Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeAgenda globalnog zatopljenja na sve klimavijim nogama

Agenda globalnog zatopljenja na sve klimavijim nogama

Zagovornici agende globalnog zatopljenja „propovjedaju“ kako je preostalo manje od 10 godina da društvo napravi „preokret“ u razmišljanju i promijeni trend koji, po njihovim riječima, vodi Zemlju u propast. No, njihovi planovi su davno otkriveni, a sada im se i sama priroda počela smijati u lice.

Prema Centru za obradu satelitskih podataka (OSI SAF), morski led u Artičkom oceanu bilježi najviše vrijednosti u posljednjih 9 godina i 30%-tno povećanje u odnosu na prošlu godinu, dok su vrijednosti razina u antartičkom području također dobrano iznad uobičajenih.

Arktik većinu godine gubi led, ali ove godine led se povećao za više od 77.000 četvornih milja, a samo tijekom prvog tjedna mjeseca rujna dobio je rekordnu količinu leda.

Ovo nikako ne ide u prilog agendašima i aktivistima klimatskih promjena, a pogotovo ne ide u prilog američkoj zastupnici Alexandrii Ocasio-Cortez, koja je u siječnju 2019. godine branila cijenu od trilijuna dolara koja se predlagala za rješavanje klimatskih promjena kroz program „Green New Deal“.

„Milenijalci i generacija Z i sve generacije koje će doći poslije nas sa strepnjom prate naše korake, a mi se pitamo tko će sve to platiti, znajući da će svijetu doći kraj za 12 godina.“

Njena tvrdnja o nadolazećoj propasti oslanjala se na „Posebnom izvješću UN-a o globalnom zatopljenju od 1,5°C“ iz 2018. godine. Znanstvenici koji su izradili ovo izvješće upozorili su da bi svaki porast globalnog zatopljenja za više od 1,5 stupnja Celzijusa do 2030. godine rezultirao sušom, poplavama, ekstremnim vrućinama i siromaštvom za stotine milijuna ljudi, no nisu spominjali nikakav kraj svijeta koji bi se trebao dogoditi za 12 godina.

Priča o klimatskim promjenama se ubrzano potencira u posljednjih nekoliko mjeseci, a vrlo je indikativno izvješće New York Timesa, koji je objavio članak o tome kako su brojni vodeći znanstvenici i medicinski časopisi proglasili klimatske promjene „najvećom prijetnjom globalnom javnom zdravlju“ i pozvali vlade da odgovore hitno na način kako su odgovorili na „pandemiju“ koronavirusa.

Šta to znači? Već smo pisali o tome kako će se neke ekstremne vremenske situacije, poput Tornada u Češkoj, vrlo vjerojatno pokušati iskoristiti da se nametnu nove serije lockdowna, tobože u cilju smanjivanja emisija CO2. Čak postoje i studije, kao što je studija objavljena u ožujku u Nature Climate Change časopisu, koja je pokazala da je tijekom zatvaranja 2020. godine emisija ugljika smanjena za oko 2,6 milijardi metričkih tona. Zaključavanje u pandemijskim razmjerima jednom svake dvije godine dugoročno bi proizveo ekvivalentni pad emisije, zaključili su istraživači.

Ovo sve više nalikuje na borbu dobra i zla. S jedne strane globalisti koji sustavno rade na realizaciji svojih zacrtanih planova, potpomognuti poglavarima kršćanskih zajednica, a s druge strane neka viša sila, Bog ili priroda, koja očigledno ima neke sasvim druge planove. Tko je na strani dobra, a tko na strani zla lako je zaključiti, baš i kao tko će u ovoj borbi pobijediti!

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije