Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNadbiskup Vigano ekskomuniciran iz Katoličke crkve!

Nadbiskup Vigano ekskomuniciran iz Katoličke crkve!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Strogi „gospodari“

Nadbiskup Carlo Maria Vigano proglašen je krivim za “šizmu” od strane Vatikana i ekskomuniciran iz Katoličke crkve po nalogu pape Franje.

“Dobro su poznate njegove javne izjave u kojima se očituje njegovo odbijanje priznavanja i podložnosti vrhovnom papi, njegovo odbacivanje zajedništva s članovima Crkve koji su mu podložni te legitimitet i magistralni autoritet Drugoga vatikanskog koncila”, naveo je Vatikan bilten koji je objavio presudu.

Drugim riječima, Vatikan i papa Franjo, koji je katoličku crkvu uveo u „moderno doba“, smatraju da u njihovoj crkvi nema mjesta osporavanju globalističkog svjetonazora i agende Svjetskog ekonomskog foruma, čiji je Franjo stalni promotor.

- Advertisement -

Vigano je, odgovarajući na optužbe, proglasio “čašću” biti ekskomuniciran od strane Franje, lažnog proroka i nelegitimnog pape.

Kako donosi National Catholic Reporter, odluka o Viganovoj ekskomunikaciji bila je uvelike očekivana nakon nadbiskupove objave od 20. lipnja da ga je Dikasterij za nauk vjere optužio za raskol i da neće surađivati ​​s vatikanskim kaznenim procesom.

Također, Vigano je rekao da neće udovoljiti zahtjevu da se osobno pojavi kako bi formalno primio optužbu i dokaze protiv njega, ponovivši kako optužbe protiv njega smatra “čašću”.

Vatikanski dekret od 11. lipnja navodi da će Vigano, ako ne odgovori do 28. lipnja, biti osuđen u odsutnosti. Vatikansko priopćenje od 5. srpnja kojim se najavljuje ekskomunikacija navodi da se Kongres Dikasterija za nauk vjere sastao 4. srpnja kako bi zaključio kazneni proces protiv Vigana.

U priopćenju se također navodi da je nadbiskup 5. srpnja obaviješten o svojoj ekskomunikaciji te da je poništavanje takve odluke pridržano Apostolskoj Stolici.

- Advertisement -

Ova odluka Vatikana da ekskomunicira Vigana dolazi šest godina nakon što je 2018. objavio pismo bez presedana na 11 stranica u kojem se navodi da je Vatikan zataškavao optužbe protiv bivšeg kardinala Theodorea McCarricka i pozvao Franju na ostavku.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

Provjeri

- Advertisement -

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!

1 KOMENTAR

 1. Vigano je jedan od malobrojne šačice visokih predstavnika KC i Vatikana, koji su se od početka suprostavili plandemiji i NWO-u i očigledom svrstavanju Vatikana na stranu tame..
  svi ostali visoki klerici lijepo slijede luciferijanca Bergoglia..

  za kojega inače odavno postoje glasine da ima tajno židovsko podrijetlo.. njegov najbolji prijatelj dok je bio nadbiskup u Buenos Airesu bio je židovski rabimn Skorka, sa kojim je Bergoglio zajednički napisao i jednu knjigu
  neobično je bilo.. kada je jedan židovski časopis iz SAD-a, prije 8-9 godina svrstao Bergoglija na listu 50 najvažijih i najutjecajnijih židova na svijetu…iako Bergoglio (barem službeno) nije židov.. objašnjenje tog časopisa je bilo..ma eto –oni stavljaju na listu i ličnosti koje nisu židovi, ali su navodno eto zaslužni za židove..

  međutim, onda se postavlja pitanje.. zašto tu listu nisu nazvaliu 50 ličnosti, koji su zaslužni za židove, već su listu jasno i glasno nazvali 50 najvažnijih židova na svijetu…

  Vigano je još u onom svom prvom proglasu u ljeto 2020. na početku plandemije rekao o čemu se radi:.

  “..zavšna bitka između POTOMAKA ŽENE (99% ljudi na svijetu) i POTOMAKA ZMIJE”..

VEZANO

najnovije