Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaWake upZašto organizacija koja tvrdi da predstavlja 0,2% svjetske populacije ima toliku moć?

Zašto organizacija koja tvrdi da predstavlja 0,2% svjetske populacije ima toliku moć?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Pitam se, pitam…

Svjetski židovski kongres (WJC) održan jučer u New Yorku pohvalio Metinu najavu da će proširiti svoju politiku kako bi zlouporabu izraza „cionist“ kao zamjenu za Židove klasificirao kao antisemitizam i govor mržnje prve razine.

Ova odluka, nakon godina zagovaranja od strane WJC-a, njegovih pridruženih židovskih zajednica i drugih organizacija, označava značajan korak u borbi protiv prikrivenog antisemitizma koji se širio pod krinkom političkog diskursa.

Predsjednik Svjetskog židovskog kongresa Ronald S. Lauder izjavio je: “Metina odluka prijeko je potreban napredak u našoj tekućoj borbi protiv online antisemitizma i mržnje. Prepoznajući i rješavajući zlouporabu izraza ‘cionist’, Meta zauzima hrabar stav protiv onih koji žele prikriti svoju mržnju prema Židovima.”

- Advertisement -

“Cijenimo što je Meta doista poslušala glasove židovskih zajednica s kojima surađujemo. Ova promjena pravila pomoći će stvoriti sigurnije online okruženje s više poštovanja za sve. Nadam se da će sve druge platforme slijediti vodstvo Mete i poduzeti slične mjere”, dodao je Lauder.

Antisemiti su dugo koristili izraz „cionist“ kako bi sakrili svoje prave namjere mržnje, tvrdeći da su njihovi napadi politički motivirani protiv ideologije, a ne da ciljaju na židovske vrijednosti i uvjerenja. Metina nova politika pomoći će razotkriti ovu mržnju koja je ciljala na globalnu židovsku zajednicu, osiguravajući da se takva retorika identificira i s pravom tretira kao antisemitizam.

Izmjene Metine politike znače da će postovi s izrazom „cionist“ biti uklonjeni ako se utvrdi da:

  • Poziva na štetne antisemitske stereotipe, kao što je židovska kontrola institucija
  • Dehumanizira židovski narod
  • Poziva na zlo prema Židovima
  • Negira postojanje cionista.

Rad koji je doveo do odluke o Meta politici usklađen je sa stalnim naporima WJC-a u borbi protiv mržnje i diskriminacije na internetu. Nedavno je WJC pokrenuo Institut za tehnologiju i ljudska prava, pionirsku inicijativu usmjerenu na rješavanje internetskog antisemitizma i njegovih posljedica u stvarnom svijetu.

Yfat Barak-Cheney, WJC-ov direktor za tehnologiju i ljudska prava i inauguracijski direktor novog instituta, naglasio je važnost kontinuirane suradnje s tehnološkim platformama u borbi protiv internetske mržnje. “Kroz naš rad sa židovskim zajednicama i tehnološkim platformama, WJC je napravio značajan napredak u globalnim nastojanjima da se zadrži antisemitizam i govor mržnje od širenja na internetu. Metina promjena politike – proizvod godina angažmana sa WJC-om – značajna je prekretnica u ovim tekućim naporima, posebno jer je govor mržnje usmjeren na Židove porastao nakon napada 7. listopada.”

- Advertisement -

“WJC se raduje nastavku svoje suradnje s Metom i drugim tehnološkim tvrtkama na razvoju politika koje se bore protiv mržnje na internetu i štite ranjive zajednice. Radit ćemo zajedno kako bismo osigurali da se ova promjena provede na svim Meta platformama”, dodao je Barak-Cheney.

Provjeri/davidicke.com

Foto naslovnice: screenshot davidicke.com

Slobodni Promatrač

- Advertisement -

Rađe opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije