljudima oduzeti nadu..."

     Eh kolega,
     puno si ti ovdje otvorio tema u ovom jednom komentu... (a ovdje ne volim komentarisati, jer je nepregledno i teme idu prebrzo)... Sta vise, slazem se da nema potrebe bilo kome nametati nista, pa vjerovatno ni ti ni ja necemo promijeniti misljenje... Ipak - sto se mene tice - ne samo da sam spreman promijeniti ga ako dobijem zadovoljavajucu podlogu i objasnjenje, koje mogu SAM istraziti - nego evo otvoreno kazem - naravno da sam mijenjao misljenje kad sam dobio nove informacije (recimo - do kurtone - sam bio idiot "geopolitike"... Tada sam shvatio da je svaka tzv "drzava" u potpunosti kontrolirana od ISTOG sotonjarskogf kamatarskog Kulta)..

     Ipak, samo cu ovlas dotaknuti tvojih nekoliko zanimljivih konstatacija.
     Dakle:
     1.
     Nikom ja (ili ti) - ne moze unistiti nadu. Nadu unistava Sistem (koji sam figurativno zvao "Rotschildova pecina" sa aluzijom na onu "Platonovu pecinu"...)...
     Dakle, ako ti zlocinacki Sistem:
     - sakrije istinu o tebi (kao covjeku)...
     - iskriviti ti - svaku predstavu o Bogu - dajuci ti bukvalno budalaste "sjene na zidu" Platonove (Rotschildove) pecine. Drugim rijecima - Sistem ti sakrije Boga.
     - svede te - (kroz GENERACIJE lobotomiranih gojima, kojih sam i sam bio pripadnik do kurtone) - na obicno govedo (gojima) za ritualno cifutarsko klanje...
     ... onda je cini mi se vise nego jasno - ne ja ili bilo koji pojedinac - nego cifutarski/kamatarski Sistem ti oduzima svaku NADU.
     I to radi kroz generacije.
     Trcimo kao onaj hrcak u krugu, ali bukvalno stojimo u mjestu.
     2.
     Nikom (NIKOM!) - ne vjerujem samo na rijec... Dakle, spreman sam sve sam istraziti. To idiotsko supljiranje pseudo-nauke mnoge je navelo na, bukvalno samoubilacko uspricavanje cifutarskih otrova u vlastiti krvotok...
     Dakle, ne vjerujem niti Fomenku sve sto kaze, a to sam bukvalno i rekao u komentu...
     Medjutim, Fomenko - (za razliku od idiota tzv "renomiranih naucnika") - ne samo da detaljno (da se smrznes kako detaljno!) opise i razlozi svoju teoriju - nego ti i da vlastiti izvor informacija o tome, kao i detaljnu analizu istih sa njegovim postavkama...
     Dakle nama idiotske "naucne/teoloske" - vjerujte mi na rijec "ja sam nauka"...
     Moze li postenije?
     Ipak, sad necu pricati u cemu se ne slazem sa njegovom teorijom, jer je ovaj uvodni clancic - i onako obicno smece pomodarsko (posto je sad moderno pricati o tzv "Tartariji i popopu blata" a Fomenko je bukvalno postao glavni "teoreticar zavjere"... Sad sam provjerio na CIO-pediji i vido da su izbrisali njegov "antisemitizam" a ostavili samo "pseudonauku", jer ocito im treba idiota sa "alternativnih sajtova" - da balave o Tartariji)...
     3.
     "Apokrifna Evanđelja"...
     Jebi ga...
     Znam da je naporno citati i analizirati Fomenkovu kronologiju. Medjutim, pozivati se na "apokrifna evandjelja" - koje je ona ISTA sotonjarska banda - kroz tzv "religiju, nauku i istoriju" uvalila "stoki za ritualno klanje" - cini mi se da nema smisla.
     Naime - ovaj budalasti uvodni clanak (obicno pomodarsko "alternativno" smece) - ti nista nije mogao reci o Fomenkovoma radu.
     Medjutim, kad bi ga sam djelomicno procitao - shvati bi da je OBMANA - ogromna.
     Tako i svi tzv "pisani arhefakti"... TESKA obmana.
     A vjerujem da bi ti momentalno bilo i jasno - ZASTO i sa kojim ciljem je implementirana ta obmana.
     4.
     Ima i te kako veze sa Seducejima!
     (Naravno ovo je moje tumacenje Fomenovih spisa)
     "... Ovo što navodiš iz Djela nije ništa čudno ni sporno ..."
     I te kako je sporno!
     Cak mislim da je tu i kljuc i pocetak OBMANE.
     Dakle, u kratko, kao ja na to gledam:
     - U tadasnjem Jerusalemu (za koji sam ja 100% siguran, nakon obilja pisanih dokaza Fomenka da je u danasnjem Istambulu i to iz 12 vijeka) - ocito je da su postojale dvije poprilicno zaracene politicke-religiozne struje...
     * Seduceji - teski materijalisti - iliti oni koji cvrsto NE vjeruju u zagrobni zivot!
     * Fariseji - "duhovnjaci" iliti oni koji cvrsto vjeruju u zagrobni zivot!
     Nigdje se i nikada nije desilo da je neka grupacija "nestala".
     Ona se samo povukla u "tamu" izvan Sistema...
     Tako niti SEDUCEJI - NISU "nestali"... Samo su se mimikrirali, a kako vidim - bukvalno su pod kontrou preuzeli SVAKU tzv "religiju" a da ne pricam o idiotizmu zvanom "istorija i nauka"...
     Sta vise, toliko su zagadili tzv "religiju" (i debilanu "teologije") - da su FARISEJE predstavili kao "materijaliste i licemjere"...
     To ide toliko daleko da ti danas - sa "velikom sigurnoscu" - dijelis lekcije o tome 🙂 - tvrdeci da su oni "duhovnjaci" poput Pavla - naprasno postali - materijalisti.
     Nevjerovatno sta sve "shekeli" i sirovi materijallizam napravi u par stotina godina...
     ...
     A da "proguglas" malo po internetu o tzv "judaizmu" (naravno LAZNOM judaizmu) - i njihovom pogledu na "zagrobni zivot"???
     ...
     5.
     Fomenko nikad nije negirao postojanje knjiga iz tzv Biblije. (To se ne vidi iz budalastog uvodnog teksta)...
     Negirao je kronologiju, izvoriste i ogavnu prevaru koju su ovi cifutari (sotonjare=seduceji) napravili idiotiziranom gojimu u par stotina godina...
     Sve sa "shekelima"...
     Tzs "Stari zavjet" jeste - MLADJI - od 100 do 400 godina od tzv "Novog zavjeta"...
     Knjiga "Otkrovenje Ivanovo" - spada u vrijeme tzv "starog zavjeta" tj jedna je od najmladjih i NOVIJA je od svake knjige "NOVOG zavjeta" skoro 400 godina.
     ...
     E sad ces ti pitati kako Fomenko zna to, kad su ini "naucnici-teolozi" napisali tomove i tomove knjiga (idiotskog smeca) o tome...?
     Sta da ti kazem?
     Pa idioti tzv "doktori" su napisali tomove i tomove knjiga oi "zaraznim virusima" - a njih nama pa nema... Bez obzira sto idioti "renomirani naucnici" (99% njih) tvrdi suprotno...
     Mislis da je u tzv "teologiji" - drugacije?
     ...
     Dakle osnovna ideja Evandjelja i ciela Isusova prica se moze prakticno svesti na 3 rijeci:
     NE boj se...
     I to je jedino moguce u onom "farisejskom" (duhovnom) pogledu na svijet, tj matriks u kojem zivmo...
     Onaj "seducejski" (cifutarski-zionisticki- lazni "zidovski") - svim se silama upire upravo da napravi obrnuto za nas ljude ("gojime") - tj treba da se BOJIMO...
     (Sjeti se kurtone)...
     ...
     I sad nakon svega, nekakav balavac ovdje praavi pomodarsku "analizu" Fomenkovog rada, a ti misli da je to sve "nebulozno" - premda ti pred nosom stoji (falsificirana) tzv Biblija - u kojoj crno na bijelo mozes i sam citati Djela apostolska...
     Sta reci...?

     LP

 3. "... Fomenko je preuzeo te ideje, dodao niz sumnjivih matematičkih izračuna povezanih s astronomskim zapisima, i tako je rođena Nova kronologija...."

  Stvarno nisam imamo nammeru da komentarisen na ovom poprtallu, ali ovaj clanak me naprosto iziritirao na to.
  Dakle, ocito je da je pisac ovog clanka ponukan "alternativnom" internetskom scenom - naravno - uzeo u razmatranje "lik i djelo" Anatolija Fomenka.
  Samo po sebi to ne bi bilo problem - dapace...
  Medjutim, ocito je iz uvodnog teksta da pisac vjerovatno nije procitao niti 20-tak stranica Fomenkove kronologije, sto je vidljivo iz par recenica u tekstu, a ponajbolje iz ove koju sam citirao...
  E - tu i lezi osnovni problem.
  ***
  Licno sam prvi put saznao za Fomenka u PLandemiji kurtone...
  Naime, izuzetno me iritiralo ono ponavljanje "biblijskog broja zvjeri" 666 od strane "filantropa" poput Bil Gatesa, Sorosa, UN ili americkih kongresmena.
  Posto licno, vec 15-20 godina znam - (dakle ZNAM!) - da nikakvi "zarazni virusi" ne postoje, nikako nisam mogao shvatiti sta ove smrdljive cifutarske sotonjare "filantropi" zele izazvati tim upornim poistovjecivanjem sa "biblijskom zvjeri" (tj sa "njenim brojem")... I to u doba PLandemije...
  Tako sam u potrazi za odgovorom na to pitanje - naletio na GENIJALNOG Anatoly Fomenka...
  Tj na ovu njegovu knjigu:
  https_//www.amazon.com/Apocalypse-seen-Astronomy-History-Fiction-ebook/dp/B0120K2T56

  Naravno procitao sam je, sa velikikim ushicenjem i zaprepastenjem u 2 dana...
  Genijalno, naucno i detaljno (da se covjek smrzne) - opisani dogadjaji iz Apokalipse (Otkrivenje)... Samo da napomenem, Fomeko nije samo genijalan matematicar nego je i astronom, a takodjer je i sef katedre za diferencijalnu matematiku na Moskovskom univerzitetu, sto znaci da ima direktne poveznice i sa alatima i sa znalcima u obje te oblasti...
  Zbog toga gore citirana recenica - upucuje na - TOTALNO - nepoznavanje ove teme od strane lika koji je sklepao ovaj uvodni clanak.
  Naravno Fomenkove knjige sam nastavio citati, a to radim i danas takodjer...
  Bez obzira sto se u nekim predpostavkama ne slazem sa njim, i dalje kategoricki tvrdim - da je cijela materija koju je Fomenko obradio:
  - genijalna i STRAHOVITO DOKUMENTOVANA analiza, uz ogroman naucni posao ...
  - vjerovatno i najpribliznija slika STVARNE ISTORIJE ljudi na ovom svijetu - koja medjutim obuhvata samo i iskljucivo zadnjih 1000 godina!
  - odlicna BAZA za dalje i STVARNO istrazivanje nase prososti i nase uloge u ovom Matriksu.

  (Naime Fomenko ne pokusava- NI U LUDILU - da insinuira "sta se desilo prije 1000 godina u nazad"...
  To je za one idiote "doktore i profesore" - koji su po Debilanama "naucili" da mlate praznu slamu, i kao BEZmozgovici blebecu o "istoriji" na osnovu tih idiotskih budalastina tj gnusnih LAZI... Ti "skolovani" BEZmozgovici (njih 99%) se i onako sve do jedno nabilo na cifutarske otrove poznatije kao "vakcina za c19" pa me ne iznenadjuje da je pisac teksta primjetio da je ta ista "znanstvena zajednica" (BEZmozgovica) - nezainteresirana za Fomenkova istrazivanja...)
  ***

  Uz to, primjetio sam da je iznenada porastao interes za Fomenkova istrazivanja na "alternativnoj sceni" - i na pocetku - sam bio vrlo ugodno iznenadjen...
  Ali avaj...
  Medjutim, kad covjek pogleda tu "alternativu" - od prilike se to sve svodi na ovakve suplje i besmislnene clancice ili na gluposti o nekakvoj "super-naprednoj civilizaciji Tartariji" koja je ovdje bila prije nas.
  Cim odjedanput vidim da skoro cijela "alternativa" (na engleskom govornom podruciju) - pocinje da fercera istovjetno - znam (dakle ZNAM) - da se radi o NARUCENOM poslu, koju manje vise kontrolirana "alternativa" ispljuvava - po zeljama cifutarskog sotonjarskog klana kamatara. (...uzgred Fomenka optuzuju i da je "antisemit" 🙂 bas cudno 🙂 )
  I da...
  Fomenko definitivno NE prica niti o kakvoj "super naprednoj Tartariji, koja je nestala u "blatnom potopu" - a niti o "ruskoj nadmoci"... (To je samo proizvod onih idiota, koji kopiraju jedan drugog - i koji kao pokvarena ploca - plasiraju unaprijed definisane lazi za "alternativnu scenu")...
  A sta stvarno prica Fomenko - to se ne moze saznati iz ovog clancica...

VEZANO

najnovije