Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaZdravljeNobelovac dr. Otto Warburg otkrio istinu o raku i kako ga spriječiti,...

Nobelovac dr. Otto Warburg otkrio istinu o raku i kako ga spriječiti, a onda je stvar u ruke preuzela farmakomafija i sve zataškala

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Alkalizirajte se – održavajte pH iznad 7,36

Ako dosad već niste čuli za dr. Otta Heinricha Warburga, njemačkog znanstvenika koji je 1931. godine dobio Nobelovu nagradu za otkriće prirode i načina djelovanja respiratornog enzima, možete zahvaliti farmakomafiji. Naime, njegovo otkriće otvorilo je puteve u poljima staničnog metabolizma i staničnog disanja, što je, između ostalog, doprinijelo saznanju da kancerogene stanice mogu živjeti i razvijati se, čak i u nedostatku kisika.

Daljnjim istraživanjem dokazano je da su stanice raka zapravo anaerobne, što znači da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih razina kisika.

Warburgova teorija raka ili “Warburgova hipoteza” pretpostavlja da je pokretač tumorigeneze nedovoljno stanično disanje uzrokovano oštećenjem mitohondrija. Warburgov efekt opisuje zapažanje da stanice raka, i mnoge stanice uzgojene in vitro, pokazuju fermentaciju glukoze čak i kada je prisutno dovoljno kisika za ispravno disanje. Drugim riječima, umjesto da u potpunosti dišu u prisutnosti odgovarajućeg kisika, stanice raka fermentiraju.

Prvi uzrok i prevencija raka

Njegova teorija postaje jasnija iz ulomaka predavanja „Prvi uzroka i prevencije raka“, kojeg dr. Otto Warburg održao dobitnicima Nobelove nagrade 30. lipnja 1966. u Lindauu u Njemačkoj.

„Postoje primarni i sekundarni uzroci bolesti. Na primjer, primarni uzročnik kuge je bacil kuge, ali sekundarni uzročnici kuge su prljavština, štakori i buhe koje prenose bacil kuge sa štakora na čovjeka. Pod primarnim uzrokom bolesti mislim na onaj koji se nalazi u svakom slučaju bolesti.

Rak, iznad svih drugih bolesti, ima bezbroj sekundarnih uzroka. Gotovo sve može uzrokovati rak. Ali, čak i za rak, postoji samo jedan primarni uzrok. Glavni uzrok raka je zamjena disanja kisika (oksidacija šećera) u normalnim tjelesnim stanicama fermentacijom šećera.

Sve normalne tjelesne stanice zadovoljavaju svoje energetske potrebe disanjem kisika, dok stanice raka zadovoljavaju svoje energetske potrebe velikim dijelom fermentacijom. Sve normalne tjelesne stanice su obvezni aerobi, dok su sve stanice raka djelomični anaerobi. Sa stajališta fizike i kemije života, ta je razlika između normalnih i stanica raka toliko velika da se jedva može zamisliti veća razlika. Plin kisik, donator energije u biljkama i životinjama, zbačen je s trona u stanicama raka i zamijenjen reakcijom stvaranja energije najnižih živih oblika, naime fermentacijom šećera.

U svakom slučaju, tijekom razvoja raka, disanje kisika uvijek opada, dolazi do fermentacije, a visokodiferencirane stanice se pretvaraju u fermentirajuće anaerobe, koji su izgubili sve svoje tjelesne funkcije i zadržali samo sada beskorisno svojstvo rasta i replikacije. Dakle, nestankom disanja ne nestaje život, nego nestaje smisao života, a ostaju strojevi za uzgoj koji uništavaju tijelo u kojem rastu.

Svi karcinogeni izravno ili neizravno oštećuju disanje remećenjem kapilarne cirkulacije, što je dokazano činjenicom da ne postoji stanica raka koja ne pokazuje poremećaje disanja. Naravno, disanje se ne može popraviti ako je u isto vrijeme oštećeno kancerogenom.

Kako bi se spriječio rak, predlaže se prvo da se brzina krvotoka održava tako visokom da venska krv još uvijek sadrži dovoljno kisika; drugo, održavati visoku koncentraciju hemoglobina u krvi; treće, uvijek dodavati u hranu, čak i zdravih ljudi, aktivne skupine dišnih enzima; te povećati doze ovih skupina, ako se već razvilo pretkancerozno stanje. Ako se istodobno rigorozno isključe egzogeni karcinogeni, tada se veći dio endogenog raka danas može spriječiti.

Ovi prijedlozi ni na koji način nisu utopijski. Naprotiv, mogu ih ostvariti svi, svugdje, u bilo koji čas. Za razliku od prevencije mnogih drugih bolesti, prevencija raka ne zahtijeva državnu pomoć, a ni puno novca.

Mnogi se stručnjaci slažu da bi se moglo spriječiti oko 80% svih vrsta raka kod ljudi, ako bi se poznati karcinogeni mogli držati podalje od normalnih tjelesnih stanica. Ali kako se preostalih 20%, takozvanih spontanih karcinoma, može spriječiti? Nedvojbeno je da bi se svi oblici raka mogli spriječiti ako bi disanje tjelesnih stanica ostalo netaknuto.

Nitko danas ne može reći da ne zna koji je glavni uzrok raka. Naprotiv, ne postoji bolest čiji je prvi uzrok bolje poznat, tako da danas neznanje više nije izgovor za izbjegavanje mjera prevencije. Nema sumnje da će prevencija raka doći. Ali koliko dugo će se prevencija izbjegavati ovisi o tome koliko će dugo proroci agnosticizma uspijevati kočiti primjenu znanstvenih spoznaja u području raka. U međuvremenu, milijuni muškaraca i žena moraju nepotrebno umrijeti od raka.“

Što učiniti?

Tragedija današnjeg vremena je činjenica da je svijet medicine preuzet od strane zlonamjernih ljudi, koji su pomoću farmakomafije ovladali svim njenim segmentima i usmjerili ljudsku zdravstvenu sudbinu prema bolesti, kako bi stvorili nepresušan izvor konzumenata za svoje pripravke koji ne liječe. Vrhunac ove drame upravo se ovih dana odvija pred našim očima…

No nemojmo očajavati, jer dr. Warburg nam je ostavio neprocjenjivo nasljeđe, kojem se treba u potpunosti vratiti i posvetiti ukoliko želite život bez bolesti. Najjednostavnijim rječnikom rečeno, potrebno je alkalizirati svoje tijelo i unijeti u njega što veću količinu kisika.

A kako to napraviti možete pročitati ovdje.

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. Problem “farmaceutska industrija” je višeslojni.

  Na najnižem nivou ćemo lako zaključiti da u radu farmaceutske industrije postoji sukob interesa sa proklamovanim zadatkom. Naime, ona bi trebalo da “otkriva i proizvodi lekove koji će izlečiti naše bolesti” – ako izleče naše bolesti onda ostaju bez posla! Štaviše, ako bolest samo zalečuju pa se ona stalno vraća ili ako se tim procesom čak dodatno narušava zdravlje… njihov posao je zagarantovan.
  Naravno, takvo ponašanje je nezakonito, postoje državni organi koji to neće dozvoliti… i tu dolazimo do sledećeg nivoa.

  Iako su istraživanja u farmaciji skupa, dugotrajna (tako i mora da bude jer je u pitanju naše zdravlje), njihova osnovna sirovina je nafta! Kad uporedite cenu leka sa njegovom masom dolazite do zaključka da bi sirovina za njegovu proizvodnju morala da bude veoma skupa. A nije. Dakle, farmaceutska industrija nam prodaje intelektualnu svojinu (rezultate istraživanja) za mnogo velike pare – ostvaruju ENORMAN profit. Ali da bi to moglo da funkcioniše mora dobro da se “podmaže”! Tu dolazimo do pomenutih državnih organa…
  ———————
  Ako ste mislili da je to sve, grdno se varate – još nismo ni načeli najdublji, najmračniji sloj.
  Velika većina svodi razne manipulacije na finansijsku ravan, u većini slučajeva i jeste tako. Ali najviše nivoe moći ne pokreće zarada, to se na bezbroj primera može videti. Pogledajmo petovalentne vakcine: zašto farmaceutska industrija insistira na njima kad može više da zaradi prodajući te vakcine pojedinačno? Ne samo da nema logike nego kad se pogleda statistika pojave autizma, grafikon “ide u nebo” od momenta kada ove vakcine počinju da se koriste! I to je lako proveriti, opšte je poznato! Ne možemo da ne zaključimo da neko ŽELI “autističe subjekte” (da ovde zasad stanemo).

  Tako dolazimo do kampanje “mRNA vakcinacije protiv kovida” što je najveći eksperiment na ljudima ikad a sve više postaje jasno da je i najveći zdravstveni zločin ikad. Kad pogledamo kako je to išlo, od pre izbijanja pandemije preko ponašanja vlasti, odgovornih službi pa do njihovog sadašnjeg ponašanja i informacija koje izlaze na videlo, jasno je da je u pitanju neki vrlo mračan plan… i što je najgore taj plan nije gotov, veća je verovatnoća da nas glavno tek čeka.
  Dakle, mnogo je gore nego što na prvi pogled izgleda…

VEZANO

najnovije