Nedjelja, 5 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijeAgenda globalnog zatopljenja na sve klimavijim nogama

Agenda globalnog zatopljenja na sve klimavijim nogama

5
(30)

Zagovornici agende globalnog zatopljenja „propovjedaju“ kako je preostalo manje od 10 godina da društvo napravi „preokret“ u razmišljanju i promijeni trend koji, po njihovim riječima, vodi Zemlju u propast. No, njihovi planovi su davno otkriveni, a sada im se i sama priroda počela smijati u lice.

Prema Centru za obradu satelitskih podataka (OSI SAF), morski led u Artičkom oceanu bilježi najviše vrijednosti u posljednjih 9 godina i 30%-tno povećanje u odnosu na prošlu godinu, dok su vrijednosti razina u antartičkom području također dobrano iznad uobičajenih.

Arktik većinu godine gubi led, ali ove godine led se povećao za više od 77.000 četvornih milja, a samo tijekom prvog tjedna mjeseca rujna dobio je rekordnu količinu leda.

Ovo nikako ne ide u prilog agendašima i aktivistima klimatskih promjena, a pogotovo ne ide u prilog američkoj zastupnici Alexandrii Ocasio-Cortez, koja je u siječnju 2019. godine branila cijenu od trilijuna dolara koja se predlagala za rješavanje klimatskih promjena kroz program „Green New Deal“.

„Milenijalci i generacija Z i sve generacije koje će doći poslije nas sa strepnjom prate naše korake, a mi se pitamo tko će sve to platiti, znajući da će svijetu doći kraj za 12 godina.“

Njena tvrdnja o nadolazećoj propasti oslanjala se na „Posebnom izvješću UN-a o globalnom zatopljenju od 1,5°C“ iz 2018. godine. Znanstvenici koji su izradili ovo izvješće upozorili su da bi svaki porast globalnog zatopljenja za više od 1,5 stupnja Celzijusa do 2030. godine rezultirao sušom, poplavama, ekstremnim vrućinama i siromaštvom za stotine milijuna ljudi, no nisu spominjali nikakav kraj svijeta koji bi se trebao dogoditi za 12 godina.

Priča o klimatskim promjenama se ubrzano potencira u posljednjih nekoliko mjeseci, a vrlo je indikativno izvješće New York Timesa, koji je objavio članak o tome kako su brojni vodeći znanstvenici i medicinski časopisi proglasili klimatske promjene „najvećom prijetnjom globalnom javnom zdravlju“ i pozvali vlade da odgovore hitno na način kako su odgovorili na „pandemiju“ koronavirusa.

Šta to znači? Već smo pisali o tome kako će se neke ekstremne vremenske situacije, poput Tornada u Češkoj, vrlo vjerojatno pokušati iskoristiti da se nametnu nove serije lockdowna, tobože u cilju smanjivanja emisija CO2. Čak postoje i studije, kao što je studija objavljena u ožujku u Nature Climate Change časopisu, koja je pokazala da je tijekom zatvaranja 2020. godine emisija ugljika smanjena za oko 2,6 milijardi metričkih tona. Zaključavanje u pandemijskim razmjerima jednom svake dvije godine dugoročno bi proizveo ekvivalentni pad emisije, zaključili su istraživači.

Ovo sve više nalikuje na borbu dobra i zla. S jedne strane globalisti koji sustavno rade na realizaciji svojih zacrtanih planova, potpomognuti poglavarima kršćanskih zajednica, a s druge strane neka viša sila, Bog ili priroda, koja očigledno ima neke sasvim druge planove. Tko je na strani dobra, a tko na strani zla lako je zaključiti, baš i kao tko će u ovoj borbi pobijediti!

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 30

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije