Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiŠto se događa na nebu iznad nas?

Što se događa na nebu iznad nas?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Djelovanje HAARP-a?

„Večeras se u Hrvatskoj mogla vidjeti aurora borealis. Na društvenim mrežama pojavile su se brojne fotografije ovog neobičnog fenomena, kojeg se između ostalog moglo vidjeti u dijelovima Slavonije, Zagorja, Zagreba i Dalmacije. Prema tvrdnjama nekih očevidaca prizor neba u crvenoj boji je trajao oko 15 minuta.“

Ovaj, gotovo, nevjerojatan tekst objavljen je 5. studenog 2023. godine na portalu slobodnadalmacija.hr, u kojem se sugerira da je neobična pojava koju su mnogi slikali na nebu iznad Hrvatske „sasvim uobičajena pojava aurore borealis“.

Dan kasnije, na istom portalu, uslijedio je članak u kojem meteorolog – amater Ivan Šolić, zvan Mali Vakula, pokušava objasniti ovaj „prirodni fenomen“ kojeg osobno nikad nije vidio nad našim područjem, a na temelju prethodnih viđenja drugih osoba. No, ovaj pokušaj objašnjenja Malog Vakule ostao je potpuno nedorečen jer se u svom osvrtu bazirao na „svjedočanstvo“ Rade Popadića iz CROMETEO-a, koji također nikad nije osobno vidio ovu pojavu, već je samo prepričao „iskustva starijih (iskusnih) članova meteorološkog foruma kojeg je pokrenuo još davne 2005. godine“.

„Nakon prvog pravog traga nagrnuo sam na arhiv Slobodne Dalmacije… Broj po broj, pokušavao sam pronaći bilo kakvu vijest o polarnoj svjetlosti u Dalmaciji, ali, nažalost, nisam uspio. Uostalom, nije ni za zamjeriti, naša domovina je tih dana imala toliko problema pa je moguće da je takav fenomen “prošao ispod radara”, napisao je Mali Vakula, priznavši da zapravo nema nikakvog pravog dokaza da se ovakva pojava ikad prije javila nad našim područjem, te zaključio:

“Ali, kad nema službene vijesti, uvijek nam ostaje dobra stara narodna predaja…“

Dakle, sve što postoji od „dokaza“ su ova dva slijedeća upitna „svjedočanstva“ iz dva različita ratna razdoblja:

“Ja sam jednom u životu vidio polarnu svjetlost, i to početkom rujna 1991., kad je bilo zamračenje zbog zračne uzbune. Crveno nebo poviše Kozjaka, nitko nije znao što se događa (bile su neke informacije da su ispaljene svjetleće rakete), da bi nakon sat vremena na radiju javili da je to polarna svjetlost” – Josip Ostojić.

“Krvavo nebo je bilo dan prije pokolja u Drugom svjetskom ratu kada su stradala sela podno Kamešnice (pričali mi pradjed, djed i baka)” – Šimica Mastelić.

HAARP-ova „istraživačka kampanja“

Ova viđenja „aurore borealis“ daleko od njenih „priodnih staništa“ – polova, opažena su ne samo nad nebom Hrvatske, BiH, Srbije… već i diljem Europe i svijeta.

Nešto „ozbiljnije“ objašnjenje ovog fenomena od pokušaja Malog Vakule, prezentirao je poznati „stručnjak za sve“ – Nenad Jarić Daunhauer na portalu indeks.hr. U članku pod naslovom „HAARP jest stvorio auroru borealis, ali ne ovu nad Hrvatskom“, Jarić Daunhauer objašnjava kako je „auroru uzrokovala solarna erupcija koja se dogodila nekoliko dana ranije, 3. studenog. Ona je rezultirala koronalnim izbacivanjem mase (CME), koje je, pak, izazvalo povećanu geomagnetsku aktivnost na Zemlji.“

O HAARP-u smo već pisali, ali da ponovimo – radi se o kratici za High-frequency Active Auroral Research Program – „znanstveni projekt koji služi za proučavanje ionosfere“, a centralni uređaj smješten je blizu Gakone na Aljasci, dok su periferna postrojenja razasuta diljem svijeta.

Koliko vam se nevjerojatnom čini „slučajnost“ da su se baš u četverodnevnom periodu od 4. do 7. studenog, kojeg je University of Alaska najavilo za svoju „Novu istraživačku kampanju HAARP-a“, pojavila viđenja „aurore borealis“ diljem svijeta?

Nažalost, osim vlastite logike, nemamo nikakvog čvrstog dokaza da se zaista radi o djelovanju HAARP-a. No, u svjetlu vremenskih događaja proteklih dana i mjeseci, sve jačeg chemtrails geoinženjeringa koji se odvija nad našim glavama, te nasilne agende „klimatskih promjena“ kojom se nastoji dokazati da su ljudi njihov glavni uzrok, ne možemo zatvarati oči pred evidentnom činjenicom da postoji tehnologija kojom se može utjecati na vrijeme.

S obzirom da se njeno postojanje krije, logički se nameće pitanje što se to još može postići ovom tehnologijom?

Provjeri/slobodnadalmacija.hr/index.hr

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

1 KOMENTAR

  1. Ovo je moj komentar na ovu temu iz 2 novembra 2020.
    Ostajem pri svemu.

    Nije baš tako. Promene će biti ogromne. One se i sada osećaju. Zemljotresi, cunamiji, vulkanske erupcije biće sve češće i sve jače. Sva klima na Planeti Zemlji određuje se na polovima. Samo tu može da uđe velika energija Sunca. Ako ona danas ulazi na 1000 kilometara nego ranije, promene u klimi biće ogromene i ogromne su. Promenjena je i tkz. Šumanova rezonanca, tj. frekfencija na kojoj vibrira Planeta Zemlja. Jačina polja je smanjena, mnogo više energije dolazi do Planete i to su razlozi za klimatske promene. Ono sa SO2 i O3 je priča za malu decu i naivne ljude. Sav višak SO2 je apsorbovala sama Planeta Zemlja. Naša “plava” Planeta nije više plava već zelena. Sa time se slažu čak i današnji naučnici. Ja nisam dovoljno stručan da predvidim dalje promene ali mogu da iznosim neke predpostavke. Moje je mišljenje da će promena polova ići manje više istom brzinom do jednog trenutka a onda će se sve odvijati katastrofalno brzo. Naučnici su nalazili mamute sa sve zelenom travom u svojim želucima ili ribu zamrznutu u reci dok je plivala!!! Opet, po meni, najbliži neki scenario je kao u filmu “Dan posle sutra”. I da, ja imam pedeset godina i verujem da će ova promena desiti za mog života ili za oko 20,30 godina. Sad, nemam ja “tapiju” da ću živeti još toliko ali projekciju pravim prema mojim roditeljima i njihovim roditeljima.

VEZANO

najnovije